YENİ YOL ARKADAŞIM "Black MAMBA" 97 Model 5.2...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan euzlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,195

euzlu

Eksi36 Offroad/KARS...
Yer
Balıkesir/Trabzon/Kars
Telsiz Çağrı Kodu
TA3DEU
Defender-ZJ-WJ derken bu sefer kalıcı olmasını arzulayarak ve de biraz daha heves ile 1997 model, 5.2 (LPG'li), Avrupa versiyon, 144.000 km'de, Siyah ve adını "Black MAMBA" koyduğum aracıma kavuştum.

Ankaraya ve oradakileri beğenmez isem Sakarya ve BUrsa üzerine başlattığım seferimin ilk ayağında beğendiğim iki araçtan biri olan ve benim de güven duyduğum HMC Amerikan Garaj trafından geçmişi bilinen aracıma biraz da bu rahatlıkla sahip oldum, bu konuda Murat ustama ayrıca teşekkür ediyorum buradan. Aracı aldıktan sonra tam bakımı, lastiği vs derken 3000 TL'nin biraz üzerinde para harcadım, artık kısmet diyeceğim bir şekilde de bu gün yeni lastiklerimden birini yanaktan yardım ve iki günlük lastiği yenilemek durumdayım, ne yapalım, kısmet dedik bir kere : ))) bu gün yarın fotoğraflarını da eklerim buraya..

Amacım bu aracı kalıcı kılarak tamamen hafif-orta arazideki faaliyetlere eşlik edebilmek, o sebeple daha önce kullandığım Amerikan versiyonun yerine arkada LSD kilite sahip olduğu için Avrupa versiyonu tercih ettim, işim gereği çıkmak durumunda kaldığım arazi şartlarında faydasını göreceğime de eminim kilitin,

araçta değişen yok ama tavan kariç muhtlif parçalarda, sarı şeritlerin alt kısımlarında olmak üzere boya var, araç siyah olunca çizikten dolayı yapılmış büyük ihtimalle, siyah tercih etmeminde; kişisel tercihimin yanında ileriki zamanlarda satılacak olursa kolay giden bir renk olması, en büyük nedeni oldu,

araca yapmayı düşündüğüm 4 ana işlem var;

1. Mickey thomson jant ve etkinlikler için MT lastik,

2. Dodik,

3. Moonvizör,

4. ön yampona uygulanacak gizli vinç.

bunları etap etap yapacağım kısmetse, yapınca da paylaşırım buradan sizlerle : ))

dediğim gibi yolumuzun başlangıcına ait fotoları yakın zamanda eklerim,

hepimize kazasız belasız sürüşler ve iyi günler diliyorum

Etiketler

Ynt: YENİ YOL ARKADAŞIM "Black MAMBA" 97 Model 5.2...

fotolar : ))

111020121380.jpg

111020121382.jpg

111020121379.jpg

111020121378.jpg

111020121381.jpg

Hayırlı uğurlu olsun Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin,, benimde hayalimde 5.9 sahibi olmak var ama benim için uzun vadeli bir hayal birazda :smiley:

Hayırlı olsun çok güzel duruyor araç.

Yükseltmeyle ilgili bir şey söylemediğiniz için bunu düşünmediğinizi varsayıyorum. Yapmayı düşündüğünüz şeyler arasında dodik ve vinç uygulamalarından bahsetmişsiniz. Açıkçası kalıcı olarak düşündüğünüz bir araçsa çamurlukları deldirmek için bu kadar acele etmenizi önermezdim hani. Hele ki zaten yükseltmeden bahsetmemişsiniz, çok büyük lastikler kullanmayacaksanız dodiğe gerek olduğunu bile düşünmüyorum. Tabi görüntüsü güzel, keşke tak çıkar yapılabilecek bir şey olsaydı :smiley: . Vinç içinse, eğer orjinal tampona bu uygulamayı yaptıracaksanız, elbet yapan usta bulunur bir şekilde, yaptıranlar vardı. Ama demir tampon düşünüyorsanız, yükseltme yapmadan kullanmanız için amortisörleri de daha sert amortisörlerle değiştirmeniz gerekir diye düşünüyorum. Hem önden çok salınım olacaktır, hem de aracın önü orjinal amortisörlerle epey eğiliyor, resmen küsüyor araç. Dün gözlerimle gördüm bunun örneğini.

Yapmayı düşündüğünüz şeylerin bazılarını yakın vakitte ben de düşündüğüm için nacizane fikrimi ve öğrendiklerimi sunmak istedim. Umarım kazasız belasız gönlünüzce sürmek nasip olur hocam.

görüş ve katkılarınız için teşekkürler, belki 2" yükseltme yapabilirim, dodik mevzusu o zamn daha ayakları yere basan bir hal alacak..

hayırlı olsun.allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.

sakıncası yoksa kaça mal oldu acaba.bende şu sıra satmayı planlıyorumda.çok düşük fiyat veriyor takas a vermek istediğim bayiler.öyle olunca dursun kapının önünde yıllık maliyeti 1200 koymaz bana .günlük 4 tl ye gerçek jeep e bakarım diyorum doya doya :smiley:

lastiği garantiden değiştirmeleri lazım .goodyear değiştiriyor. 2 günde hasarlanan lastikmi olurmuş kesin bir hata vardır.

hayırlı uğurlu kazasız belasız iyi günlerde bol çamurlarda yüksek rakımlarda kullanman dileğiyle.

Hayırlı uğurlu olsun, 2"yükseltmeyi get ile mi düşünüyorsunuz ?

6005016' Alıntı:
lastiği garantiden değiştirmeleri lazım .goodyear değiştiriyor. 2 günde hasarlanan lastikmi olurmuş kesin bir hata vardır.

asistan arkadaş kaldırımın kenarındaki çıkıntıya taktırmış lastik yanağını.. kısacası kabahat lastiğin değil bizim : )) neyse, canı sağolsun dedim ben de, yenisini aldım, taktım....

bu arada 2" yükseltmeyi "get" yapmayı düşünüyorum, Aracı Kars' getiriken uğradığım Sivas'ta namıdeğer "SIRAT'ın" sahibi Mustafa Aslan kardeşimiz "gitme bu akşam, yaptırayım şunu" dedi ama ben "abbas yolcu, ... durmaz" deyince biraz ertelemek durumunda kaldım, kısmet başka zaman artık : ))

euzlu' Alıntı:
asistan arkadaş kaldırımın kenarındaki çıkıntıya taktırmış lastik yanağını.. kısacası kabahat lastiğin değil bizim : )) neyse, canı sağolsun dedim ben de, yenisini aldım, taktım....

bu arada 2" yükseltmeyi "get" yapmayı düşünüyorum, Aracı Kars' getiriken uğradığım Sivas'ta namıdeğer "SIRAT'ın" sahibi Mustafa Aslan kardeşimiz "gitme bu akşam, yaptırayım şunu" dedi ama ben "abbas yolcu, ... durmaz" deyince biraz ertelemek durumunda kaldım, kısmet başka zaman artık : ))

bu işler hepimizin başından geçmiştir.getten sonra kit takmak durumunda kalacaksınız bence getle hiç boşuna uğraşmayın :smiley:

kasirga1' Alıntı:
bu işler hepimizin başından geçmiştir.getten sonra kit takmak durumunda kalacaksınız bence getle hiç boşuna uğraşmayın :smiley:

aslında 2" değilde toplamda 1 cm daha eksik, yani 4 cm gibi bir get yükseltme yapmayı daha doğru buluyorum, nihayetinde direksiyon kutusundan da bir sorun yaşamak istemiyorum, şimdilik zaten askıda, önceliğim jant ve MT lastik...
sizce de
4 cm gibi bir yükseklik daha az riskli değilmi?

euzlu' Alıntı:
aslında 2" değilde toplamda 1 cm daha eksik, yani 4 cm gibi bir get yükseltme yapmayı daha doğru buluyorum, nihayetinde direksiyon kutusundan da bir sorun yaşamak istemiyorum, şimdilik zaten askıda, önceliğim jant ve MT lastik...
sizce de
4 cm gibi bir yükseklik daha az riskli değilmi?

direksiyon kutusunda herhangibir problem yaşamazsınız. anladığım kadarı ile siz sadece görüntü olsun ben offroad yapmayacağım diyorsunuz.. bu yükseklikte takabileceğiniz lastikle ilk kanallı bir yerde kalacaksınız zaten :smiley:

kasirga1' Alıntı:
direksiyon kutusunda herhangibir problem yaşamazsınız. anladığım kadarı ile siz sadece görüntü olsun ben offroad yapmayacağım diyorsunuz.. bu yükseklikte takabileceğiniz lastikle ilk kanallı bir yerde kalacaksınız zaten :smiley:

doğrudur ben elimden geldiğince bölgemdeki offroad organizasyonlarına katılan ancak yarışmayan, kamp atıp, çadır kurup işin keyfini çıkartan, deyim yerini bulursa "PikOff", yani piknik offroadcılarındanım : )) o sebeple bu aracı sadece şekil itibarı ile gözüme hoş gelen çizgide yapılandırmak istiyorum... ağır arazi şartları için kullandığımız VX80 ve Disco I'imiz var, onlarla haftada neredeyse 2-3 kere ağır araziye işim gereği çıkıyorum, dediğiniz gibi bu araç sadece caddede ve ılımlı şartlarda bana lazım... WJ kasadan bundan aldığım keyfi alamadığım için onu satıp tekrardan ve ZJ'ye döndük işte : ))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,030
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR