Yeniden Yollardayız

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan keremcimen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,913
Yollar genellikle güzel fena sayılmaz. Bulgaristan'ın Veliko Ternovo bölgesi diğer yerlere göre daha virajlı ama güzel ormanlık alanlardan geçiyorsunuz. Romanya sınır girişinde ki sınır köprüsü üzerinde yenileme çalışması nedeniyle yol fasılalı veriliyor buda çok fazla trafik olmasına neden oluyor. Bu çalışma bizi 1 saat oyaladı. Sınırda bir zorlukla karşılaşmadım. Standart kontrol Pasaport Gren kart bagaja kısa bir göz atma devam. Sınırdan geçince hemen solda Para değiştirmek için yer var genelde herkes burada durup para bozduruyor ve vignet alıyor. Vigneti daha ilerde bulup bulamayacağım konusunda emin olmadığımdan bende burada para bozdurdum ve vignetimi aldım.Sınırdan geçince Bükreşe kadar çok fazla radarla karşılaştım. Bükreş girişinde çok fazla trafik ışığı var ve trafik çok sıkışık 1 saate yakında trafikte vakit harcayınca beklediğimden 1-2 saat geç vardım Bükreş'e.
 

Etiketler
Bulgaristan Romanya sınır köprüsü

Adsz
 

Bulgaristan'ın Ruse ile Romanya'nın Giurgiu arasında bulunan Friendship köprüsü iki ülkeyi birbirinden ayırıyor. köprüdeki yenileme çalışması trafiği felç etmiş. Biz köprüyü geçerken yolu fasılalı olarak bi geliş bi gidiş şeklinde vermişler bu yüzden çok uzun araba kuyrukları vardı. Bizin şansımıza geçerken yolu Romanya'ya gidiş istikametine vermişler fazla beklemedik. Buna rağmen sınır ve köprü geçişimiz yaklaşık 2 saat sürdü.
 


Bükreş'de Booking üzerinden bulduğum Swallows Hostel de kaldık. Orta yaşlarda çiftin işlettiği bir aile işletmesi.Villanın bahçesinde özel otoparkı mevcut. Çok temiz ve güzel bir yer. Merkeze taksi ile 5 dakika sürüyor. Bükreş de taksi ücretleri çok ucuz.
 





Cantacuzino Sarayı
1898-1900 yılları arasında Romanya'nın en zengin vatandaşı Grigore Cantacucuzino tarafından yaptırılmıştır ve Bükreşin en şık binası olarak kabul edilir. Günümüzde Geore Enescu Müzesi olarak kullanılmaktadır.

11412259 306763689447526 577962973236430086 n
 

IMG 2703
IMG 2727
Bu resimleri daha önce yüklemiştim ama forumdaki resimler silindiği için yeniden yüklüyorum
 
Son düzenleme:





Bükreş'in en önemli yapısı kuşkusuz Parlamento binası. Dünya Guinness Rekorlar Kitabında dünyanın en büyük sivil yönetim, en pahalı yönetim ve en ağır binası olarak geçiyor. Saray 270 m’ye 240 m tabana ve 86 m yüksekliğe sahip. Devasal bir beton yığını

IMG 8288
IMG 8287
 


Bükreş'teki gezimizi bitirdikten sonra Peleş kalesine doğru yola çıktık. Bükreşe' 130 km uzaklıkta olan kaleye Ploieşti üzeri gittik. Yol çok güzel ve asfalt kalitesi çok iyi. Kale günümüze çok iyi korunmuş.

Yol
 




Arabamızı park yerine park ettikten sonra ormanlık bir alanın içerisinde hediyelik eşya satan büfelerin arasından 20 dakika yürüyerek kaleye ulaşıyoruz. Kalenin giriş ücretleri çok fazla değil ama fotoğraf veya video çekmek için ayrı kamera bileti alıyorsunuz. Video veya fotoğraf çekmek için alınan ücret bilet fiyatının nedeyse üç katı :smiley:
aşağıda ki video arabamızı paketlettirirken sonraki yürüyüş yolu.

 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,958
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst