Yerköprü, Ilısu Şelalesi, Gezende Kanyonu Kampı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meseregan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 173
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,122

meseregan

Silence is a Heavy Stone
Yer
Trabzon
Web
www.meseregan.com
Merhaba Arkadaşlar. Uzun süredir bahsettiğim Yerköprü, Ilısu Şelalesi, Gezende Kanyonu kampını sonunda tamamladım.

İnanın bu güne kadar gördüğüm en çarpıcı yerler buralardı.

İki şelalenin birisi, insanı kendisine bakmaya, orada hayatının sonuna kadar kalmaya zorluyor nereid kızları gibi, diğeri ise şeytanın nefesini üflüyor üzerinize medusa gibi taş kestiriyor insanı, daha 20 m kala sırılsıklam oluyorsunuz. İkiside birbirinden güzel şelaleler.

Gelin hangisinin Nereid kızları hangisinin Medusa olduğununa siz karar verin.

DSC_0174.jpg

DSC_0210.jpg

DSC_0226.jpg

DSC_0226.jpg

DSC_0227.jpg

Etiketler

Ynt: Yerköprü, Ilısu Şelalesi, Gezende Kanyonu Kampı

Son olarak gidecek olanlara bir uyarı, suda balık avlamak, bölgede ateşli pikmik yapmak yasak.Kampçılara kötü haber kamp yapmakta yasak.

DSC_0322.jpg

DSC_0332.jpg

DSC_0340.jpg

Kesinlikle görülmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum.
Evet Bu masallar ülkesini andıran yer. Yerköprü şelalesi.

Bölge doğal sit alanı ilan edildiği için kamp yapmak ve balık tutmak yasak.

Ben buraya. Mersin, Silifke , Mut üzerinde gittim. Mut'un içinde yön levhaları mevcut. Yol üzerinde de pek zorlanmadan bulabileceğiniz bir yer.

DSC_0380.jpg

DSC_0541.jpg

DSC_0542.jpg

DSC_0547.jpg

DSC_0546.jpg

Burası, Ilısu Köyü ve Ilısu Şelalesi, Korkunç güçlü bir su. Inalılma bir güç karşısında ne yapacağını bilemiyor insan. Bölgeye çam ağaçları hakim. Kamp yapmaya çok uygun biryer. 5 km kadar yakınında Ilısı köyü var. Çok cana yakın insanlar.

Ilısu Köyü, Gülnar'ın kuzey batısındaki uç köydür. Anamur Gülnar yolundan gidiliyor.Benim gitiğim yol biraz karışıktı. Hatta her hangi bir tabela yoktı yolda sora sora buldum . Hatta bir tanesi de bölgede ki HES de çalışan bir yabancı çıktı. Kendimden utandım :smiley::smiley:

DSC_0526.jpg

DSC_0519.jpg

DSC_0528.jpg

DSC_0537.jpg

DSC_0668.jpg

Son olarakta Gezende Kanyonu. Aslında burası Yerköprü şelalesinin devamı niteliğinde ve sonrasında yine insana PES yani dedirten bir HES daha var.

Bu bölge, HESler olmasa kesinlikle dünyanın kanyoning merkezlerinden birisi olur.

DSC_0005.jpg

DSC_0006.jpg

DSC_0008.jpg

DSC_0009.jpg

DSC_0015.jpg

Kanyonun olduğu yer kamp için fiziki olarak uygun. Sit alanının da dışında kalıyor. Ama HES givenlik bölgesi olduğu için izin verilmiyor.

DSC_0020.jpg

DSC_0058.jpg

DSC_0200.jpg

S6300598.jpg

S6300595.jpg

Fotoğrafları görünce şaşırdım doğrusu.Mükemmel kareler.Onca yıl yaşadığım memleketimin bana bu kadar yakın bölgelerinde ne güzellikler saklıymış :eek: hiç bu kadarını beklemiyodum.Daha önce bu bölgeden bazı fotoğraflar görmüştüm ama neler saklı olduğunu koyacak tarzda değillerdi.Kesinlikle Antalya Düden ve Kurşunlu Şelalerini aratmayacak tarzda şelaleler.Kanyon da gene öyle.Buralara herkes giremiyor mu yani,öyle bişiy algıladım ben.Ayrıca HES yani santral mi var buralarda yoksa sanrtal yapılacağı için kapatılmış bölgeler mi?Eğer santral yapılacaksa yazık olur bu güzelliklere diye düşünüyorum. :-[ :-[ Bize bu güzellikleri gösterdiğin için,paylaştığın için çok teşekkür ederim.Ayrıca fotoğraflar arasında bir de çınar ağacı buldum,kökleri arasına döşek atmalık ;D ;D

DSC_0519[1].jpg

"Kesinlikle gidilmeyecek bir yer hakkında" linkinde paylaşmıştım çınar ağaçları ile ilgili hayali bir senaryom vardı :smiley: Kökleri ırmağa kadar inen bir çınar ağacının kökleri arasındaki açıklığa atılacak kılıf yolluk ve döşek ile ilgili :smiley: Bu çınar ağacının kökleri arasında bir kaya sıkışmış bu arada gördüğüm kadarıyla ilginç... :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=52464.80

Mersin, Silifke, Mut güzergahı Adana için uygun. Daha kuzeyden gelinecekse. Konya Hadim yolu daha uygun.

Bölge Mut, Karaman yolu üzerinde.

Mersin'e gittiğim zaman görülmesi gereken yerler hakkında sorduğum soruya buraları hiç eklemeden yanıt vermişlerdi, çok muhteşem güzelliklermiş, hayran kaldım, yurdumuzun her karesinin bu kadar güzellikleri saklaması, bizlere sürpizler yaşatması, sürekli şaşırtması çok hoşuma gidiyor.
Bu güzellikleri paylaştığınız için teşekkürler ediyorum, buralara gidilebilecek bir yol haritası çıkarabilmeniz mümkün mü acaba?

Çok güzel ve keyif verici görünüyor. Yol haritası mevzusu benim de ilgimi çekebilir. Teşekkürler.

Gerçekten saklı kamış güzellikler hepsi. Çok bilinmeyen yerler. Heleki Ilısu köylüleri kendi çabaları ile şelaleye yol yaptırmışlar. Tahtadan çakarak yön tabelaları yapmışlar. Çok sıcak kanlı insanlar.

Bölgenin her kössi bir kanyon aslında. Su milyonlarca yılda her yeri oymuş. Müthiş kanyonlar diyarı oluşturmuş ama her bir kanyonun içine baktığımda hayal kırıklıgı. Bom boş... O turkuaz suyun kanyonun içinde olduğunu hayal etmekten başka çare yok. Bir kaç kanyon bu şekilde kalmış sadece.

HES ler yüzünden bir güzellik daha ölüyor. Tıpkı güzel karadenizime yapmak istedikleri gibi.

Yol haritası, ben Mersin üzerinden gittiğim için bu güzergahın haritasını. Harita üzerinde işaretleyip yükleyeceğim birazdan.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR