Yerleşimden uzak yerde uzun süreli kamp için gerekenler nelerdir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Diogenes Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,236

Diogenes

Ana Kamp
Yer
Sinop
Arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi;
Diyelim ki yerleşim yerlerinden oldukça uzak bir noktada güzel bir kamp yeri keşfettiniz ve burada 1 hafta-10 gün belki de 15 gün kalmaya karar verdiniz.
Ben aracımda minimum 1 hafta yetecek kadar yağ, salça, kuru bakliyat çeşitleri, makarnalar, baharat zaten standart olarak yeteri kadar var. Peynir, zeytin benzeri kahvaltılıklar ile patates, soğan, domatesi de yoldan 2-3 er kg. aldığımızı varsayalım.
Pekii, ekmek sorununu nasıl halledeceğiz ???
Saygı ve Sevgiler...

Etiketler
Ynt: Yerleşimden uzak yerde uzun süreli kamp için gerekenler nelerdir ?

Poşetlenmis bazlama veya şebit ekmekleri çözüm olabilir sanıyorum.
Gerçek dayanma süreleri ve karavanda yapılabilme olanakları için tecrübe sahiplerinden bilgiye ihtiyac var.

Muğla yöresinde meşe ateşinde ve saç üzerinde yapılan taze bazlama özellikle kahvaltıda enfes olduğundan dayanma süresi için tecrübe sahibi olamadım. Geçen yaz milasdan poset içinde aldığımiz ve teflon tavada ısıttığımız bazlamanın akibetide ayni oldu. Üzerinde son kullanma tarihi yazıyordu ama yalnızca hatırladığım, herkezinin oldukca uzun dayandığını söylemesi.

Ahmet bey merhaba...
Ben İsmet Kahraman 58 yaşındayım emekliyim,bu yaştan sonra hayatğmın bir çok kısmını karavancılık yaşam tarzınla sürdürmeye düşünüyorum.Yan tarafta gördünüz multijet karavanımı en son teknoloji len donattım.Sizin sorduğunuz ekmek sorunuzu sadece değil, bütün mutfak sorunlarını ortadan kaldırdım.Karavanımdaki tasarımı montajı kendim yaptım ,deneme sürecinin sonlarındayım,ve sonuçlardan çok memnunum.4ad toplam 520W güneş enerji panelleri,2ad. jel akü toplam 440 A.3ad. mutfak aletiylen ben bütün mutfak işlerini hallediyorum
1.ekmek yapma makinesi 650W
2.ellektronik aşçı magıcook 860W
3.mikrodalga fırın 1000W
Bütün karavancı arkadaşlarıma sesleniyorum, yeni bir çağı- teknoloji dönemine giriyoruz .Karavanlarımızdaki ocaklardan tuplerden kurtulma zamanı.
Selamlar.

kamp yapacağınız yerde su varsa hepsi hallolur, ekmeğin bittiği yerde bolca makarna yenir

Merhaba Levent Bey,
Bazen makarna ile birlikte ekmek yiyen benim gibilerin işi oldukça zor olacak desenize :D ;D :D . Olmadı sac üzerinde bazlama benzeri ekmek nasıl yapılır öğreneyim, hiç değilse enerji ile ilgili bir sorun olmaz.
Ben bu su işini de unutmuşum.
100 litre su yaklaşık kaç gün idare eder acaba ???
Saygı ve Sevgiler...

dayanma suresı uzun olan trabzon vakfıkebır ekmegının yerını hıc bırsey tutmaz derım.aynı zamanda super kızarmıs ekmek olur.

Merhaba Barış Bey,
Karadenizli olarak Trabzon ekmeğini iyi biliyorum da, her yerde bulma imkanı yok. Mesut Bey' in de önerileri lokal kalıyor. Ben daha genel çözüm getiren öneri olabilir mi diye merak etmekteydim.
Sevgi ve Saygılar...

multijetkaravan' Alıntı:
Bütün karavancı arkadaşlarıma sesleniyorum, yeni bir çağı- teknoloji dönemine giriyoruz .Karavanlarımızdaki ocaklardan tuplerden kurtulma zamanı.
Ismet bey,
Sanırım bu gidişle bana, dizelden kurtulmayıda hedeflediniz gibi geliyor. :D

Aynı yerde 3 günden fazla durmadığım için böyle bir sorun yaşamadım ama en iyi çözüm ekmek makinası kullanmak. :smiley: Ya da yeterince beceri varsa, yoğurup mayaladıktan sonra ateşin üzerinde bile pişirilebilir. ;D

Merhaba,

Kamp yapacağınız yere gelmeden önce bir fırından ekmek hamuru alın ve bu hamurdan bir avuç bir sonraki gün için ayırın, aynı gün içerisinde o hamurla ateş üzerinde bir tava ile bazlama yapabilirsiniz, bir sonraki gün su ve un ile hazırladığınız hamurun içine önceki günden ayırdığınız hamuru ekleyin ve bi kaç saat bekleyin, hamurunuz mayalanacaktır, bir kaşık toz şeker atarsanız süreci hızlandırırsınız.

Bu işlemi istediğiniz kadar gün tekrarlayabilirsiniz

Cem bey,
Hamuru nerede bekletiyorsunuz ?
Sanırım buz dolabı olmalı ?

Konu otark yaşamak ise baska önerilerdede bulunabiliriz .
Örn.
Deniz kıyısinda su harcamalarından kısmak için tuzlu suda kullanilabilen sabun ve sampuanlar var!

Haziran ayında, yaylada,
185 W solar panel,
225 A yaşam aküsü,
Simbo ekmek yapma makinası,
Son 3 günü karavanda ekmek yaparak geçirdik.

[SIZE=78%]Mesut Bey Merhaba,[/SIZE]

[SIZE=78%]Hamuru nemli bir bez içerisinde küçük bir cezvede saklayabilirsiniz, soğutacak bir yer bulursanız mesela akarsu gibi bir poşet içinde suda bekletin, diyelimki öyle bir yer yok o zaman hamur çok ekşirse mayalamak için daha az miktarda bu hamurdan kullanın. Genelde trabzon ekmeklerinde de önceki günün ya da iki gün öncesinin hamurunu maya olarak kullanırlar.[/SIZE]

Cem Bey'e kulak vermek gerek; çok etkili bir yöntemi öneriyor&salık veriyor. :smiley:

Oğlum bazlamayı çok sever, benzer yöntemle eşim de kendisine yapardı. Fırından hamur, lpg ve teflon tava; bazlama hazır. Kuşkusuz hamuru da kendimizin yapması, çok zor da değil; üstelik hamurun içeriğine de siz karar veriyorsunuz... ;)

Cavid Sezen

Cem bey,
Öneriniz, bilgi dağarcığımın demirbaşlarında yerini aldı.
Sağolun. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR