Yine Aynı Tartışma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 109
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,393

jeep

Zirve
Yer
Gaziantep
Web
www.gandoff.org
Abi bu nedir ki anlamadım. Benim LR & jeep muhabbetine yaklaşımım kaliteli espri bulup karşı tarafı alt edebilirmiyim ile sınırlıdır. Herkesin aracı kendisine yaman gelir. Bu değişmez kaide. Arada sinirlendiğim de olmuyor değil ama.Smiley Jeep ya da LR i ben icat etmedim.Hadi ben yapmış olsam ve çok güzel yaptım kimse laf söylemesin desem anlarım. Diğer türlü söylenenlerden alınıp olayı kişiselleştirmem. Kendi cj me yaptığım işlemlerin çoğunu buradan öğrendiklerimle yaptım. Hedef bu olmalı bana göre. Ha arada defenderlara bir çift laf söylemekte fena olmuyor. Haddini bilerek tabiki. Yoksa Yunus Bey yazmış 23 yıldır vazgeçilmezim diye. Ne diyebilirsin ki sen bu insana. Saygı duyarsın ancak. Kısmet olur bir gezi de denk gelirsem ve batarsam rahatlıkla gelip beni çekebilirmisin derim. Bundan gocunmam. Bizim yaptığımız maç muhabbetine döner bıçaklarını karıştırmak oluyor sanırım. Bunun ayrımını yapamayan da sorunu kendinde arasın o zaman.

Etiketler
Ynt: Yine Aynı Tartışma

Göktuğ bey samimiyetinize inanıyorum ama burdaki herkez bu düşüncelere sahip degil azınlık olsa bile Ama yolunu buldum cevap bile vermiyorum yoksa LR sı olmuş insan olamamı hiçbir önemi yok benim için önemli olan bu forumda gezdigimiz, gördügümüz, bildigimiz bilmedigimiz .görmedigimiz şeyleri paylaşmak şakalaşmak bundan ibaret
saygılar

tugsan75' Alıntı:
Saygıdeğer Gezenbilir yöneticileri ve değerli arkadaşlar;

Malum artık bu tarz geziler,gün geçtikçe çoğalıyor ve Türkiyenin her yöresinden,bu işe gönül verenlerin gönderdiği fotoğraf ve videolarla bunu tescilliyoruz.Fakat benim kendi adıma rahatsız olduğum,yani yurdumun güzel insanlarını düşünmemden kaynaklanan bazı ricalarımı genel bir konu başlığı adı altında artık dile getirip netleştirmek veya daha da bilgilendirmek amaçlı açmalıyız diye düşünüyorum.

Öncelikle arazi araçlarımızda olmazsa olmazları bir zorunluluk haline getirmeliyiz,en önemlisi bu.Ben ukalalık olarak algılanmasın ama çok uzun zamandır(10 seneyi aştı),gerek profesyönel,gerekse şahsi olarak off-road la ilgilenmemden dolayı çok olayla karşılaştım ve hala karşılaşıyorum.Ama neyazik ki hala araziye,özelliklede birçoğu sıkı arazi olan yerlere giren arkadaşlar hala standart araçlarıyla bu olayı gerçekleştiriyorlar.Kendi görüşüm şuana kadar(inşallah bundan sonrada olmaz)tamamen şansa günü minimum sorunla bitiriyorlar.Ama motor sporları herzaman şansı tolere etmez.Onun içindir ki siz yöneticilerden,tabiki zorla güzellik olmaz ama enazında gezilerde araçlara yıldız denilen,teknik ekipmanlara göre sınıflandırmak ve o yıldıza göre nerelere girilmeli veya girilmemeyi belirlemenizi rica edeceğim.

Bu, hem araçlarımızı hemde kendimiz kademeli olarak geliştirmeyi,ayrıca daha güvenli bir gezi sağlanmasında faydası olur diye düşünüyorum.Çünkü herkezin maddi imkanı bir anda herşeyi almaya ve takmaya müsait olmayabilir vede diyelim aracınıza herşeyi yaptınız buda iyi bir off-roadcu olduğunuzu göstermez.Herşey kademe kademe ilerliyerek öğrenilir diye düşünüyorum.

İlk önemli konu bu olduğu için uygun bir başlıkda bu ve benzer konuları konuşup tartışırsak,hepimiz için faydalı olacağını düşünüyorum.

Saygılar.

Tuğsan sana sonuna kadar katılıyorum !!!!
arkadaşlar ; hepimiz aynı sevdanın adamlarıyız ben aranıza katılalı yaklaşık 9 ay oldu ve açıkçası kendi adıma aracımla buralara gelebilme niyetimde yoktu. işin başlarında bu konularada hakimiyetim yoktu teknik terimler , lastik , vinç vs... bu adamlar ne yapıyor diyodum açıkçası ? ama işin içine girince işin cittiyetini çok fazla anladım ve uygulamaya başladım kendi aracımada burada paylaşılanları . hayattaki her işte olduğu gibi pratik ile teorik bu olaydada çok farklı çıktı karşıma , araziye girmeden neden lastik lazım ,neden vinç gerekli, aracınız neden yükseltilmeli , neden telsiz, GPS lazım araçta , anlamıyorsunuz araziye girmeden bunların olmassa olmaz olduğunu !!!! geçen çatalca gezisinde ben bunları çok citti yaşadım !!! gezilerde kesinlikle lider çok önemli ,ben 3 yıldız eğitmen dalgıcım 15 kişi daldırma yetkim vardır aynı anda çok gurup daldırdım , bunu söylememdeki amaç o dalışta gurup başı 30 metreye inmeye kalkarsa herkes vurgun yer çıkarken ,böyle bir aksaklık yaşanmasın diye insanlar derecelerine göre daldırılır . 1 yıldız dalgıçla 3 yıldız dalgıç aynı anda dalamazlar dalsalar bile bu derinlik 7- 8 metreyi geçmez asla ,1 yıldız 30 metrelere indirilmez !!! yani balık baştan kokar her gezide kesinlikle araç tasnifi yapılmalı ,her araç bütün araçları takip etmemeli !!! tamam bu iş bütce meselesi ama, biz gezenbilir adında birşeyler yapıyorsak bu hepimizin etiketi olmalı !!! geçen gezide tarlanın birine girdik bilmeden en az 10 araç ve kimse bilmiyordu tarla olduğunu, sonra evlere geldiğimizde öğrenildi !!!! yeminle adamın tarlasında en az 2 sene ot bitmiyecek hale getirdik tarlayı ve o anda başka yaşanan aksaklıklarda vardı aracın biri saplandığı yerden çıkmaya çalışırken millet sağından solundan geçmeye çalışıyor ve adeta o insanı tek bırakıyordular adam kendi başına kurtulmaya çalışıyordu ve nitekim ben tam 4 saat grubu bekledim o gezide toplam 6 kişi olarak yağmur altında , bunlar sakın şikayet olarak algılanmasın, ama birşeyler ters gidiyor herkes birbirinden gaza gelip birşeyler yapıyor ve şansa kimsenin başına bir iş gelmiyor allahtan. çok yakın zamanda baya büyük bir gezi var 8 martta bir sürü araç geliyor araçların hepsi aynı donanımda değiller bakalım orada neler yaşanıcak ??? benim sizlere anlatmak istediğim sizinde aslında benden daha iyi bildiğiniz şeyler ,bunlara sizler mani olmalısınız çünkü bizlerden tecrübeleriniz çok , ben çok şanslıyım etrafımdaki insanlar bu işe yıllarını vermiş insanlar cüneyitin gittiği yarış parkuru çalışmasına bende gidecektim selehattin,hakan betir ile ama gidemedim işlerim çok yoğundu, o gün orda yaşananları sonra sohbet arasında dinledikçe biz gittiğimiz gezilerde sadece başımıza iş açmak için kazıklanıyomuşuz dedim kendi kendime , çok iyi biliyorumki bir çok arkadaşımızın arazi pilotajı hiç yok gezilerde ve bunu bile bile bende bunları yaparım diyerek birşeyler yapmaya çalışılıyor sizlerden tek ricam bu işleri hepimiz üzülmeden , birilerinin canı yanmadan daha kurallı ve doğru şekle sokmanızdır hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.

1 marttaki yarışlarda hep beraber görüşmek üzere :D

Lutfen biri beni biraz aydinlatsin. Asagidaki tespitim dogru mu?
Ben ve disco sahibi bir dostum mumkun oldugunca her hafta sonu Ya belgrat ya da Omerli tarafinda geziyoruz. Ozellikle Omerli tarafini tanimaya basladik diyebilirim. Iki LR buradaki duyurusu olan gezilere de katilmaya calisiyoruz. Fakat bu gezilerde pek LR ile karsilasmiyoruz. Istanbuldaki LR ci dostlar anladigim kadariyla bir kac grup olarak kendi aralarinda takilip, siklikla kampli olarak takiliyorlar.

Bu durum da LR ruhuna gayet uygun aslinda. Ben de onumuzdeki sezon kamp olayina girmeyi planliyorum. Zaman zaman anlamsiz hale gelen bu tartisma, benim gibi her marka aracla birlikte gezen LR sahibini uzuyor. LR hic bir yerde takilmayan bir uzay araciymis gibi beni ceken arkadaslar bunu resimleyip kaydediyorlar. Ne kadar anlamsiz ve gereksiz bir durum...

tugsan75' Alıntı:
Saygıdeğer Gezenbilir yöneticileri ve değerli arkadaşlar;

Malum artık bu tarz geziler,gün geçtikçe çoğalıyor ve Türkiyenin her yöresinden,bu işe gönül verenlerin gönderdiği fotoğraf ve videolarla bunu tescilliyoruz.Fakat benim kendi adıma rahatsız olduğum,yani yurdumun güzel insanlarını düşünmemden kaynaklanan bazı ricalarımı genel bir konu başlığı adı altında artık dile getirip netleştirmek veya daha da bilgilendirmek amaçlı açmalıyız diye düşünüyorum.

Öncelikle arazi araçlarımızda olmazsa olmazları bir zorunluluk haline getirmeliyiz,en önemlisi bu.Ben ukalalık olarak algılanmasın ama çok uzun zamandır(10 seneyi aştı),gerek profesyönel,gerekse şahsi olarak off-road la ilgilenmemden dolayı çok olayla karşılaştım ve hala karşılaşıyorum.Ama neyazik ki hala araziye,özelliklede birçoğu sıkı arazi olan yerlere giren arkadaşlar hala standart araçlarıyla bu olayı gerçekleştiriyorlar.Kendi görüşüm şuana kadar(inşallah bundan sonrada olmaz)tamamen şansa günü minimum sorunla bitiriyorlar.Ama motor sporları herzaman şansı tolere etmez.Onun içindir ki siz yöneticilerden,tabiki zorla güzellik olmaz ama enazında gezilerde araçlara yıldız denilen,teknik ekipmanlara göre sınıflandırmak ve o yıldıza göre nerelere girilmeli veya girilmemeyi belirlemenizi rica edeceğim.

Bu, hem araçlarımızı hemde kendimiz kademeli olarak geliştirmeyi,ayrıca daha güvenli bir gezi sağlanmasında faydası olur diye düşünüyorum.Çünkü herkezin maddi imkanı bir anda herşeyi almaya ve takmaya müsait olmayabilir vede diyelim aracınıza herşeyi yaptınız buda iyi bir off-roadcu olduğunuzu göstermez.Herşey kademe kademe ilerliyerek öğrenilir diye düşünüyorum.

İlk önemli konu bu olduğu için uygun bir başlıkda bu ve benzer konuları konuşup tartışırsak,hepimiz için faydalı olacağını düşünüyorum.

Saygılar.

Tuğsan iyi güzel söylüyorsun , ama bizim gezi düzenlememize fırsat kalmıyorki işten güçten, Sonra ankara grubu yeni yeni oluşuyor insanlar heves etmiş aracınız uygun değil gelmeyinmi diyelim?

Binek araçla bile gelen dostlarımız var gidebildiği yere kadar gidiyor, orada biz yanımıza alıyoruz. Ben onlara off-road yapmıyorlar diye gelmeyin diyemem, sohbetleri arkadaşlıkları dostlukları bana yeter. Arazi araçları olmayıversin.

Bu yüzdende benim asıl hoşlandığım başı ve sonu belli olan uzun mesafeli, keşfe ve engel aşmaya dayalı parkur mümkün olamıyor, piknik alanlarının kenarlarında oynuyoruz. hepsi bu.

İlk defa arazi aracının direksiyonuna oturduğumdan bu yana 22 yıl geçmiş, kendi arazi aracımı kendi paramla aldığımdan buyanada 16 yıl olmuş, o günden beri hiç bir zaman 2 çeker aracım olmadı, arada bir 4x4 lerin yanına 2 çekerler geldi gitti,ama 4 çekerler hayatımdan hiç gitmedi, Kullandığım hiç bir 4 çekerde "cadde cip i" değildi. Tecrübenin nedemek olduğunu az çok biliyorum, her gün üzerine birazdaha koyuyorum.

Kiminin ofroyd kiminin ofrod, kiminin off-road dediği şeyi adını bilmeden yıllarca mecburiyetten yaptım, Bu arada şunu öğrendim standard veya arazi için yapılmış diye bir arazi aracı yoktur, ya arazi aracıdır ya da değildir. Düzyolda gidemiyorsa da arazi aracı değildir, arazide gidemiyorsada arazi aracı değildir.

Biz zamana karşı bir parkurda yarışacak araç istemiyoruz o yarışçıların işi (Türkiyede off-road yarışı yapılıyormu ? o ayrı bir tartışma konusu) Benim şahsi düşüncem (buna katılmayanlar çoğunlukta olabilir bu beni bağlamaz) lastikmiş vinçmiş, diferansiyel kilidiymiş bunlar okadar önemli değil sonradan takılabilir şeyler, aracın bütünü ve onun direksiyonunda oturanın ruhu tam olsun gerisi boş.

Selamlar

concrete' Alıntı:
Lutfen biri beni biraz aydinlatsin. Asagidaki tespitim dogru mu?
Ben ve disco sahibi bir dostum mumkun oldugunca her hafta sonu Ya belgrat ya da Omerli tarafinda geziyoruz. Ozellikle Omerli tarafini tanimaya basladik diyebilirim. Iki LR buradaki duyurusu olan gezilere de katilmaya calisiyoruz. Fakat bu gezilerde pek LR ile karsilasmiyoruz. Istanbuldaki LR ci dostlar anladigim kadariyla bir kac grup olarak kendi aralarinda takilip, siklikla kampli olarak takiliyorlar.

Bu durum da LR ruhuna gayet uygun aslinda. Ben de onumuzdeki sezon kamp olayina girmeyi planliyorum. Zaman zaman anlamsiz hale gelen bu tartisma, benim gibi her marka aracla birlikte gezen LR sahibini uzuyor. LR hic bir yerde takilmayan bir uzay araciymis gibi beni ceken arkadaslar bunu resimleyip kaydediyorlar. Ne kadar anlamsiz ve gereksiz bir durum...

;D ;D Arkadaşın biri yazmış suzuki discoyumu çekti ? diye çeker çeker bunda nevar ben anlayamadım ;D

Gezenbilir üyesi, Mert Kiğılı, Naci Doğancı, Yunus, Edaghan, Reha Yurdakul, bu arkadaşlarla görüşürseniz, hem kamplı hem uzun mesafeli geziler yapıyorlar.

Selamlar

ben en çok şakalaşırken konunun bir şekilde ciddiye binmesine sonrasında,hakarete, tahriğe açık hale gelmesine bozuluyorum.kimsenin böyle bir niyeti olmadığı inancını taşıyorum.daha sonra özelden bazı arkadaşlara ya kusura bakma ben sana demedim asıl şunu kastettim türü mesajların atıldığını duyunca sinirleniyorum.çok erkekçe gelmiyor (kadın üyelerimiz alınmasın).benim bu konuda yazdıklarım sanki kötü birşey söylemişim gibi 2-3 mesajda alıntılanmış.tekrardan okursanız kötü birşey yazılmadığını ve ölçülü olunmaya çalışıldığını anlayacaksınız.ben aracını seveni severim, amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok arazide uyum, dayanışma ve eğlence esas olmalı.yoksa yüzüme gülüp arkamdan konuşanlarla işim olmaz.birlikte gezmekten en keyif aldığım dostlarımın da land'i var.ucunda rakı balık olunca kim kimi çekmiş unutuyoruz aracımızda her çektiğimiz için bir çentik atmıyoruz.en fazla makbuz kesip adrese postalıyoruz.ateşin ve tuğsanın yazdıkları daha önemli bu konulara bir şekilde çözüm bulunmalı ne arazide kimse ekstra bir risk almalı ne de misafiri olduğumuz köylerde istenmeyen adamlar olarak ilan edilmeliyiz.birkaç kendini bilmez yüzünden senelerdir sürdürmeye çalıştığımız zevkimiz kapalı etaplarda sürmesin.

duman' Alıntı:
birkaç kendini bilmez yüzünden senelerdir sürdürmeye çalıştığımız zevkimiz kapalı etaplarda sürmesin.

Sozun ozellikle bu kismini daha da cok onemsiyorum... Tesekkurler.

jeep' Alıntı:
Benim LR & jeep muhabbetine yaklaşımım kaliteli espri bulup karşı tarafı alt edebilirmiyim ile sınırlıdır.

Hepimizin maksadını aşan sözler sarfetmemesi için, yukarıdaki sözü benimsemelidir.

Tuğsan abi anlattıklarınızı dikatlice okudum
Tecrubelerinizden hiç şüpem yok saygı duyarım tamamen bizim ve atrafımızdakilerin güvenligi söz konusu ama eger gerçekten off road yapmak istesem standart bir araç kulanmam kullandıgım aracıda römörkle taşimam gerekir hatta gittigim gezilere off road geziside demem ama möderatör arkadaşlar benim keşif gezisi diye açtıgım konuyu off road gezisi olarak degiştirdi hiçte bilgim olmadan

Gittigim yerlerde kimsenin tarlasına, bahçesine, dogaya zarar vermem ,verdirmem ,çöp bile attırmam
Açıkca anlattıklarınız tavsiyeleriniz bana göre degil off road gezilerine gidenler için geçerli
Bu tamamen maddiyatla alakalı birşey benim aracımda dif kilit,vinç,MT vs vs lasti yoksa kalacagım yere girmem aracimda tehlike yaratacak modifikasyonlar yaptırmam ben yaptırsam o araca ailemi bindirmem
Ama illa araçları sınıflandıralım herkez her geziye katılmasın derseniz herkez kendi yoluna ben 23 senedir arazi arcına binen ve kulannan biri olarak kendi gurubumla gezmeye devam ederim benim Gezenbilir gezilerinde tek amacım yeni dostlarla tanışmak tanınmak kaynaşmak bundan ötesi yok..
saygılar... Yunus....

Jeep34' Alıntı:
Hepimizin maksadını aşan sözler sarfetmemesi için, yukarıdaki sözü benimsemelidir.
Ben tamamen katılıyorum
Ama bitürlü kaliteli espiri yapamıyorum genelde yanlış anlaşılıyorum

Özellikle alıntı yapmadım Cüneyt beyi kızdırmamak için ;D , fakat özelden mesaj kim kime atmış onu anlamadım, Diğer yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum, çentik meselesi sadece şakalaşmaydı.

Tuğsanın söylediklerine ben katılamıyorum , çünkü bu konuda Yunus gibi düşünüyorum, bizim amacımız yarışmak değil onu yapanlar var, 3-5 yarışı canlı olarak yerinde izledim ben zevk almadım, hatta bana off-road gibi bile gelmedi daha çok rally-cross havasında, o iştende zevk alanlar zaten o iş devam ediyorlar. Biraz tercih meselesi.

Doğaya zarar vermemek içinde herzaman gerekli ihtimamı gösteriyoruz, en azından Ankara da bizim çifçiyle köylüyle problemimiz olmaz.

Selamlar

duman' Alıntı:
...amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok...

Evet durum aynen Cüneyt'in yazdığı gibi. Öyle uzun söylemlere gerek yok, bu başlıkta gereken herşey basitçe anlatılmış zaten...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8908.0

ates' Alıntı:
...geçen gezide tarlanın birine girdik en az 10 araç ve kimse bilmiyordu tarla olduğunu sonra öğrenildi !!!! yeminle adamın tarlasında en az 2 sene ot bitmiyecek hale getirdik tarlayı...

Çok talihsiz bir açıklama ???

kendimi zor tuttum hep mesaj yazmamak için, ama konu hep başka yerlere taşındı başka yerlere çekildi,bir bakarmısınız gezilerde yaşananlara !!!!! tuğsan bir yol gösterdi tecrübelerine dayanarak. ben size buradan , bakın bu işler böyle giderse sonuçları hepimize üzüntü verecek diye haykırıyorum yaşadıklarımla , ama bu haykırışımda başka yönlere çekildi !! ben hiçbir zaman yapılan gezilerden yada araçlarınızı yollara çıkamıycak şekillere getirip römorklarda taşıyın demedim, araçlar katagorilerine göre beraber takılsınlar dedim !!! full donanım bir araçla standart bir honda aynı parkurda tırmanmaya çalıştı bir parkurda, sonuç nemi ? 3 donanımlı araç geri döndük honda tek kalmasın diye !!! sevtap hanım, tarlaya girdik yazısını tam koyarsanız nedemek istediğimi anlarsınız, yada konuyu tam metin olarak verirseniz siz benim orada ne anlatmak istediğimi ,talihsiz açıklama demek yerine gerçekten anlardınız !!! orada ben gurup başındaki insanlara düşen sorumluluğu anlatıp, bunların önüne geçilmeli diyorum . gezenbilir olarak dernekleşme aşamasındayız bunu bir çoğumuz biliyoruz ve herkesin bu bilinçte olması lazım,eyer bu bilinç yoksa insanlara bu bilincin verilmesi lazım, yoksa o gönderdiğiniz topikteki kurallar en az 1000 kere geldi benim ve başkalarının eline, ama kalem kılıçtan keskindir lafı burada pek işe yaramıyor galiba kimse bu bilinçte olmadıkça!!!!!

Ateş bey bunu bukadar diretmenin bir anlamı yok isteyen istedigi yere gider isteyen gitmez kimse kimseyi zorla biryere getiremez veya geri çaviremez
Eger ben aracımı biliyorsam ne yapar ne yapamaz mesele yok demektir insan kendi güvenligini düşünmez ise onun sorunu yapaçak birşey yok.

Aslında size iyilik yaptım, yerinizde olsam o mesajı silerdim ama siz hala daha çok yaygara yaparak haklı çıkmaya çalışma, başka kişileri de kendi yazdığınız mesajın sorumluluğu altına sokmaya çalışarak taraftar toplama eğilimindesiniz. Orada durmuş vereceğim cevabın üzerine atlamak için bekliyorsunuz ama o keskin olan kalem kesinlikle sizinki değil, tartışma tarzınızı sevmiyorum. Bu yüzden size cevap vermeyeceğim...

Defalarca alıntı yaptım ama dikkatlerden kaçmış olabilir, tekrarlanmasında fayda var...

discovery-V8' Alıntı:
...ne diff-lock vardı, ne yükseltme kitleri, ne ekstrem lastikler, ne elektronik oyuncaklar, ama muhteşem bir dayanışma ruhu vardı " one for all , all for one" ama imkansız coğrafyalarda aştıkları engelleri, aldıkları binlerce km yi düşündükçe biz araçlarımızla boşuna uğraşıyormuşuz gibi geliyor, Sanıyorum birbirimizle olan dayanışmamızı modifiye etsek daha çok zevk alacağız bu işten.

Not: CT için yazılmıştı :smiley:

Sevtap derin bir nefes alıp bir arkadaşımızın gezenbilirde açılan bir başlık ile kız arkadaşını da alarak gittiği bir gezide yaşadıklarını anlatmasının neresi yanlış yazabilir misin merak ettim.adamı arazide bırakıyorlar 3 saat yağmurda kalıyor,sonrasında tarlalarda spin atılıyor araç sınıflandırması,parkur zorluğu paylaşılmadan ya aracına güvenmiyorsan gelme yok sen korktun gibi yorumlara maruz kalınıyor.ekibin başı sonu ortası belli değil.daha ne yazayım.birde bunu yapan araçların camlarında gezenbilir yazıyor.adam en azından tarlaya girmeseydik bari diye yazıyor sen de tartışma biçimini sevmiyorum diyorsun.bu konularda el ele miyiz diyilmiyiz birisi açıklasın.Tuğsanın yazdıklarına tecrübeli arkadaşların karşı olması şaka gibi o konu hakkındaki fikirlerimi de ayrıca yazacağım...

tartışma tarzı ??? sizin tarzınızdan belli !!! evet ,sizce ben burada yaygara çıkarıp haklı çıkmaya çalışıyorum çok enteresan , taraftar toplamak ??? ben futbolcu veya amigo değilim !!!! yazdığım yazılarda da haklı çıkacağım birşey yok böyle bir çabamda yok , ben 16 yaşımdan beri bir çok kamp organizasyonunda bulundum sorumluluğun,insanlardan sorumlu olmanın ne demek olduğunu çok iyi bilirim , bu işlerin hiç bir zaman keşkesi yoktur , hatanın telafisi yoktur !!! siz yine şov yaptığımı düşünüceksiniz ama, keskin kalem gerçekleri yazar uygulanmayan kuralları değil !!! bilinçsiz insanları bilinçlendirmek ,tecrübeleri paylaşıp doğruyu göstermek bu işlerin altın kuralıdır ve ben sizin deyiminizle şovu ben yapiym demiyorum, bu işte tecrübesi olan ustalara top sizde diyorum, ama siz anlamak istediğinizi anlıyorsunuz konunun özü bu..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR