Yiyenbilir Geyikleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertozzy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5,773
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 292,428
Ynt: Yiyenbilir Geyikleri

evet arkadaslar suanda anıl otodan geldım cem abı hala orda land roverın parcaları ucuz dıyen arkadaslar cem abiye muracat etsın faturaya bı göz atsın ;D 15 mılyara alıcan dısco 1 ustune an az 20 mılyar harcıcankı adama donsun o olay bana ters ;D cem abıde bıkac resım war sanırım aksam ekler ;D bız cem abıyle karar verdık land rover servısı acıcaz ;D ıcerde ve dısarda olmak uzere toplam 20 tane land ve range wardı ıcerde ;D adam akıllı bı land servısı acsak yemın ediyorum köşeyi dönmeyi bırak bı 50 km de gideriz yanı ;D ;D ;D şaka bı yana iyi araba hoş araba da benı aşar..... adam kronık hastalıklarını bı saymaya basladı 200000 km den sonra araba evının tam göbeğine incir ağacı diker ;D kısacası beni aştı o olay ticari aramaya devam ;D

Etiketler

RedlinE' Alıntı:
kurşat sen mi zehirledin buralari?

yok valla ben tarafsizim diskocular kasiniyor ;D ben eski diskocu oldugumdan fazla atip tutmuyorum haklarinda ama durtuyorlar ;D ;D ;D

Tolga kardesim zaten sorunsuz araba istiyor dolayisi ile ingiliz ve amerikan araclari otomatikman eleniyor geriye birtek japonlar kaliyor ;D

agir off road yapicam fazla elektronigi karmasik motor ve yururu olmasin derse 2000 oncesi toyotalar, ama yuksek model istiyor o zaman yeni hilux, yada navara veya L200 secenekleri kaliyor geriye. Zaten 3 arabada benzer ozelliklerde ve kabiliyetlerde, navara nin full donanimlisi daha konforlu ve luks, asfaltta binek oto gibi . Hilux daha cok santiye arabasi gibi basit ama daha saglam, daha az konforlu. Zaten Tolga bunlari benden iyi biliyor vermistir kararinida isin duygusal kismina bakiyordur

tolga hilux lere baktinmi hic? hatta bende merak ediyorum birgun gidip birlikte bakalim ;D

walla canlısına bakmadım ama ıkıncı el de sadece 2 tane otomatık war 1 tanesı adana 1 tanesı ıstanbulda... ıstanbuldakı 47 bın tl yazmıs 3,0 dizel ama bıraz fazla ıstıyo gıbı geldı bana

tolgas' Alıntı:
walla canlısına bakmadım ama ıkıncı el de sadece 2 tane otomatık war 1 tanesı adana 1 tanesı ıstanbulda... ıstanbuldakı 47 bın tl yazmıs 3,0 dizel ama bıraz fazla ıstıyo gıbı geldı bana

3.0 dizel ve otomatikse fiyatinin yuksek olmasi normaldir sanirim az gelmis onlar turkiyeye. Ama Dizel araclarda 2.5 ler cok rahat isini gorur o kadar beygire ihtiyacda yokki. Bulent abinin arabaya baksana o kadar ekstra yukle banamisin demiyor gidiyor. 2.5 otomatikde yok ama sanirim Hilux de ben bir ara bakmistim. Sen Barbarosla navarayla suzukiyi takasla o suzukiyi satsin ;D ;D ;D Cem le benim yaptigim gibi ;D

bakalım hersey kısmet ya acele etmıcem ;D hayırlısı oysa zaten olur ;D barbaros abıde satamadı arabayı acaba kaderınde benle takasa gırmekmı war ;D

tolgas' Alıntı:
bakalım hersey kısmet ya acele etmıcem ;D hayırlısı oysa zaten olur ;D barbaros abıde satamadı arabayı acaba kaderınde benle takasa gırmekmı war ;D

Valla ikinizide mutlu etsek super olur ;D

arkadaşlar ben bu konuda son noktayı koyuyorum.... ;D

aralık ayında disco mu aldım... şu ana kadar harcağım para 2000 tl bile olmadı... bunlarında tamamı normal rutin bakımlar.. frenler vs vs vs..

aytuğ arabası aldı... hergün sanayide... ama ne için... sepet için, yan basamaklar için tampon için... aytuğun arabasıyla birebir ilgilendiğim için söylüyorum, harcadığımız para sanırım 1800 tl. bunun da 800 tl si alırkende bozuk olan direksiyon kutusu.. geri kalanı ise komple ön takım freler vs... ;D

gelelim cem kardeşime.... çok titiz olduğu için başına geliyor geliyor bazı şeyler... şimdi kimse sanıyor mu kürşat toyotayla sanayiye uğramıyor... valla kalıbımı basarım haftada 3 gün sanayide değilse.. yani aslında bende harcasam arabaya 10.000 tl harcardım... ama harcamadım... bozulma ihtimali olan parçalarımı bozulmadan değiştirmiyorum mesela... yani bir hortum patladı diye tüm hortumları değiştirirsen, o zaman araba tabi ki masraflı olur... ;D yada bir enjektör arızanlı diye enjektörlerin tamamını değiştirrsen masraflı olur..

neyse uzun yazdım... sonuç olarak araba işi şans işi.. ben buna hep inanarım... ben bu konuda şanslıyım... çok ucuza almış olduğum arabama arıza anlamında hiç para harcamadım.. rutin bakım, yani olması gerekenler dışında... verdiğim en yüksek bedel hava akışmetreydi mesela.. onuda anılda taksam 485 tl idi.. gidip bosch tan orjinali 235 tk y alıp kendim taktım ;D ;D ;D

senınkı benzınlı ama mert abi cem abınınkı dizel..... dizel araçların bakımları herzaman daha pahalı oluyo bu bır gercek..... herkez arabasını cok sevıyo toz kondurmak ıstemıyo bızde kondurmuyoruz ;D land rovercılar alınmasın bnm yazdıklarıma sadece bnm demek ıstedıgım parası olanın binebileceğ, tarzda bir araba bu..... arabayı almakla bıtmıyo demek ıstemıstım yanlıs anlasıldıysam affola

Mert hakli bir konuda, bende cemde arabanin tertemiz olmasini istiyoruz icimiz rahat etmiyor, arabami aldim 3 haftadir off roada gidiyorum uzun yola gidiyorum hic sorun yok. Ama yinede 2000-3000 masraf ettim, her yerini elden gecirdim, subap ayari yaptirdim, yeni orta susturucu taktirdim vs vs. Ben bozulmadan araba yaptirmayi seviyorum. Cemde oyle. Cem biraz abartiyor benim 1 ay once degistirdigim enjektor pullarini tekrar degistirdi mesela ;D Ama soylede bisey var biseyler kirilana kadar binersende kirildiginda kirilmadan once yapacagin masrafin 2-3 katinida yapabilirsin.

Dizel arac daha masrafli, daha karmasik motor ve elektronik sistemli. Benzinli bir araca gecmemin en buyuk nedenide bunlardi. Masrafsiz off road araci, sanayiye ugramayan off road araci yok, var diyen yalan soyler. Onemli olan yaptiginiz masraflarla aracin size verdigi keyfi teraziye koydugunuzda mutlu olup olmadiginiz.

Discovery deykende mutluydum, toyota da da mutluyum

neyse ne herkezın kendı tercihidir.... ama land rover servısı açma düşüncem hala aklımda ;D belkı ozaman bı dısco alabilirim ;D

yok tolgam beee... birşeye alınmadım, yanlışta anlamadım... ;D ya sende bugün istesen senin zukiye 10.000 harcarsın...benim demek istediğim bu.. burda marka demedim zaten.. bülent abide harcar.. herkes harcar... ya ben mesela artık maslak sanayiye gitmiyorum.. gereksiz işçilik veriyorsun, gereksiz düdkleniyorsun.. aytuğla bi muhammed ustamız var.. ona gidiyoruz. milletin 300 e yaptığı yükseltmeyi 100 tl ye yapıyor mesela.. yani ben anıla araba götürmem mesela.. ilk aldığımda gittim bir kere.. hava akışmetre arızası var dediler... kaç para dedim.. 485 + işçilik dediler.. abi parça 235 tl.. aldım kendim taktım mesela... bu anlamda... hani cem bugün para vermiş yaa... ben vermezdim... o yüzden bunlarda ölçüt değil.. mesela kürşat aytuğla bizim gittiğimiz servise gitmezdi... belki cemde gitmez... ama giderim... her koşuldada aynı iişlemleri onlardan ucuza yaptırırım... hani oturup yırtdışından yarı fiyatına gelecek parçayı 4-5 gün beklerim mesela... ben bunu anlatmaya çalıştım... kimseyi yanlış anlamadım.. kimseyede birşey demedim.. yanlış anlaşılmasın sakın ;D ;D ;D

tolgas' Alıntı:
neyse ne herkezın kendı tercihidir.... ama land rover servısı açma düşüncem hala aklımda ;D belkı ozaman bı dısco alabilirim ;D

ortak olurum....

cem abide war 3 ortak acarız ıste ;D

tolga bu arada halukla bağlantı kuralımda.. şu orta kilit işini halledim ben....sonra bir tek arb kalacak..
sonra kışa hazırım ;D ;D

Ben sadece sunu soyliyim, Maslak sanayi, bostanci sanayi her sokagini biliyorum, off road araclari icerisinde en cok servisi ve yedek parcacisi olan LR markasi. Sonrada amerikancilar. Mesela LR in benim bildigim 5 tane parca ithalatcisi var, devasa depolari var ve hepsi cok zengin ;D Ayni sekilde mesela maslak sanayide LR in 8-9 tane servisi var, toyotanin ise bir tane, Bugun arabami subap ayari yaptirmak icin o servise goturdum, araci almaya gittim sadece benim arac yanindada bir tane fj 70 vardi, araci aldim huseyin usta, LR servisine ugramak istedim bir cay icmeye , 5 tane yanyana dukkandan olusan servisin ici full doluydu, dis park yeri full doluydu, sokak full doluydu LR larla ve park yeri bulamadigim icin duramadim ;D

Kendi kulagimla bir LR ustasinin benim gittigim Toyota ustasina dedigi laf aynen suydu "Yanlis markanin ustasisin abi tabi is olmaz" ;D

Tabiki bunlarda baska etkenlerde var, turkiyede LR marka arazi araclari , defenderlerde dahil olunca toyotalardan kat kat fazla. Ama tum otomobil sektorunun hemfikir oldugu konu Japon otomobillerinin en saglam ve en zor parca bozan araclar olduklari. Yunanistana trophy yarislarina gitti arkadaslarim, geldiklerinde soyledikleri, suzuki jimny lerin bile alt yururunun toyota prado ile degistirip yarisiyorlarmis. Turkiyedede off road yaris arabalarinin cogunun altyapisi toyota. Ustten gorunen marka farkli bile olsa.

Defender ve discovery 1 lerde durum biraz farkli cunku mekanik parcalarinin cogunu zaten turkiyede uretiyorlar, Aytugun dedigi gibi 20 tl ye rot kolu alinabiliyor, sanki yerli bir arac gibi. Discovery 2-3-4 gibi serilerde ise malesef ingilterede 100 tl olan parca burda en az 500 tl ye satildigindan, ve parca saglamligida japon araclar kadar olmadigindan masrafli bir arac haline geliyor. Bunun tek cozumude parcalari olabildigince yurt disindan ismarlama. Eskiden bu zordu ama artik kolay, burda 480 tl dedikleri vites swich ini ben 100 tl civarina aldim ingiltereden, ayni sekilde toyota aracimda enjektorun birisinde sorun vardi sorduk bugun 550 tl dediler burdaki fiyatina, 60 dolara amerikadan ismarladim,

Ustalar ve iscilik konusunda ise bu tamamen kisisel tercih, ben LR kullanirken son donemde Huseyin usta oto mekanige gidiyordum, benim icin en dogru ustanin o olduguna karar vermistim, hem aldigi ucretler hemde bana verdigi hizmet kalitesi gayet makuldu. Anil oto bile off road donanimlari konusunda biz onlar kadar iyi yapamayiz diyordu. Bir arkadasim discovery 2 sanzumanini 6000 e yaptirdi anil oto da, ben gidip kendim bir sanzumanci buldum, 3000 e yaptirdim. Sadece 2 kere hararet lambasi yandi diye sanzuman yeniledim, ama mesela Mert te de 2 kere yandi sanzuman lambasi, yagini degistirdi, filtresini degistirdi, sonra bir daha yanmadi devam etti.

ozetle ;D

japon otolari daha saglamdir daha zor parca bozar, LR larin parcalari bazi modellerde daha ucuzdur ve kolay parca bulunur

Arabaya yapacaginiz masraf siz ve arabaniz arasindaki iliskiye baglidir, kimisi tertemiz arabaya binmeyi sever, kimisi bozulana kadar gitsin der.

Kimisi aksesuara para verir ama motor ve mekanik bakima para harcamaz, kimisi aksesuara para vermeye kiyamaz, ama motoru, yurur aksami gozu gibi korur, bakim yapar.

alabilirsen toyota al, olmazsada mutlaka Japon al ;D ;D ;D