Yiyenbilir Geyikleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertozzy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5,773
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 292,116
Ynt: Yiyenbilir Geyikleri

Sİnan abi ben de biliyorum içimden neler geciyor bunun bugun bu nokta da olmasının son zamanlar da bu kadar artmasının nedenlerini çok iyi biliyorum sadece düşüncelerimi kontroluce ifade etmeye çalışıyorum
Ankaraya gitmek ile bir çok şeyin çözülmeyeceğini biliyorum ama en azından insanların duyarsız olmadığını halla var olduğunu görürler okadar da uyutamadıklarını belki anlar birileride bu kadar ellerini kollarını sallayarak dalga gecerek davranamaz umudum var...
bir umut...
keşke elimden daha farklı bir şey gelebilse ama dedim yaaa hiç değilse dalga gecer gibi bu kadar olayın ustune pkklıları otobuslerle karsılayanlar, onları liderler gb gövde gösterisi yaparak ülkemize sokanlar ve ağırlayanlar, meclisde karşılaynlar bilir ki halk uyumuyor aptal değil sesiz değil çağresiz değil... onun için içim rahat bir nebze olsun
tabikide kardeşi kardeşe vurduruyorlar bunu bende biliyorum ama nie ve neden yine onlar değil mi doğuyu unutanlaar ordaki insaları yoksuluk içinde bırakanlar ordaki insanları eğitimsiz bırakanlar...
ama donen oyunlar o kadar büyük ki... türkiye devamlı iç karışıklık yaşasın ki güçlenemesin...

Etiketler

kürşat abi doğudan nasıl butun oyları alıyor biliyormussun ağası ona diyorki su partiye oy ver ordaki halkda o partiye o oyu veriyor...
Cumhuriyet kurulmadan once orda ağlık sistemi vardı ve Atatürk'den sonra gelen herkez ordaki bu sistemi dağıtmak için hiç bir sey yapmadı çunku 1 ağının oyu o aşiretin oyuydu bu onların işlerine geldi... ama bugun işler değişti...

Bence bizim en büyük yanlışımız kürt türk olayına dondurmek olur bu olayı o bölgede farklı etnik köken olsa onlar dağa cıkıyordu bugun...
bence amac ne yazıki bu olayı kürt türk olarak değiştirmek... çünkü ozmn birlik beraberlik de bozulur benim çok kürt arkadaşım var urfadan diyarbakırdan onlar ben türkiüm diyor onlarda ağlıyor televizyonlarını açıp ve onlarda askere gidip bu vatan için savaşıyor eyer olayı kürt meselesine cevirirsek onlar ne olacak bu durumda?

yıllarcana bunu yapmadılarmı sol sag die ayırdılar kardeş kardeşi vurdu şimdi kürt türk die ayıracaklar ki bu çok daha tehlikeli bence ve acılım adı altında ne yazık ki buna doğru sürükleniyoruz....

şunu da eklemek isterim ki bir arakadaşımın dedesi aşiret ağasıydı ve öldükden sonra babası(ki arkadaşımın babası oluyor bu) ben ağa olmayacağım bitsin bu dedi ve bırakdı.
Ve su anda iki kızı var ikiside kürtçe bilmiyor babası biliyor hatta babası ile babannesi arada bir aralarında kürtçe konuşuyor ama kızlarına öğretmemiş bile. Neden diye sorduğumda babam gerek yok dedi diye cevap aldım...

Evlatlarına kürtçeyi öğretmeyen bir baba ve ben türküm diyen insanlar sizce bu ayrımda ne olur?

kürşatın haklı olduğu nokta yok değil içerden destek almadan bu iş yürümez... destekleride ap açık izliyoruz olaylarda... fakat bunu tüme varım yaparak tüm halkı işin içine katarak düşman olmayanı da düşman ederiz ki... işte istenilen de budur... bölgeyi bölmek ayırmak... önce manevi sonra fiziki... manevi olarak bir kısmını başardılar ama daha ötesi yok...

bu insanlar bu güne kadar neden ses çıkartmıyor peki, neden bilinen pkk destekcisi parti dışında bir parti kurulmadı biz Türkiye vatandaşıyız, pkk ya karşıyız diyen. Ben ayaklansın bu millet önüne gelen Kürt kökenli vatandaşımızı öldürsün demiyorum, ama alenen desteklediği ortada olan kişiler bu ülkede elini kolunu sallayarak gezememeli, benim verdiğim vergilerle mecliste maaş alıp, devletin kendisine verdiği makam araçları ile teroristleri karşılamaya gitmemeli. Koskoca bir Türk devletini, tehdit edip sonra hiçbirşey olmadan gezememeli.

Bu insanlar pkk karsı parti kurup oylar bolumsin die zaten pkk karsı durus sergiliyen ve ataturk ilke ve inkilaplarına bağlı var olan partilere oylarını veriyorlar kürşat abi....
işin acısı su ki alenen desteklediği ortada olan kişiler bu ülkede elini kolunu sallayarak gezememeli, benim verdiğim vergilerle mecliste maaş alıp, devletin kendisine verdiği makam araçları ile teroristleri karşılamaya gitmemeli bence de ama o gidenlerin derdi baska ben inanmıyorum o gun elinde bayraklar ile onları karsılayanların amacı baska sey olduğuna oradaki cogu niye orada oldugunu bilmiyor bile naptıklarını bilmiyor ağası ona demişdir ki su saatde orda ol onlarda ordadır...
Tabikide var yok değil hayinler ama mesele kürt türk değil mesele bence kürtleri kullanarak ülkeyii karıştırmak istemeleri... bunu kullanarak başka seyler yapılması kendi menfati için susan onca yonetici suçlu yada oğluna çürük roporu cıkartıp da sonra askerlik yan gelip yatma yeri değil diyen başbakan suçlu acaba akşamları nasıl uyuyor bu kadar vatan evladı onların oyununda yada avrupanın menfatleri için kurduğu oyunlara goz yumdukdan sonra bu kadar vatan evladınını şehit oldugunu gorduklerinde

Gevher aslında bu konuştuklarımızı hepimiz çok iyi biliyoruz bizi yönetenlerde biliyor. Benim gibi hümanist, demokrasiye insan haklarına inanan, hiçbir ırkla dinle problemi olmayan birisini bile delirttilerse. Bunun sorumluları hesap vermeli artık. Ama ben şu an en az pkk ve destekçileri kadar , gazze, filistin, iran için ayaklara kalkıp meydanlara dökülenlerin öz ve öz bizim çocuklarımız ölürken kıllarını kıpırdatmamalarına öfkeliyim. Atam zamanında demiş, dahili ve harici düşmanların bu ülkeyi, bu cumhuriyeti yoketmeye çalışıcak diye. Yeni bir Atatürk çıkartma zamanı geldi bu ülkenin.

Kürşat abi dediğin doğru herşeye tepkimiz var ama ne yazik ki kendi içimizde donan oyunlara sadece sesizcene ağlıyoruz belki de bu şekilde bu kıvama getirtildiğimiz için...
Benim yaşım genç ben o zamanları görmedim ama babam annemden çok duydum zamanında duyarlı gençliğin nasıl sindirildiğini nasıl susturulduğunu...
Baskı ve tepki gösterememe zamanını yaşıyoruz çünkü bu hale getirtildik çünkü böyle olmalı ki bütün oyunlar ustumuzde dönebilsin...
Buna bisey diyemem aama Yeni bir Atatürk çıkmaz bence ama bizler Atamızın çizdiği yolda devam edebilirz ancak o büyük insan zaten görmüş bugunleri taa ozamanlardan bize aanlatmış biz ama ne yazik ki geçmişden bile ders almazken nasıl onun çizdiği yolda ülke larak ilerleyeceğiz onu bilemiyorum...

Ben bir şey duymuştum paylaşmak istiyorum Atatürk zamanın da yanlış hatırlamıyorsam ismet inönüye demiş ki ilerde bir gün kürtlere ayrıcalık tanınmasın bu yapılacak ve istenecek ama eyer tanınılırsa o bölgeye bir ayrıcalık işte bu bu ülke iiçin çok kötü sonuçlar getirecek.

O bölgenin karışıklığa musait bir bölge olduğunu oranın dış güçler tarafından kullanabileceğini o günlerden görmüş ve demişde ama gelin görünki daha 100 yıl geçmeden Atatürk 'ün sözü üzerine bunları yapanlar yada yapmöaya mecbur bırakılanlar var....
Ne denir bilemiyorum Kürşat abi ama yeni bir Atatürk cıkacağına inanmıyorum içimizden ama her sene 30 ağustos da Atamızın okul numarası söyleniyor ve İçimizde diye bağrıyorlar ya işte bence Atatürk içimizde olmalı bir Atatürk değil Atatürke bağlı bir ulus olmalıyız

Arkadaşlar araya girmek istiyorum.

Aklımda bir çözüm var ama buraya yazamıyorum, diyorsanız o çözüm değildir. Öfkenize hakim olamamanın sonucudur. Ne yapalım yani tüm kürtleri öldürelim mi ya da hepsini k.ırak'a mı sürelim.

Unutmayın 80 öncesi pkk yoktu. Bugün pkk varsa uygulanan yanlış politikaların sonucudur. G.Doğu mahrumiyet bölgesidir ve devlet işe yaramaz memurlarını oraya sürgüne gönderir. Ama o insanlar orada yaşar.

Yapılması gereken insanların refah seviyesini yükseltecek yatırımlar yapmaktır.

Sorulması gereken sorular şunlardır:
1. Hani G.Doğu ve K.Irak bizim BBG evimiz gibiydi. 200 teröristi neden görmedik.
2. Eğer gördüysek neden müdahale etmedik.
3. Neden ateş etmeyi bilmeyen 3 aylık askeri sınır karakolunda hedef tahtası haline dönüştürürüz. Bekle sana saldırsınlar askerlerini öldürsünler sonra koş peşlerinden yakalayabilirsen. Bu nasıl mantık.
4. Bu askerlerin gece görüş kamerası, termal kamerası yok muydu. Ben askerdeyken bana bir alet göstermişlerdi 3 km uzaktaki hayvanın ayak sesinden ayı mı kurt mu insan mı ayırt edebiliyordu. nerde bunlar.

Oradaki halkın tamamı terörist değil. Kepenk kapatıp meydanlara iniyor gösteri yapıyorsa bu pkk'yı desteklediğinden değil, pkk'dan korktuğundandır.

Yani diyorsunuzki bütün suc orduda bu ulkeyi 8 senedir istediği gibi yöneten hükumetin hiçbir kabahati yokmu?

Bu foruma henuz; bu tartistigimiz guncel ve en onemli konuda yazan arkadaslarin tumunun bildiginden emin oldugum ama kimsenin yazmadigi noktayi biraz yukari tasimak istiyorum.On yillardir ulkemizi SEVR ile bolup parcalamak isteyen dis gucler konusu yani.... bunu amaclayan dis gucler bu amaclarindan hicbir zaman 1 dakika icin bile olsa vazgecmediler... projenin degisik versiyonlarini degisik zamanlarda hep denediler ve buna devam ediyorlar ... ama asil amac hic degismedi.. cunku amaclarini gerceklestiremeyeceklerini dusundurecek bir karsi koyma ve bilinclilik olmadigini goruyorlar.. belki bu konuda amaclarina ulasamayacaklarini dusundukleri tek donem buyuk onder ATATURK zamaniydi... ama butun Turk tarihi dusunuldugunde goreceli olarak cok kisa olan Cumhuriyet tarihine bakildiginda bu dis guclerin amaclarina daha kolay ulasabilmelerini saglayabilmek icin kucucuk cikarlari ugruna (bilincli yada bilincsiz olarak ) onlardan daha fazla calisan ve ne yazikki Turk-islam milliyetcisi gecinip Turk'leri satmis nice siyasetcileri goruruz...
Arkadaslar proje eskidende belliydi simdide ayni.. Turk devletleri tarihte hep icten yikilmistir... ya aile ici hukumranlik mucadeleleri yada ic savas.. (onlar inaninki bizim tarihimizi bizden cok daha iyi biliyorlar ... )
su anda ne yazikki projelerini bu safhaya kadar getirebilmislerdir... malum bolgelerde ic savas benzeri olaylar cikarip (denemelerini hergun basindan izliyorsunuzdur.. ) ABD ve AB baris gucu yerlestirmek bir sure sonra aynen K.Irakta oldugu gibi Turkiye'nin etkin olamayacagi o bolgede federal bir yonetim olusturmak ardindan eskiden Turkiye icin KIRMIZI CiZGi (yani SAVAS NEDENi) olan K.Irakta ABD nin kurdugu halen kendi parasi bile olan fiili Kurt Devleti ile bu bolgenin birlestirilmesi ve ilelebet Turkiye'den koparilip (israil gibi ABD uydusumu kuklasimi dersiniz bir devlet olusturma ) senaryosunun tamamlanmasidir.Bu senaryoyu ucuk ..olamaz goren aymazlar farkina vardiklarinda ne yazikki cok gec olacaktir.
Baku-Ceyhan boru hattinin AB & ABD nin itirazi uzerine degistirilip uygulamaya konan guzergahina... Turkiye-AB ortaklik muzakerelerinde gecen " Muzakereler sirasinda eger TURKiYE birden fazla bagimsiz yonetime ayrilacak olursa muzakereler her iki taraf ile ayri ayri yurutulur " maddesine bir bakin ...
Yani degerli arkadaslar olaylarin su anki gelisimi ne yazikki Anitkabire yurumek .. bayraklarla sehirlerarasi turlara cikmak safhasini coktan gecmistir...
Arkadasin soyledigi gibi yeni bir ATATURK cikarma zamanidir ama daha iyisi ve belkide gecikmis olsakta en cok gereken ; her Vatanseverin kendini bir ATATURK olarak gormesidir...
Umarim ben yaniliyorumdur ....

arkadaşlar affınıza sığınarak bu başlık altında tatışmıyalım siteye yeni giren biri olsam ve konu başlığı YİYENBİLİR GEYİKLERİ olarak görsem ne düşünürüm yada ne düşünürsünüz ??? ??? ??? ???

Tempus' Alıntı:
Yani diyorsunuzki bütün suc orduda bu ulkeyi 8 senedir istediği gibi yöneten hükumetin hiçbir kabahati yokmu?

Kurumları hedef almam. Her kurumun içinde işe yaramaz beyinsizler olur, bu ordu olur hükümet olur. Benim amacım olaya farklı bir açıdan bakmaktı. İğneyi önce kendimize batırmak yani. Ayrıca terör de son 8 yıl içinde çıkmadı dimi?

Sadece ordu kısmını değil diğer yazdıklarımı da değerlendirin lütfen.

abiler biraz soğukanlı olmak lazım lütfen rica ederim, burayı üye olmayanlar da okumak ta.

Ertuğrul abi düşüncelerinize tamamı ile katılıyorum ve ne yazık ki buna üzülüyorum... ismet inönü lozanı imzalamk için görüşmeler yaparken ingiltereyi temsil eden demişki
'siz bizim istediğimiz herseyi kabul etmiyorsunuz ama şimdilik susuyoruz kabul ediyoruz bir gün kendi ayaklarınızla bize geleceksiniz ve o zaman gelin lozan görüşmelerinde kabul etmediğiniz maddeler var dı ya işte şimdi kabul edin diyeceğiz ve sizler de kabul etmek zorunda kalacaksınız... çunku paraya ihtiyacınız olacak ve o parada bizde var'

Ve dedikleri gibi Türkiye onların ayaklarına gitti ve ab uyum sureci yada başka şekilde onların istediklerini kabul ettirtiyorlar Türkiye'ye çünkü üreten bir toplumdan tüketen bir topluma dönüştürüldük ... gümrüklerdeki vergileri azaltırdılar ve daha rahat mallarını ülkemize getirdiler... Bu yüzden Cumhuriyet'in ilk kurulduğu dönemler Atatürk ve arkadaşları bu halkı eğitmeye çalıştı, üretimi artırmaya çalıştı, düşünen sorgulayan ve üreten bir toplum haline getirmeye çalıştı. Ama ne yazık ki bugun özelikle benim neslimde bir çok insan TÜrk malına dandik bu diyor ne yazık ki!!!
belki konu çok farklı bir yana kayıyor bu dediğim ile ama sadece eklemek istedim çünkü var o0lan senaryolar ülkemize bu kadar karışılması yada istediklerini bize bu kadar yaptırmalarının bir sebebide bunlar diye düşünüuorum ekonomik bağımsızlığı olmayan bir ülke kendini başka devletlere teslim etmiş oluyor bu yuzden üzerimizde kurduğu senaryolara belkide dur diyemiyoruz... bu yüzden belkide doğudan olan pkk sorununu bitirtemiyoruz ama en azından biz türk mileti olarak birbirimize duşmemeliyiz diye düşünüyorum
Ama ben buna inanmıyorum içimizden bir başka devlet cıkarmayı basarableceklerine inanmıyorum evet dediğiniz gibi Türkiyeyi tarih boyunca dışardan değil hep içden karıstırmıslardır belki ama sonunda yine anadolu Türklerin olarak kalmışdır ve bence öyle olmayada devam edecekdir...
belkide daha umutluyumdur...

bacarmobil' Alıntı:
abiler biraz soğukanlı olmak lazım lütfen rica ederim, burayı üye olmayanlar da okumak ta.
uye olmayanların hatta cocukların okumasına engel mustehcen birseymi yazdıkta boyle bir uyarı yapıyorsunuz anlamadım ?? size onerim mumkunse cocuklarinizada anlatin okutun bu konuyu ....