Ynt: Yiyenbilir Geyikleri
Kesinlikle imkan yaratıp ve vakit ayırıp gitmek lazım.çok faydalı ve temelde doğru bildiğimiz pek çok şeyi yanlış yapıyormuşuz.40 senedir her kurum kafalarımıza yanliş şeyler sokup, yanlış yönlendirmişler.....ilkokul, kandilli rasathane , tv programları.....vs.
çok çarpıcı bir örnek, anlatılanların yanlışlığını test için bir deneme yapmış SAR Sivil Savunma Müdürlüğü; bir ilkokulda teneffüs sırasında deprem sireni çaldırmışlar, tatbikat için.....dışarıdaki çocuklar sireni duyunca içeri koşup sıraların altına girip cenin pozisyonu almış.....
buna benzer örnekler çok.......Sivil Savunma İstanbul kadrosu 42 kişi..arama kurtarma timi 10-12 kişiden oluşuyor.her bir gruba 1 uzman versek ve gönüllülerden oluşan tim kurmaya kalksak 420 kişi ediyoruz...bu da 13 milyon istanbul için yetmiyecek bir sayıdır. diyorlar....
bir afet durumunda bizde sizin gibi kazazedeyiz....onun için ilk anda (hayatta kalırsak) siz kendinize, ailenize ve komşularınıza yardım edeceksiniz, diyorlar....ve kesinlikle haklılar.
Tekrar ediyorum....sırf İstanbul için değil, çünkü Türkiyenin %85'i deprem bölgesi...tüm bölgelerde bu kuruma baş vurup, bedeni gücün kaldırdığı ölçüde, ileri aşamalarıda dahil, bu eğitimleri almak, ve buna zaman ayırmak lazım.
Bunun arkasından da İlkyardım eğitimi.....Kızılay'ın verdiği gibi, bu eğitimleri veren özel kuruluşlarda varmış..onlardanda alınabilir....hatta döner sermayeyi(sadece adı kaldı 8)) bu iş için ayırabiliriz....