Yol Bilgisayarında Gözüken Arıza

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kulaksizcumhur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,487
Ynt: Yol Bilgisayarında Gözüken Arıza

997799' Alıntı:
genelde hemen hemen tüm zj lerde olan bir problem....genleşme haznesindeki suyun seviyesi, sensörün bozukluğu, vitesin önündeki vic ekran denen yol bilgisayarı dediğimiz ekranın arkasındaki soketlerdeki oksitlenme gibi nedenlerle bu hatayı verebiliyor...suyun seviyesi tamsa çok ta önemsemeyin valla...

:D :D :D
Ben önemsemiyorum ama, arabaya binen biri önemsiyor. Namussuz ,sanki arabaya yabancı birinin binmesini kolluyor,
yılda bir kez, belki daha da fazla bir sürede arabaya pek samimi olmadığım ama buyur ettiğim biri bindiği zamanda
DING diye bir ses çıkartıp yandakini tedirgin ediyor .... ;D ;D ;D

Etiketler

oort cloud' Alıntı:
:D :D :D
Ben önemsemiyorum ama, arabaya binen biri önemsiyor. Namussuz ,sanki arabaya yabancı birinin binmesini kolluyor,
yılda bir kez, belki daha da fazla bir sürede arabaya pek samimi olmadığım ama buyur ettiğim biri bindiği zamanda
DING diye bir ses çıkartıp yandakini tedirgin ediyor .... ;D ;D ;D

ya sorma benim ki de öyleydi....
arabayı övdüğüm merka eden ilgili biri binice başlıyor yok coolant sensor bad, yok washer fluid low, yok bu adamı sevmedim, yok tipe bak diyor sanki :smiley:

ben arabamı yaklasık 2 hafta kadar once aldım gerçekten cok memnunum yalnız birşey daha sormak ıstıyorum bu aracların harraret sevıyelleri 90 -100 arasında olmalıarı normalmıdır sizlerde nasıl oluyor durum

caglarci' Alıntı:
ben arabamı yaklasık 2 hafta kadar once aldım gerçekten cok memnunum yalnız birşey daha sormak ıstıyorum bu aracların harraret sevıyelleri 90 -100 arasında olmalıarı normalmıdır sizlerde nasıl oluyor durum

tam 100 üstünde durur aşşa yukarı...
bu arabaların en büyük zaafı hararettir...100 ü geçiyorsa sıkıntı olur...genelde radyatörleri falan tıkanmış ve tam soğutmuyordur...haliyle 13-18 yaş arasındalar...o nedenle soğutma sıvınızın tam ve eksiksiz olduğundan, radyatörünüzün sağlam olduğundan emin olun...

O zaman 100'ün üzerini gördüğümüzde tehlike çanlarını çalıp, motoru hemen kapatacağız desenize. Dikkat etmek lazım hararetten motoru yakmamak için...

kulaksizcumhur' Alıntı:
O zaman 100'ün üzerini gördüğümüzde tehlike çanlarını çalıp, motoru hemen kapatacağız desenize. Dikkat etmek lazım hararetten motoru yakmamak için...

hayır bu yanlış bir hareket olur...yol müsaitse, sürat yapmak daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır...radyatörün yoğun rüzgarla soğuması sağlanacaktır...tabi trafiğin ve aracın nerde olduğu da önemli...
kaloriferi sıcağa almak ve en yüksek hızda üfletmek katkı sağlar...

dediğim gibi araçlarımız eski işin gerçeği... ve hararet en büyük zaafı ve en büyük hasar veren olaylardan biridir...bu tarz şikayetleri olan kişilerin mümkünse davulumbaz içine manuel anahtar kontrollü birer elektrikli fanı akuple etmeleri araçlarının ve cep sağılkları açısından iyi bir uygulama olur...
özellikle uzun dağ yolunda düşük süratte çamur zeminde off-road yapıyorsanız dikkatli olun...vitesinizi 1 e alın hararet yükselmeye başlayınca ve aracınızı yüksek devirde tutmaya çalışın...suyun devirdaim etmesini sağlayın...

ayrıca bu tarz uzun tırmanışlarda şanzuman ısısıda yükseldiğinden radyatör yeterli soğutmayı sağlayamıyor, o neden dikkatli olunması gereken bir konudur...

Evet, çok haklısınız, ben de şu andaki binek aracıma manuel çalışan bir fan anahtarı yaptırmıştım, içiniz çok rahat ediyor. Maliyeti de çok ucuz zaten. Herhangi bir elektrikçi (ama titiz olan herhangi bir elektrikçi) rahatlıkla yapabilir. Hatta biraz kablodan ve elektrikten anlayan herkes yapabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,063
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler