Yurtdışından Araba Getirmek?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,843

jan

Kamp III
Yer
Ankara
Yurtdışından araba geitrmek için ne gibi prosüdür izlemek lazım yardımcı olursanız sevinirim

benım bildiğim çifte vatandaşlara tr ' ye bir adet araç sokma hakları vardır ama bu en az 3 yaşında olması gerekir hadı bunu geçtilk peki yurtdışından araba aldık tr de kullanıcaksın ama tr plakaya çevirme olağan yok bunu yaparsa ne gibi işlemler yapması gerekir ve 6 ayda bir sınırdan araç çıkarma olayı kalktımı hala bu uygulamadan yararlanmak mümkünmüdür şimdiden yardımlarınızdan dolayı teşekkürler (konuyu bu araya açtım başka nereye açacağımı bilemedim )

Etiketler
Ynt: Yurtdışından Araba Getirmek?

Can ,permi hakkı olarak site içerisinde aratınca aşağıdaki başlığı buldum.. tam tatmin etmesede bazı bilgileri paylaşmış arkadaşlar ..
kolay gelsin.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=49464.0#lastPost

Ertuğrul Açıkgöz' Alıntı:
Can ,permi hakkı olarak site içerisinde aratınca aşağıdaki başlığı buldum.. tam tatmin etmesede bazı bilgileri paylaşmış arkadaşlar ..
kolay gelsin.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=49464.0#lastPost

Valla Ertuğrul abi bu bilgiler için teşekkürler paylaşan arkadaşlar için de teşekkürler ama tam olarak bilgiye ulaşamadım iyi günler

bildiğim kadarı ile yurt dışından gelip de burada geçici olarak kullanılmış araçların yurda kesin giri için ithalatının yapılması gereklidir. bunun için araç gümrük lü sahaya çekilip ithalatı yapılmalı ( araç sahipleri bunu yapabiliyor kesin dönüş belgeleri ile birlikte) gümrük giriş işleminden sonra da trafikten plaka ve ruhsat çıkarılması gerekmekte.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler