Yuvacık Barajı Üstünde Off Road ( 08 Ocak 2012)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan transalp55 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,206
Ynt: Yuvacık Barajı Üstünde Off Road ( 08 Ocak 2012)

t[attachment=2]t[attachment=3]t[attachment=1]

DSC05288 (640x428).jpg

DSC05289 (640x428).jpg

DSC05290 (640x428).jpg

Etiketler

İnönü yaylasına son 900 metre [attachment=2]Arac artık zorlanmaya başladı[attachment=3]Manzara harika[attachment=1]

DSC05296 (640x428).jpg

DSC05297 (640x428).jpg

DSC05298 (640x428).jpg

Ve istemeyerek dönmeye karar veriyoruz,dönüş yaparken İnönüden gelen zincirli defendarla karşılaşıyoruz[attachment=2]Zincirleri çıkartıyor,zincirsiz gitmek mümkün değil,iyiki devam etmediniz diyorlar[attachment=3]t[attachment=1]

DSC05305 (640x428).jpg

DSC05308 (640x428).jpg

DSC05311 (640x428).jpg

Selamlar

Önce harika bir gezi yapmışsınız. imrendim. nedense kar gezileri ayrı bir güzel oluyor.benim takıldığım artık 4*4 lere zincir takılmaya başlanması ben sitede başka bir bölümde bunun tartışmasını yaptım 4*4 zincir takmaz diye arabayı derin kara sokup karın üstü oturtursan kar çamur fark etmez tekerler yere temas etmezsse tutunamazssa zincir palet fark etmez kalırsın. Bizde geçen ay kartepe zirveye çıktık yine kar vardı kimse zincir takmadı . deffin zincir taktığı yerde demekki ben bir zincir boynuma bir zincirde bileğime takıcam ;) deffin zincirleri söktüğü kar kalınlığında sedanlarda zincirsiz gider.
Çok güzel bir gezi yapmışsınız resimlerin devamını bekleriz.

saygılar.

Sizin karda gittiğiniz yol kartepe yolu,altı asfalt,o yolda zincire gerek yok.Bizim gittiğimiz yolda yumuşak bol kar var ve tabanı toprak,araca belli bir yol verdikten sonra hiç gaz kesmezsen karları itmek suretiyle gidebiliyorsun,kar seviyesi 30 cm üstüne çıktığında aracın sürati iyice kesiliyor,hafif bir rampada zaten duruyorsun.Bu durduğun noktada zincir olmaksızın devam etme imkanı malesef yok.Zincir zorunlu.Biz kartepe yoluna çıktık,fakat kartepenin arkasından dolandık,normal asfalt yoldan cok farklı,hele inönü yaylası,dahada imkansız,kar yüksekliği 40 cm civarına yaklaşıyor,tabiki bu durumda gitmenin imkanı yok.

Taner Bey,tebrikler.Güzel bir gezi yapmışsınız,hoş vakit geçirmişsiniz.
Pazar günü Kartepe'de otelin altındaki yoldan anayola çıkıp tekrar geri döndüğünüz yerde biz de vardık(Bir adet Suzuki JLX,bir tane de Nissan Patroll).Keşke arabadan aşağıya inseydiniz de tanışsaydık,aynı sitenin üyeleriymişiz.
Biz oradan Kuzuyayla'ya çıktık.İstanbul'dan bir grup Offroad tutkunu arkadaş gelmişti.İçlerinde Adapazarı'ndan katılan arkadaşlarımız da vardı.Güzel bir etkinlikti.
Bu etkinlikle ilgili topik göremedim.Demekki sitemiz üyesi yokmuş bu grupta (Sanıyorum Anatolia Offroad klübünün düzenlediği bir etkinlikti).
Güzel ve başarılı gezilerinizin devamını dilerim.Selamlar ve saygılar.

İbrahim ÖNGÜN' Alıntı:
Taner Bey,tebrikler.Güzel bir gezi yapmışsınız,hoş vakit geçirmişsiniz.
Pazar günü Kartepe'de otelin altındaki yoldan anayola çıkıp tekrar geri döndüğünüz yerde biz de vardık(Bir adet Suzuki JLX,bir tane de Nissan Patroll).Keşke arabadan aşağıya inseydiniz de tanışsaydık,aynı sitenin üyeleriymişiz.
Biz oradan Kuzuyayla'ya çıktık.İstanbul'dan bir grup Offroad tutkunu arkadaş gelmişti.İçlerinde Adapazarı'ndan katılan arkadaşlarımız da vardı.Güzel bir etkinlikti.
Bu etkinlikle ilgili topik göremedim.Demekki sitemiz üyesi yokmuş bu grupta (Sanıyorum Anatolia Offroad klübünün düzenlediği bir etkinlikti).
Güzel ve başarılı gezilerinizin devamını dilerim.Selamlar ve saygılar.
Sizi hatırlayamadım,anayolda iseniz sizi kayak/piknik gurubu sandığımızdan dikkatimizden kaçmıştır,alt yolda olsaydınız mutlaka selamlaşırdık,kısmet değilmiş,konuşma imkanımız olsaydı daha keyifli bir ekinlik kesin olurdu,inşallah birdahaki sefere.

darktreys' Alıntı:
aracınızdaki ön tampon işçiliği hatasız çok beğendim
Teşekkürler,o tamponu bir demirci arkadaşım yaptı,çok emek harcadı,tahmini 10 gün uğraştı,her kıvrımında ayrı bir tasarım mevcut.Demirci arkadaşım tampona verdiği emek nedeniyle, bende ödediğim para sebebiyle demir tampon yapımına tövbe ettik ;D

transalp55' Alıntı:
Sizin karda gittiğiniz yol kartepe yolu,altı asfalt,o yolda zincire gerek yok.Bizim gittiğimiz yolda yumuşak bol kar var ve tabanı toprak,araca belli bir yol verdikten sonra hiç gaz kesmezsen karları itmek suretiyle gidebiliyorsun,kar seviyesi 30 cm üstüne çıktığında aracın sürati iyice kesiliyor,hafif bir rampada zaten duruyorsun.Bu durduğun noktada zincir olmaksızın devam etme imkanı malesef yok.Zincir zorunlu.Biz kartepe yoluna çıktık,fakat kartepenin arkasından dolandık,normal asfalt yoldan cok farklı,hele inönü yaylası,dahada imkansız,kar yüksekliği 40 cm civarına yaklaşıyor,tabiki bu durumda gitmenin imkanı yok.

güzel bir gezi yapmışsınız ancak riskli bence off-road tek araçlık değildir bir aksilik olması durumunda yardımcı olucak bir araca daha ihtiyaç vardır

BOZO Ahmet Ömer bey söylemiş olduğu gezide bende vardım grubumuz düzenlemişti ve hiç dediğiniz gibi asfalt üstüne kar yağmış bir yol değildi oraları biliyorsanız kuzuyayla yolundan girdik vericiye çıktık verici dönüşü kuzu yayla arkasından otel teleferik alanından suadiyeden aşağıya indik kar 50..55cm civarıydı
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81644.120 yapmış olduğumuz gezinin görsellerine buradan bakabilirsiniz

ozturk41' Alıntı:
güzel bir gezi yapmışsınız ancak riskli bence off-road tek araçlık değildir bir aksilik olması durumunda yardımcı olucak bir araca daha ihtiyaç vardır
Risk tabiki var,gezi öncesi gezenbilirde davet yaptık,gelen olmadı.Aracıma güveniyorum,teknik bir arıza olmadıkça,kolay,kolay mahsur kalmam,doğrusu tabiki enaz 2 araç,ama olmayınca yapacak birşey yok,yola devam.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR