ZJ Aks Bilyalarını Nasıl Dağıtır....!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,180

beatrix

Zirve
Yer
istanbul
Aks körükleri aks için hayati önem kazanır. Yırtık veya patlak olan bir körükten içeriye giren çamur, kum ve su bilyaları iflas ettirir ve dağıtır. Tam bu an; izleyin, duyduğunuz sesler aks bilyasının can çekiştiği andır.....! kulağınıza küpe olsun, aks körüğünü hafife almayın....!

http://i473.photobucket.com/albums/rr92/EmR__69/?action=view&current=Video005.flv

Etiketler
Ynt: ZJ Aks Bilyalarını Nasıl Dağıtır....!

Gelen anormal sesler aks bılyalarından mı yoksa mafsallardan mı gelıyordu?Benimde gc nın sol on koruk bıraz yırtıktı degıstırdık( toros korugu bıre bır oturdu 5 ytl) ve gres yagı doldurduk. şu an ıcın gayet ıyı sıkayetım yok.

ali çelik' Alıntı:
Gelen anormal sesler aks bılyalarından mı yoksa mafsallardan mı gelıyordu?Benimde gc nın sol on koruk bıraz yırtıktı degıstırdık( toros korugu bıre bır oturdu 5 ytl) ve gres yagı doldurduk. şu an ıcın gayet ıyı sıkayetım yok.

Mafsaldan olduğunu sanmıyorum, çünkü çatırtılar sağ ön akstan geliyordu.. ama bununla birlikte ön şaft mafsalınıuda dağıtmış olup araba iki çarpıya düşmüş olabilir. Yarın belli olacak. Yarın servise bırakacağım.

Selamlar ,
Öncelikle geçmiş olsun . Ergun abi çekmeyi yaparken araç low da mıydı ? Ön tekerlerde hiç hareket yok hatta hareket belirtsi yok ama arkalar patinaj çekiyor . Bu normal mi? Yoksa dediğin gibi araç iki çekere mi düştü acaba ?

Benim aks körükleri yırtılmıştı söktük aksları yeni yırtılmış olacakki bilyenin olduğu kısım hala gre doluydu değiştirip gresi doldurup kapattık . Yalnız aklıma bişey takıldı şimdi sadece bilyelerin olduğu kısma gres dolduruluyor değil mi? Körüğün içinin tamamen gres dolmasına gerek yok mudur ? Şimdiye kadar gördüğüm hep saadece bileyelerin olduğu kısmın doldurulması şeklinde idi ama acaba yanlış mı biliyorum dedim ?

Tekrar geçmiş olsun , umarım kolay hallolacak bir sorundur .

Saygılarımla ...
Barış

ssbman' Alıntı:
Selamlar ,
Öncelikle geçmiş olsun . Ergun abi çekmeyi yaparken araç low da mıydı ? Ön tekerlerde hiç hareket yok hatta hareket belirtsi yok ama arkalar patinaj çekiyor . Bu normal mi? Yoksa dediğin gibi araç iki çekere mi düştü acaba ?

Benim aks körükleri yırtılmıştı söktük aksları yeni yırtılmış olacakki bilyenin olduğu kısım hala gre doluydu değiştirip gresi doldurup kapattık . Yalnız aklıma bişey takıldı şimdi sadece bilyelerin olduğu kısma gres dolduruluyor değil mi? Körüğün içinin tamamen gres dolmasına gerek yok mudur ? Şimdiye kadar gördüğüm hep saadece bileyelerin olduğu kısmın doldurulması şeklinde idi ama acaba yanlış mı biliyorum dedim ?

Tekrar geçmiş olsun , umarım kolay hallolacak bir sorundur .

Saygılarımla ...
Barış

Araç low'da değildi, zaten çamur kaygan olduğu için öylesine bir konumda low zaten gereksiz, lastik tutmadığı yerde patinaj yapar, zorlanmaz..
Araba kesinlikle 2 x'ya düştü. Büyük bir ihtimalle aksa dayalı ön mafsalı dağıttı. Aslında sadece bilyelerin olduğu bölüm greslenir ama ustalarımız fazlasının bir zararı yok diyip körük içinede basarlar gresi.
Olabilecek sonraki ihtimalde ön difransiyeli tamamen dağıttı.
Bakalım ne çıkacak....

Bizde içine doldrumadık sadece bilyelere sürdük .

Abi umarım az hasarla atlatılabilecek birşeydir .

Saygılarımla ...
Barış

ssbman' Alıntı:

Saygılarımla ...
Barış

"Gülü seven dikenine, Offroad'u seven sanayiye katlanır" :smiley:

ssbman' Alıntı:

Saygılarımla ...
Barış

Doğrusu yapılmış, Bütün iç körük haznesi doldurulduğunda, körük küçüldüğünde yağ sıkışıp patlatır, pırtar, sıkar felan falan işte...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,179
Kayıtlı Üye Sayımız
167,062
Kaydolan Son Üyemiz
GOYAK

Çevrimiçi üyeler