zj de ani titreme.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nitrullah Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,505

nitrullah

Yeni Üye
Arkadaşlar geçen aylarda bir kez daha olmuştu. Zj yolda giderken sanki lastik patlamış gibi aniden çok güçlü bir şekilde titremeye başladı. Hemen sağa geçtim durdum lastikleri kontrol ettim hiçbir sorun yok. Arabaya bindim geri çalıştırdım sorunsuz hiçbişey olmamaış gibi yola devam ettim. Arabayı sanayiye soktuğumda rot balans dahil bütün kontrolleri yaptık hiç bir sorun yok. Ancak aynı durum geçen günlerde bir kez daha başıma geldi. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Dediğim gibi titreme sanki lastik patlamışcasına güçlü ve direksiyonu tutmanızı bile zorluyor. Durunca geçiyor ve bidaha uzun süre olmuyor.

Etiketler
Ynt: zj de ani titreme.

genelde yükseltilmiş araçlarda sık karşılaşılan bir durum , tamamen direksiyon (rot) amortisörü kaynaklı ... türkçe karşılığını bilmiyorum ama ''death wobble'' diye aratırsanız problemin ne olduğunu çözebilirsiniz ... video sitelerinde bu durumla ilgili yüzlerce görüntü var , izleyin bakalım sorun aynımı ...

muhtemelen durum bu hocam. o tiremenin başka türlü olması mümkün değil. dışardanda bu titreme esnasında çok garip ve korkunç görünüyormuş. bu konuyla ilgili videolardan bunu anladım

gerçekten çok güçlü sarsıntı yaratıyor bu durum ... önerim heavy duty ağır hizmet tibi direksiyon amortisörü kullanmanız , orjinal direksiyon amortisörüne göre çok daha güçlü ve uzun ömürlüdür ... sitemize üye Tarkan abimizden temin edebilirsiniz ... sahibinden.com'da Tar Oto'nun mağazasında bulabilirsiniz ...

Nitrullah kardeşimizin sorunu, büyük bir olasılıkla ,( Biz buna kafa kafa sallama deriz.)Nedenleri,rot balans bozukluğu,rot başlarında aşırı boşluk, direksiyon kutu boşluğu, rot amatsörü bozukluğu ve ön lastiklerin pot yapmasıyla meydana gelen bir arıza nedenidir.Ön denge kolu ve bağlantılarını da kontrol etmekte yarar vardır.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR