Zj Direksiyon Kutusu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GYRY Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,332

GYRY

Kamp II
Mesajlar
207
Tepkime Puanı
5
Yer
istanbul
Arkadaşlar, direksiyon kutusu tamir gerektiriyor. Servis ile görüştüm yeni almam konusunda tavsiye de bulundu.
Yenisini yurtiçinde temin etme şansım nedir? Yurtdışı ebay gibi sitelerden getiren oldumu?
Mert.
 

Etiketler
Ynt: Zj Direksiyon Kutusu

100 doların altında gelen ürünler gümrüğe takılmıyor bildiğim kadarıyla. 100 dolar üstü vergiye tabi tutuluyor.
internette şöyle bi bilgiye rastladım daha önce bi forumda konu olmuş.
----
Aracımın tüm parçalarını yurt dışından alıyorum. Aklıma gelenleri yazayım.

Öncelikle aldığınız parça ya da eşya Gümrük kanunu gereği ülkeye girişi yasal olan ürünler olmalı. Örneğin kozmetik malzemesi ya da bitkisel ilaçları gümrükten içeri sokamazsınız paranız boşa gider.

otomobil parçalarına gelecek olursak;

Aldığınız parça otomobilinize ait olmalı, yani Honda civic marka araç kullanıyorsanız parçanın da üzerinde honda civic yazması (yada evraklarında) gerekiyor.

Aldığınız parçanın fiyatı kargo hariç 100 usd altında ise kaç lira kargo öderseniz ödeyin parça vergisiz bir şekilde size ulaşıyor. Kargo ücretleri 100 usd limitini etkilemiyor.

Aldığınız parçanın faturası mutlaka kargo kutusunun içinde olmalı. Bazı satıcılar koymayı unutuyorlar bu konuda satıcıyı ikaz edin. Ürünün fiyatını belirten belgeyi mutlaka kargo kutusunun içine koysunlar. Bu gümrük işlemlerinin hızlı ve sorunsuz işlemesi için önemli.

100 usd limiti altında kalan ve kutu içinde fatura olan çoğu ürün PTT kargo tarafından kapınıza kadar teslim ediliyor genelde.

100 usd üzeri vergiye tabi olan ürünler için PTT gümrük noktasından size bir tebligat geliyor. Gümrüklü malzemeniz var gelin alın diye. Bu arada ben hep USPS ile kargolattım ürünlerimi ve PTT gümrük noktasına geldi ürünler. Diğer kargo firmaları ile süreçlerde değişiklik olabilir tam bilmiyorum.

Gümrüğe giderken, ürünün alışverişini yaptığınız kredi kartı ekstresi, paypal çıktısı ve aracınızın ruhsatı ile gitmeniz gerekiyor. Ruhsat fotokopisi lazım oluyor bazı yerlerde fotokopi makinası olmayabilir gitmeden önce çektirin yanınızda bulunsun.

Gümrük noktasına bu evraklar ile gittiğinizde ürünün kutu içinden çıkan faturası ve sizin kredi kartı ekstreniz ile paypal çıktınızdaki ödeme bilgileri ve rakamlar kontrol edilerek en son parçanın kendi aracınızda kullanacağınızın teyidi için ruhsat fotokopiniz alınıyor.

Tüm bu kontrollerden sonra gümrük memurları sizin ürünü ticaret amaçlı almadığınız, kendi aracınızda kullanmak için aldığınıza ve alışverişin legal bir şekilde olduğuna ikna olurlar ise, aldığınız fiyat (kargo dahil değil) üzerinden gümrük veznesine %18 kdv ve %2 gümrük vergisi ödeyerek (toplam %20) ürününüzü teslim alıyorsunuz.
----
 

Ynt: Zj Direksiyon Kutusu

Tamiri yapiliyor.bi tamir takimi alicKsiniz yaklasik 50-130 tl arasindaydi gerisi iscilik oda 300-400 bisey tutar.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Ynt: Zj Direksiyon Kutusu

yurtdışında da orjinal yedek parça olarak bulunamıyor direksiyon kutusu,biz de amerikadan tamirli kutu getirttik, ama ya bana gelende bişey vardı ya da hepsi öyle, randıman alamadık onu da burda tamir ettirdik :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,914
Mesajlar
1,531,634
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
PatBora

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst