ZJ Hararet Problemi!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan martini Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,275

martini

Yeni Üye
Öncelikle merhaba arkadaşlar daha henüz kimseyle tanışmadan bir problemle konu açmak istemezdim ama mahrum bir bölgede olduğum için (Balıkesir) yardımlarınıza ihtiyacım var. Benimde 93 model Grand cherokeem var 5,2 motor gecen hafta bir hararet problemi yaşadım ve biraz duman cıkardım :smiley: ertesi gün servise götürdüm radyatör temizlendi,şişlendi,boyandı ! bir hafataya yakındır bir problem cıkarmadı taki bu güne kadar bugun yine aynı sorunla karşılaştım ve yine servise götürdüm slindir kapak contasının değişmesi gerektiğini söylediler :( bu işlem nasıl yapılır yada başka hangi sorundan hararet yapabilir ve ne yapılması gerekir bilgilendirirseniz sevinirim ortalama maliyet 1000 ila 1500 civarında olacağını söylediler sizce normalmi...? ilginize şimdiden cok teşekkür ediyorum

Etiketler
Ynt: ZJ Hararet Problemi!

selamlar arkadaş
bendede aynı problemler vardı,termostatı değiştirttim,su devirdaimi sorun çözüldü, fakat bizim arabalarda hararet aşırı çıktığı zaman
motor kendini kitliyor.....yani daha fazla ısınmasın diye...bence sen birdaha baktır.zj ler kolay kolay motor kapağı veya conta yakmaz
derim....
sana kolay gelsin.

saol arkadaşım bende değiştirdim tesmostatı dediğim gibi bir hafta fln idare etti ama yine cıkmaya başladı bende servise götürdüm açmadan bir şey diyemem ama büyük bir ihtimalle conta yanmıştır dedi yarın sökücekler :( gelişmeleri yazarım

Aslında biraz daha bilgi verirseniz.Arkadaşlar size yardımcı olacaktır.Misal termostat ne marka kullandınız?.Bu arada çoğu ZJ de hararet problemi vardır.Elbetteki bu normal değil.Sonuçta araçlarımız eski.Hararet sorunu 1 ay öncesine kadar bendede vardı.Sıcak havalarda dik rampalarda hararet yükseliyordu.Radyatör temizliği ve termostatı orjinaliyle değiştirdim hiç bir sıkıntım kalmadı.Üzerinden çıkan termostat 195 fahrenaytlıktı.Ben orjinal mopar termostat kullanarak 180 lik sorunu çözdüm.Ama sorun termik arızasıda olabilir.
Site içersindeki konularıda takip ederseniz bu konu ile ilgili faydalı bilgiler bulacaksınız. ;)

bencede termostatın orjinal olmasındandır................... 90 derece de açıyor benimki ve sorun çözüldü
conta yakması zor bu arabaların....saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,965
Kaydolan Son Üyemiz
adilomim

Çevrimiçi üyeler