ZJ İÇİN İDEAL LASTİK HAVASI KAÇ PSI OLMALI ??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DAĞCI-1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,326

DAĞCI-1

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Selamlar, yeni aldığım 94 model 5.2 ZJ aracımın lastiklerini yeniledim.225/70/16 pirelli scorpion taktım.Şöför kapısında 225/75/16 ebatlar için 33PSI yazıyor ama lastikleri takan arkadaş 33 az olur dedi.40 psı hava bastık. Doğrusu nedir emin olmak istiyorum.Teşekkürler

Etiketler
Ynt: ZJ İÇİN İDEAL LASTİK HAVASI KAÇ PSI OLMALI ??

DAĞCI-1' Alıntı:
Selamlar, yeni aldığım 94 model 5.2 ZJ aracımın lastiklerini yeniledim.225/70/16 pirelli scorpion taktım.Şöför kapısında 225/75/16 ebatlar için 33PSI yazıyor ama lastikleri takan arkadaş 33 az olur dedi.40 psı hava bastık. Doğrusu nedir emin olmak istiyorum.Teşekkürler
33 olması lazım 40 ta rahat olur tabi ama tekerler sertleşir sürüş keyfin bozulur fren mesafen uzar :-\

96 zj kullanıyorum 225/70/16 ebatlı lastiklerim için araç üreticisinin önerisi 36 psı. SErvisteki ustalar ise 33 psı uyguluyorlar ve ben böyle kullanıyorum.Üreticinin tavsiye ettiği basıncı çok buluyorlar.Eğer onu uygularsak araç çok zıplar ve sarsıntı yapar,asvaltın en küçük kusurunu bile içeride hissedersin diyorlar.Denemedim.Ama 40 psı fazla olurmuş gibi geliyor bana.
Bana kalırsa üreticinin tavsiyelerine uymakta fayda var.Böylesine müthiş makinaları üreten insanların bildiği bir şey vardır herhadeki ;)kapının için uygulanması gereken değerleri yazıyorlar.

Bendeki 98 ZJ nin kitapçığında 33 psi, torpido kapağının içinde 36 psi yazıyordu (ya da tersi, tam hatırlamıyorum) :D . 33 -36 arası iyidir. 40 psi çok fazla olur süspansiyon sertleşir ve o yumuşak seyir keyfi azalr.

Selamlar,

ben 235/70/16'da 37'yi ideal kabul ettim deneyerek tavsiye ederim. 40 bence de cok, 33 veya 36 yerine 40 saglam bir fark hem de lastik ebadinda buyuk bir fark yokken.. lastikciye kalsa benim suzukiye de 38 basiyordu 26 yerine...

denemek zor değil git bi 40 bas arabayı sür sertliği hissete kalkışta gaza bas lastiklerin kaydığını hisset ve daha çabuk eskir lastik birde bi çizgi çek frene bas mesafeyi işaretle bide 33 yap dene ve frene bass bakalım farkı gör kaç mt olduğunu bide araba frende sağa sola kırmalarda popo daha çabu k atar lastikler şişikse ama devrilme olasılığı biraz azalır ;D

35psı hava bastım ve denedim.Gayet başarılı ve sürüş keyfi de gayet iyi oldu.Yanıtlayan tüm dostlara teşekkür ederim.

Bu konuyu gerçekten tam aydınlarmak lazım benim aracı toyota bj75 üzerinde 235x85x16 lastık var 28yada 32 hava basıyorum ozaman yasızınkıler çok fazla ya benimki çok az sitede erkan kardeşimiz var subaru erkan lastiklerimi değişti ve ideal havayı kendisi söyledi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR