zj ön şanzımanı devredemi faalmi gayrifaalmi araç durdugu yerde nasıl anlarız

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,128

y-bsungur

Kamp I
Yer
eskişehir
arkadaşlar nerden çıktı bu adam yine acayip birşey soruyor demezsiniz inşallah bir araca bakıcam ne aracın şu anki sahibi bu arabadan tam anlıyor nede ben birde ben takıntılıyım sordum arakadaşa araba dört çeker degilmi ön şanzıman filan ayrık degil degilmi dedim adam valla bilmiyom demezmi aha düştü bana bir sıkıntı ben şimdi bunu nasıl anlıycam servis filanda yok o bölgede en yakın servis 85 km uzakta şimdi aracı oraya götürtmeden ben bunu nasıl anlarım araba dört tekerinin üzerinde duruyor ama ya ön şanzıman ayrıksa kafamda bu var cidden bu konuda bilgisi olan varsa bana bir fikir verebilirmi bu aracın alttan görünen şanzıman baglı haldeyken fotografı ile şanzıman ayrıkken fotografı filan varmı ...fikirlerinizi bekliyorum

Etiketler
Ynt: zj ön şanzımanı devredemi faalmi gayrifaalmi araç durdugu yerde nasıl anlarız

ön şanzıman ayrık derken?

Ynt: zj ön şanzımanı devredemi faalmi gayrifaalmi araç durdugu yerde nasıl anlarız

ön şanzıman ayrık derken hani bazı araç sahipleri araba az yakacak mantıgıyla aracı dört çekerden iki çekere düşürüyorlar ya onu diyorum normalde sürekli dört çeker olan zj bir bakıyorsunuz ön tekerler şanzımanmı şaftmı artık ismi herneyse o ayrılmış araba iki çekere düşürülmüş bende böyle bir araç alamak istemiyorum hani servis çok yakın olsa yada yakınımızda bunu bakınca anlıycak birisi gösterttcem ama öyle biride yok bunun için soruyorum ne halt etcemde ben bunu anlıycam

ah be abicim ah....yedin kendini zj diye.....aracın altına yatınca uzun bir boru göreceksin şanzımandan difrenansiyele uzanan eğer o yerindeyse şaftı vardır yoksa yoktur

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-1993-1998-grand-cherokee-on-saft-cv-joint-36760792/pasif-ilan/#classifiedTitle

bu linkteki gibi bir şaft....olmadı tekerlekleri askıya al lifte al vitese tak 4 teker dönüyor mu dönüyorsa şaft vardır yoksa yoktur

Islak zeminde dururken gaza yüklen pencereden dışarı bak, 4 teker patinaja kalkmışsa var demektir ( Biraz zihni sinir oldu ama lift ten daha kolay bir yöntem )

ah be güzel kardeşlerim cidden kafayı yiycem bu zj yüzünden arkadaşlar dediklerinizi uyguluycam peki bu şanzıman şifayı kapmak üzereyse bunu belli edermi ederse ne kadar önceden belli eder ...bir sıkıntım daha var ayrı bir soru sormak istemiyorum fakat 97 zj nin yıllık vergisini bilen varsa bi yazarsa iyi olur

y-bsungur' Alıntı:
ah be güzel kardeşlerim cidden kafayı yiycem bu zj yüzünden arkadaşlar dediklerinizi uyguluycam peki bu şanzıman şifayı kapmak üzereyse bunu belli edermi ederse ne kadar önceden belli eder ...bir sıkıntım daha var ayrı bir soru sormak istemiyorum fakat 97 zj nin yıllık vergisini bilen varsa bi yazarsa iyi olur

vergi 1090 tl net rakam...yani sen temmuzda 1090 lira ödeyip seneye zam gelmezse 400 küsür ödemeye başlıyacaksın...

cherokee alırken nelere dikkat edilmeli başlığına tekrar bi göz at...

yürür ve mekanik için kısa özet....

çalıştır stop at çalıştır stop et hızlı çalışıyorsa tamam ama geç çalışıyorsa çeşitli sıkıntıları vardır...
çalıştır. frene bas geriye tak 10 saniye bekle, yine frene basılı halde D ye tak...her 2 pozisyonda tak tuk ses varmı inleme tıslama geliyormu? geliyorsa bırak evine dön
yola çık 100-120 ye getir sürati arkdan inleme uğultu geliyormu? ayağını gazdan çek bırak bu seslerde artma ses gelme gitme varmı?
100-120 de dip gaz yap bir vites alta alıp roketliyormu yani ona bak yoksa sadece gaz mı yiyor? daha sonra direksiyonun yanındaki D off düğmesine bas ışığı yanar yanmaz bir vites küçültme yapacak yapıyormu?
dur vitesi boşa N ye al arazi vitesini N ye çek önce daha sonra ciddi bir şekilde kıracak gibi sert b şekilde 4 low a çek aracı yürüt, tam sağ tam sol yaparak yürüt...
aracı dik bir rampanın ortasında durdur ve tam sağ tam sol yap takırtı atlama sesine benzer sesler varmı?
yolda giderken lpg ye al benzine al dururken yap bu işlemi tekrar stop etme cart curt varmı?
sunroof a bak 2 yönde de çalışıyormu?
koltuk ısıtmaydı koltuk hareketleriydi bunlara senin için önemliyse dikkatli bak 3 gün sonra başlayacaksan koltuk şöyle böyle diye iyi kontrol et
motor sıcakken yağ koyma kapağını aç buhar ve üfleme varmı konrol etmeyi unutma...

ön şaftının takılı olup olmadığı bileyen bir adamın aracını almak içinde uzun yol yapma kısa mesafedeyse git bence...ön şaftının olup olmadığını bilmeyen biri araca da hakim değildir, servisin olmadığı bir yerde de biniyorsa muhtemelen düzgün bakımı yapılmamıştır benim kanım bu!!!!

997799' Alıntı:
vergi 1090 tl net rakam...yani sen temmuzda 1090 lira ödeyip seneye zam gelmezse 400 küsür ödemeye başlıyacaksın...

cherokee alırken nelere dikkat edilmeli başlığına tekrar bi göz at...

yürür ve mekanik için kısa özet....

çalıştır stop at çalıştır stop et hızlı çalışıyorsa tamam ama geç çalışıyorsa çeşitli sıkıntıları vardır...
çalıştır. frene bas geriye tak 10 saniye bekle, yine frene basılı halde D ye tak...her 2 pozisyonda tak tuk ses varmı inleme tıslama geliyormu? geliyorsa bırak evine dön
yola çık 100-120 ye getir sürati arkdan inleme uğultu geliyormu? ayağını gazdan çek bırak bu seslerde artma ses gelme gitme varmı?
100-120 de dip gaz yap bir vites alta alıp roketliyormu yani ona bak yoksa sadece gaz mı yiyor? daha sonra direksiyonun yanındaki D off düğmesine bas ışığı yanar yanmaz bir vites küçültme yapacak yapıyormu?
dur vitesi boşa N ye al arazi vitesini N ye çek önce daha sonra ciddi bir şekilde kıracak gibi sert b şekilde 4 low a çek aracı yürüt, tam sağ tam sol yaparak yürüt...
aracı dik bir rampanın ortasında durdur ve tam sağ tam sol yap takırtı atlama sesine benzer sesler varmı?
yolda giderken lpg ye al benzine al dururken yap bu işlemi tekrar stop etme cart curt varmı?
sunroof a bak 2 yönde de çalışıyormu?
koltuk ısıtmaydı koltuk hareketleriydi bunlara senin için önemliyse dikkatli bak 3 gün sonra başlayacaksan koltuk şöyle böyle diye iyi kontrol et
motor sıcakken yağ koyma kapağını aç buhar ve üfleme varmı konrol etmeyi unutma...

ön şaftının takılı olup olmadığı bileyen bir adamın aracını almak içinde uzun yol yapma kısa mesafedeyse git bence...ön şaftının olup olmadığını bilmeyen biri araca da hakim değildir, servisin olmadığı bir yerde de biniyorsa muhtemelen düzgün bakımı yapılmamıştır benim kanım bu!!!!

Abi Büyüksün :smiley:

abicim çok teşekkür ederim tamam bunları yapıcam fakat anlamadıgım bir iki konu var mesala diyorsunki 100 /120 ile giderken aracı bir vites küçült diyon abi nasıl yani bu otomotik şanzıman napıcam debriyaj yokki bir vites alta alıyım napıcam gazdan ayagımı çekip devrimi düşürecem vites düşüşüne bakıcam yada başka birşeymi birde bu arabada 1 ve 2 diye vites konumu var bunlar ne işe yarar (baba saçmalıyorsam kurban olayım gülme..ben iyice anlamak istiyorum)elaman diyorki abi bunla sert kalkış yapılıyormuş diyor ben pek güvenemedim bence tam tersi gibi geldi bana hadi birle kalktım biraz sonra iki yaptım (araç giderken bunu yapabilirim degilmi)araç hızlandı bunun üstü D ye almak mı oluyor yani ikiden D ye geçebiliyoruz diye düşünüyorum dogrumu..şimdi vites küçültten kasıt 100/120 ile giderken aracı 2 ye çekmekmi oluyor bu tehlikeli degilmi 2 vites bu sürati kaldırırmı (yada ben yanlışmı anlıyorum--bana net bilgi verirsen sevinirim )...bir konuda bu bahsettigin takır tukur sesler tıslamalar bunun bir ölçüsü varmı her araç iyi kötü azda olsa cart curt eder hani bu ses düzeyi canından can çıkarır gibi bir seviyede isemi problemli --yani bunun makul bir ölçüsü varmı yada abi ses mes olmuycak,,olursa hangi seviyede olursa olsun problem var mı demek istiyorsun...birde 4low durumu bunu asfaltta yapmayın diyorlardı şimdi yokuşta durduk tam saga tam sola çevirdik aracı 4 low pozisyonda tutuyoruz(arazi vitesi) otomatik vites aracı harekete geçirmek istiyorsak D yemi alıcanm yada arazi vitesi 4 low otomatik vites N demi olacak yada D yemi alıcam aracı yürüt ses varmı diyorsun abi şimdi normali ses olcakmı olmuycakmı yani vitesller olması gereken konumlarda ama araçtan biraz ses geliyor gacırtı var diyelim bu normalmi / anormalmi yani konum ne olursa olsun araç kaymak gibi hiç ses çıkarmamasımı gerekiyor yada arazi vitesinde bu cayırtılar olmasımı lazım buna takıldım biraz eminim ulen alacagın arabayada diyorsundur şimdi ama güzel kardeşim/arkadaşım deme be valla deme bunlar son sorularım sayılır dahada sormam...

bu gece yola çıkıyorum yarın sabah araç sahibviyle görüşücem artık ufak tefek tıkırtıyı sorun etmiycem alıcam bu anasını sattıgımın makinasını ondan sonrası allah kerim napıyım yaaa,fakat yinede yukarıda sordugum bir iki soru var bunlara anlıycagım şekilde bir cevap verebilirseniz çok sevinirin saglıcakla kalın ....görüşmek üzere :smiley:

Orumcek hislerim araci gittiginizde begenmiyeceginizi soyluyor :smiley:

abicim dip gaz yap bir vites alta al demişsin bunun tam tarifinii verebilirmisin bir vites alta al dedigin araç vitesi otomatik şanzımanda tek bir konum yokmu buda D konumu bir vites alta al dedigin 1/2 vites konumları var D den 2 ye düşmekmi?hem gazı dipleyip hem nası bir vites alta alıcam kesin dip gaz vites kolu D den 2 ye ( abici yanlışım varsa söyle valla manyagın tekiyim ben meraktan yaparım başıma iş almıyayım kaza maza yaparım canımıza bir zarar vermeyeelim)...birde O/D bu dügme her süratte devreye sokabilecegimiz bir dügmeme yani makasa girdim sollama yapıyom kafayı bi uzattım mermi gibi bii araba geliyor hemen O/D ye basıyorum araç cart diye motor freni ve hız düşürüyor araya giriyorum mevzuu bu degilmi yanlız bunu her yüksek süratte(100 km ve üzeri tüm süratlerde) yapabiliyozmu bunu merak ediyorum

tolga arkadaşım valla begenmezsem napıcam bilmiyorum deşelemedigim araç kalmadı desem yeridir şu sıralar listeye yeni araçta girmiyor var birkaç tane ama bariz problemmli oldugu görünümünden belli kimi çökmüş kimi komple boyalı kiminin içi leş yani ne deyimmm..hani aşık ne demiş gönül işte otada konuyor b....kada bizde düştük bi b..ka oda mis gibi koka ...alcam abi alcam bu araçtan kudurcam yoksa

Bir seyden vazgecmeye dusundugunuz an ona en yakin oldugunuz andir derler, o misal bence vaktinizi harcayip gidip almaya mecbur kalmayin asik olarak alacaginiz bir araci akin yani karar verdikten sonra notere gidene kadar yerinde duramayacaginiz bir arac olmali

bakın orda yazıda
100-120 sürate çıkın araca sert bir şekilde dip gaz yapın yazıyor...yani gaz pedalını döşemeye yapıştıracak kadar dipleyin...kendisi 1 vites küçültecek, küçültmüyorsa problem vardır.....
yine aynı süratte giderken sabit gazda yani d off düğmesine basın aynı şekilde bir lt vitese otomatik düşecek...

çok da net yazdım ama...

mobil hizmetten yırtabilirsem zj mi sana vericem ;D

şuan mümkün değil ama mayıs da kesinleşicek 2004-2006 gc alma planım var .

acele etmemk en güzeli temiz bulursanda 2-3 bin fazla ver kaçırma derim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR