ZJ'nin Yaklaşık Ağır Bakım Maliyeti ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JAMES BROWN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,570
Ynt: ZJ'nin Yaklaşık Ağır Bakım Maliyeti ?..

JAMES BROWN' Alıntı:
Öncelikle bu forumda bizlere yol gösteren herkese çok teşekkür ediyorum.CİTROEN C4 aracımı sattım.Alpaslan bey beni hatırlar:smiley:
Şu an ZJ bakıyorum.Çok acele etmiyorum zira ,Geç olsun Temiz olsun.Sorum şu ki aracı aldığımda aşağıdaki bakımları MUTLAKA ben yaptıracağım.Sİzce yaklaşık maliyet ne olur.Saygılarımla.
MOTOR YAĞI DEĞİŞİMİ
MOTOR YAĞI FİLİTRESİ DEĞİŞİMİ
HAVA FİLTRESİ DEĞİŞİMİ
ATEŞLEME KABLOLARININ DEĞİŞİMİ
BUJİLERİN DEĞİŞİMİ
PVC VALF KONTROL
OTOMATİK ŞANZIMAN SIVISI BOŞALIP YENİSİ İLE DOLDURUMU
ARAZİ ŞANZIMAN SIVISI BOŞALIP YENİSİ İLE DOLDURUMU
ÖN VE ARKA DİNGİLLERİN BOŞALIP YENİSİ İLE DOLDURUMU
DİREKSİYON BAĞLANTISININ YAĞLANMASI
FREN BALATALARININ DEĞİŞİMİ
FREN HİDROLİK SIVISI DEĞİŞİMİ

Haydi bakalım bir ZJ daha geliyor. Ben dün Nascar'da yukarıda bahsettiklerinin bir kısmını yaptırdım. Söyleyeyim;
Motor yağı, hava ve yağ filtreleri değişiminin malzeme fiyatı yaklaşık 200 lira. Bujiler ve buji kablolarının fiyatını sordum, o da yaklaşık 350 lira tutuyor. bütün bunlara 150-200 lira da işçilik eklersin. Ama Alpaslanı tanıdığını söyleme. ;D

Etiketler

Tamam ben Mithat ustaya gidip şöle derim o halde.Kırmızı bir ZJ beğendim,Alparslan bey diye birisi.Sağolsun çok iyi birisi ;D Bakalım o zaman anlarız :D

dakaltan' Alıntı:
Haydi bakalım bir ZJ daha geliyor. Ben dün Nascar'da yukarıda bahsettiklerinin bir kısmını yaptırdım. Söyleyeyim;
Motor yağı, hava ve yağ filtreleri değişiminin malzeme fiyatı yaklaşık 200 lira. Bujiler ve buji kablolarının fiyatını sordum, o da yaklaşık 350 lira tutuyor. bütün bunlara 150-200 lira da işçilik eklersin. Ama Alpaslanı tanıdığını söyleme. ;D

bu nasıl fiyat böyle ? bende yeni değiştirdim motor yagı -filtresi- hava filtresi alt takımın greslenmesi artı işçilik 55tl herşeyi serviste yaptırmanıza gerek yok iyi bir yağcınız varsa en azından bu işlemleri hallettirebilirsiniz

katenerci' Alıntı:
bu nasıl fiyat böyle ? bende yeni değiştirdim motor yagı -filtresi- hava filtresi alt takımın greslenmesi artı işçilik 55tl herşeyi serviste yaptırmanıza gerek yok iyi bir yağcınız varsa en azından bu işlemleri hallettirebilirsiniz

bir yanlışlık var bu hesapta 55 tl ??

Bana da fazla ucuz geldi . Zira kaliteli bir yağın 4 litresi zaten 50-60 tl + hava filtresi + yağ filtresi + aracın genel kontrolü ve yağlanması ...

Gerçi bir yağcıda yada ustada ucuz yağ ile değişim yapılırsa bu rakama maledilebilir . Ancak ben kendi adıma açık yağ kullanmam , orjinal yağ filtresi tercih ederim , gress aracın fabrika standartlarını karşılamalı . Bakıma gittiğimde araç anlayan bir usta tarafından mutlak incelenmeli , test edilmeli , başka değişim zamanı gelen biryer birşey varmı diye . Tabi durum böyle olunca al,yet kendiliğinden artmakta .

ssbman' Alıntı:
Bana da fazla ucuz geldi . Zira kaliteli bir yağın 4 litresi zaten 50-60 tl + hava filtresi + yağ filtresi + aracın genel kontrolü ve yağlanması ...

Gerçi bir yağcıda yada ustada ucuz yağ ile değişim yapılırsa bu rakama maledilebilir . Ancak ben kendi adıma açık yağ kullanmam , orjinal yağ filtresi tercih ederim , gress aracın fabrika standartlarını karşılamalı . Bakıma gittiğimde araç anlayan bir usta tarafından mutlak incelenmeli , test edilmeli , başka değişim zamanı gelen biryer birşey varmı diye . Tabi durum böyle olunca al,yet kendiliğinden artmakta .

yok hocam yağ castrolun açık yağı
hem o kadar kaliteli yağ artık kullanmıyorum oda sıkıntı alıyorsunuz 10 km. yapar diyor ben 10 bin yapasıya zaten 1 sene geçer bu sefer yağ özelliğini kaybediyor sırf bu yüzden bi seferinde motor yedim 3000 tl mal oldu bana 2 hafta öncede bor at bor dediler attım araba başladı öksürmeye benim arabaya iyi yağ yaramıyorr alışmış çarda çamurda gezmeye onun için bundan sonra böyle :smiley: 3000 km.lik yağ bana yetiyor

.Valla hocam Ben kalite yağdan şaşmadım memnunum ama terch meselesi tabi . Umarım birdaha bahsettiğin gibi can sıkıcı şeyler yaşamazsın :smiley:

Her Zj nin bir yağ yiyişi vardır mı demek lazım bilmiyorum :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR