ZJ'ye Hangi Marka LPG Taktırmalıyım? Hangi Ustaya?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan flying surfer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,055

flying surfer

Build it! Run it! Break it! Fix it! REPEAT!
Yer
Ankara
Web
www.teklifborsasi.com
Arkadaşlar 97 model Grand Cherokee 5.2 aldım. LPG hiç takılmamış.

1. Hangi markayı taktırmamı önerirsiniz?
2. Bir de Ankara'da hangi servise taktırmamı?

Prince düşünüyordum, ama en ucuz 3.200 TL'ye buldum. Bunun yanında Atiker 1.800 -2.000 TL'ye vardı İstanbul'da. Bu kadar fark değer mi? Bu fiyatlara ruhsata işletmek dahil mi, sormayı unutmuşum...

Etiketler
Ynt: ZJ'ye Hangi Marka LPG Taktırmalıyım? Hangi Ustaya?..

Hayırlı olsun aracınız. Ben geçen sene KME marka LPG taktırdım. Yaklaşık 2000 TL ye maloldu ve hiç bir problem yaşamadım. İyi montaj yapabilecek biryer bulduktan sonra KME yi tavsiye ederim. Montaj sonrası hizmetlerinden de çok memnun kaldım. İki katına yakın bir masrafa hiç gerek yok bence. Aynı verimi alıyorsunuz. Hatta daha pahalı olan ve marka olarak tanınmış Lovato, BRC gibi LPG kitlerinden taktırıp memnun kalmayan arkadaşlarım da var. Önemli olan montaj, eğer iyi montaj ve ayar yaptırabilirseniz kesinlikle birinin diğerinden üstün bir yanı yok bence.

Hayırlı uğurlu olsun Kerem Bey,müsait birzamanda uzun yolda nekadar yaktığını ve en düşük yakıtı harcadığı hızı belirtirseniz memnun olurum.Öncelikle her yerde servisi olan bir firamaya yönelmeniz gerek,sonra en iyi verimi düşümelisin.Sitede birçok kişi prinsten bahsediyor fakat atiker de ziyadesiyle iş görür nitekim ben,ateş ve birkaç kişi daha atiker kullanıyoruz ve memnunuz.Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.Resimleride en yakın zaman da bekliyoruz ;)

Selamlar ,
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=24750.0 bu linkte konuyu baya tartışmıştık .

Ben yine yazdıklarımı tekrar edeyim . BRC kullanıyorum . Kiti araca ben taktırdım . Şimdiye kadar çok memnnum ne ayar ne montaj sorunu yaşadım . BRC yi tercih etmemein en önemli sebebi kurumal yapısıydı yaygın bir yetkili servis sistemi var ve heryerde hizmet alabiliyorsun . Distirbutorun forumu var herşeyi soruyorsun ve gördüğüm iletilen her soruna çözüm üretiyor mühendisleri , bunlar böyle , olur öyle gibi cevaplar vermiyorlar . Birde tabi ankarada benim taktdırğım servis çok güven verdi , Ankaradaki servislere eğtim veriyorlar ve sadece benim bildiğim 7-8 zj var taktıkları ki birtanesi sahibinin aracı .

LPG taktırıken mutlaka markanın yetkili servisini tercih etmeni öneririm . Yoksa sanayiye gittin mi heryn LPG ci ve hepsi her markayı takıyor .

Ben araştırırken prinse de niyet ettim . Ancak bende oluşan intiba henüz kurumlsa bir yapı oluşturulamamış olmasıydı . Birde baı araçlarda(zj) oksijen sensörünü devre dışı bırakarak arıza lambasını söndürdüklerini gördüm , sordum hep böyle yapılıyor dendi ... Kalite daha yüksekmiş prinste ama nedir bu kaliteyi sağlayan unsur faydası hangi noktada görülmektedir ksımı beni atmin etmedi . Eh arada da 1000 liradan fazla fark vardı ... Bunların benim görşüm , bende oluşan intiba tabi ...

Montaj kesinlikle önemli ...

Verilen fiyatlara , proje , fatura vs dahil . Sen o evraklarda gidip MMO dan sızdırmazlık raporu alacaksın sanırım 20-25 ytl . Sonra EK-1 formu doldurtacaksın ki bunu Sızdırmazlık istasyonunda muameleciler 5-10 liraya dolduruyor . Sonra bu evraklarla muayene gideceksin , malum muayene harcı ... Muayenede ek-1 yazılacak LPG li falan filan diye sonra bütün evraklarını alıp emniyete gideceksin evraklarını teslim edeceksin ve ertesign ruhsatın çıkacak .

Saygılar
Barış

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun Kerem Bey,müsait birzamanda uzun yolda nekadar yaktığını ve en düşük yakıtı harcadığı hızı belirtirseniz memnun olurum.Öncelikle her yerde servisi olan bir firamaya yönelmeniz gerek,sonra en iyi verimi düşümelisin.Sitede birçok kişi prinsten bahsediyor fakat atiker de ziyadesiyle iş görür nitekim ben,ateş ve birkaç kişi daha atiker kullanıyoruz ve memnunuz.Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.Resimleride en yakın zaman da bekliyoruz ;)

Çok teşekkürler... İstanbul'dan aldıktan sonra Ankara'ya kadar benzinle geldim. tam olarak 16,61 lt/km yaktı. Yani 0,50 Krş/km. Yalnız yakıtı kontrol edebilmek ve deneyebilmek için uykumu getirecek kadar uslu sürdüm. ortalama 85-100 km/saat aralığında gittim. Kamyoncular çok rahatsız etti ama!... Bu aralık kesinlikle güvenli bir sürat aralığı değil! :smiley:

Atiker'de basınç düşmesi oluyor demişti birisi... Sizde oluyor mu, nasıl bir şey bu acaba? Başa herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı hiç Atiker'le? Teşekkürler...

Selamlar,
Ben pek sorun yaşamadım bir kere yaşadım o da montaj hatasındandı.Bende duydum basınç muhabbetini ama hiç başıma gelmedi ve net bir bilgimde yok.Saygılar.

alperhoca' Alıntı:
Hayırlı olsun aracınız. Ben geçen sene KME marka LPG taktırdım. Yaklaşık 2000 TL ye maloldu ve hiç bir problem yaşamadım. İyi montaj yapabilecek biryer bulduktan sonra KME yi tavsiye ederim. Montaj sonrası hizmetlerinden de çok memnun kaldım. İki katına yakın bir masrafa hiç gerek yok bence. Aynı verimi alıyorsunuz. Hatta daha pahalı olan ve marka olarak tanınmış Lovato, BRC gibi LPG kitlerinden taktırıp memnun kalmayan arkadaşlarım da var. Önemli olan montaj, eğer iyi montaj ve ayar yaptırabilirseniz kesinlikle birinin diğerinden üstün bir yanı yok bence.

Çok teşekkürler... KME için birçok kişi "ayarı zor, sanayiden çıkamıyorum, hala da olmadı..." falan yazmış. siz iyi tecrübe yapmışsınız. Duyduğuma sevindim. KME'yi hiç araştırmamıştım, biraz araştırayım bari...

öncelikle hayırlı olsun, biz ailede 3 araca (civic, bora, vitara 16 valf) brc marka lpg sistemi taktırdık, hiç birinde hiç bir sorun yaşamadık 3 senedir, ayarları bile bozulmadı, yaygın servis ağı ile tavsiye edebileceğim bir marka

ssbman' Alıntı:
Selamlar ,
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=24750.0 bu linkte konuyu baya tartışmıştık .

Çok teşekkürler, ben bu konuyu atlamışım.

Ben yine yazdıklarımı tekrar edeyim . BRC kullanıyorum . Kiti araca ben taktırdım . Şimdiye kadar çok memnnum ne ayar ne montaj sorunu yaşadım .

Siz de Ankara'dasınız galiba? Akgün ustaya sordum, Prins'ten sonraki tercih olarak BRC'yi söyledi. Herhalde benim de Prince olmazsa ikinci tercihim o olacak. Ama BRC 'nin tıkırtı falan yaptığını söylüyorlar ama? ne dersiniz? Rahatsız edici bir ses yapıyor mu?

LPG taktırıken mutlaka markanın yetkili servisini tercih etmeni öneririm . Yoksa sanayiye gittin mi heryn LPG ci ve hepsi her markayı takıyor .

Aynen! ben de farkettim. Mutlaka tavsiye ile gitmek lazım. Siz nereye taktırdınız? Telefon / adres verebilir misiniz? bir de özelden kaça taktırdığınızı yazabilirseniz sevinirim.

Kalite daha yüksekmiş prinste ama nedir bu kaliteyi sağlayan unsur faydası hangi noktada görülmektedir ksımı beni atmin etmedi . Eh arada da 1000 liradan fazla fark vardı ... Bunların benim görşüm , bende oluşan intiba tabi ...

Ustaların söyledikleri beni de hiç tatmin etmedi. Prince yapan usta daha fazla güvenlik olduğunu, ayrıca diğerlerinde de Doğal Gaz kullanılabilir yazdığı halde bir tek Prince'in buna uygun olduğunu falan söyledi. Diğerlerinin hepsi birbirini kötüledi. Birisi Prince'in kendi şamandırası yok, iyi değil dedi... falan filan. Bilgi fazla yok, olan bilgiler de pek inandırıcı değil.

Sertan bey teşekkürler. Herkes iyi şeyler söylüyor ve memnun olduğunu belirtiyor. Acaba problemleri nelerdir bu markaların? Mesela gürültü bir problem mi BRC için? Bazıları tıkırtıların açıkça duyulduğunu söylüyorlar da...

araçtan gelen normal olmayan sesler konusunda hassasım, bahsettiğim araçlarda hiç böyle bişey dikkatimi çekmedi, bunu da sizden duydum şimdi...

BRC de enjektör şıkırtısı bahsedilen . Evet enjektörler ses yapıyor ama BRC diyor ki en hızlı çalışan ve patentli tek LPG enjektörü bizdedir sesde hızdan kaynaklıdır . Bu ses hatalı montaj sonucu içeri bir miktar gelebilir . Bunun dışıda kabine ulaşmaz heleki konu zj ise V8 in sesinden duyulması ihtimal dahilinde değil . Ben duymuyorum görüştüm zj sahipleride duymuyor ;)

Güvenlik hepsinde aynı . CNG kullanılabilir hikayesi çok tartışmalı ki ortada CNG istasyonuda yok , üstelik CNG çok daha basıncı yüksek bir sistem ...

Bu parça meselesi Prins takılı bazı araçlarda gördüğüm bir hadise . Prisn taktırıyorsam herşeyi prins olalı . Bakıyorsun bujarlaştırıvı , ecu Prins şamandıra brc yada baka birşeyvalfler başka bir marka vs ... Buna dikkat etmeli ...

öncelikle herkese slmlar bende 2 hafta once 1997 model 5.2 jeep aldım.üzerinde atiker LPG bulunmakta ben memnunum problem yaşamadım iki hafta içersinde.
ayrıca özgür bey ne kadar yakıyor diye sormussunuz ben uzun yolda cruisele geldim km'ye 330 lira yaktı.

Hosgeldınız,ben Kerem Bey'e benzinde nekadar yaktıgını sormustum sızın verdıgınız değer lpg'de mi ? Eğer benzinse çok iyi yok lpg ise biraz fazla gibi.Saygılar.

bnm söylediğim rakam LPG'de arabayı yeni yeni tanıyorum 5.2 oldugu için yakar o kadar diye dusunmustum ama sizin gibi birkaç arkadasımda fazla dedi.

Şu an uzun yolda ortalama 65 ytl ile 250 260 km yol yapıyorum ki bu da 26 kurusa denk gelir.Yakın zamanda bir kontrol ettirin bu kadar yakmaması lazım.Gerçi nasıl kullandığınızda önemli sürekli devirli kullanımsa çok iyi bir değer lpg için :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR