ZJ'ye Hangi Marka LPG Taktırmalıyım? Hangi Ustaya?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan flying surfer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,095
Ynt: ZJ'ye Hangi Marka LPG Taktırmalıyım? Hangi Ustaya?..

sabitleyip gelmiştim:smiley: anladım ben en yakın zamanda LPG'mi kontrol ettirim o zaman tesekkurler özgür bey saygılar.

Etiketler

Dikkat; Sürati sabitlemek her zaman icin cok yakar, cünkü arac hizi sabit tutmak icin yokus asagi bosu bosuna fren yapar, yokus yukarida aniden ardarda düsük vitese gecer. Oysa kendiniz kullandiginiz zaman bunlarin hicbirini yapmassiniz.
Özgür`ün verdigi rakam genelde herkesin ortalamasi. Ama B.kaya`nin verdigi 330 fazla. Büyük bir ihtimalle Crusecontrol olayindan kaynaklandi.

ergün bey verdiğiniz bilgilerden dolayı tesekkur ederim birsey daha öğrenmiş oldum:smiley:) saygılar...

Ben de Cruse Control'de daha fazla yaktığını farkettim, ama sebebini anlayamamıştım. Benim benzinle yakışım nasıl? Tam olarak 16,61 lt/km... Yani 0,50 Krş/km

flying surfer' Alıntı:
Ben de Cruse Control'de daha fazla yaktığını farkettim, ama sebebini anlayamamıştım. Benim benzinle yakışım nasıl? Tam olarak 16,61 lt/km... Yani 0,50 Krş/km

Senin benzinle yakışın bence mükemmel....!!! LPG'ye ne gerek? :smiley:

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
Şu an uzun yolda ortalama 65 ytl ile 250 260 km yol yapıyorum ki bu da 26 kurusa denk gelir.Yakın zamanda bir kontrol ettirin bu kadar yakmaması lazım.Gerçi nasıl kullandığınızda önemli sürekli devirli kullanımsa çok iyi bir değer lpg için :smiley:
b.kaya' Alıntı:
bnm söylediğim rakam LPG'de arabayı yeni yeni tanıyorum 5.2 oldugu için yakar o kadar diye dusunmustum ama sizin gibi birkaç arkadasımda fazla dedi.
[/quote

flying surfer' Alıntı:

Ya arkadaşlar siz ne yapıyorsunuz böyle.. Bunlar nasıl rakamlar? Eminmisiniz? Bana arabayı mı yaktırcaksınız. Uzun yolda 260 yakmış bu fazlaymış. Benzinde 500 kuruş yakmış buda fazlaymış falan. Benim araba benzinde 500 kuruş yaksın tüpü söktürürüm. Temizinden 850-900 yakıyor. Uzun yolda 90 km. ile ayıla bayıla gittiğimde bile ortalaması 300 kuruştu. Verdiğiniz rakamlara kurban olurum ben :smiley: yazmayın böyle şeyler ayıp oluyor. :smiley:

Acaba rakım yakışı ne kadar etkiliyordur?
Ben 1950 m rakımda şu an 35 kuruş civarı yakıyorum, rakımdan dolayı normaldir diye düşünüyorum (ya da kendimi kandırıyorum :smiley: ). Tabi bu rakam kış aylarında 40 kuruş ve üstünde olabiliyor.

alpaslanepli' Alıntı:
Benzinde 500 kuruş yakmış buda fazlaymış falan. Benim araba benzinde 500 kuruş yaksın tüpü söktürürüm. Temizinden 850-900 yakıyor. Uzun yolda 90 km. ile ayıla bayıla gittiğimde bile ortalaması 300 kuruştu. Verdiğiniz rakamlara kurban olurum ben :smiley: yazmayın böyle şeyler ayıp oluyor. :smiley:

Arabayı falan yakma sakın, ama dahası da var Alpaslan!... ;D Ha ha haaaa!

Benim alışkanlığımdır, tüm arabalarımda her aldığım benzini ve tüm diğer harcamalarımı mutlaka not eder, excel tabloma yerleştirir, karşılaştırırım ki bir problem olursa anında müdahale edebileyim! Herkesin bir sapıklığı var işte... ;)

Şimdi arabaya alışmaya başladım yavaş yavaş. Düzce'ye giderken Ankarada fullemiştim, tam Düzce girişinde benzin aldım. Uzun yolda 12,83 Lt/km yani 0,38 Kr/km yakmışım. Off-road bitişinde Ankara'ya yola çıkmadan aldım, arazide 18,15 Lt/km yani 0,54 Kr/km yakmışım, Ankara'ya dönüşte yine uzun yolda 13,22 Lt/km yani 0,39 Kr/km yakmışım çünkü çok yorgundum, biraz bastım.

Yanlız ilk seferinde benzin fiyatı 3,010 TL/lt idi, Düzce seyahatimde 2,960 Tl/lt'ye düşmüş. Galiba "benim için en iyi tüp, hiç taktırmadığım tüptür" diyip benzinli kullanmaya devam edeceğim. Çünkü tüp taktırmaya harcadığım parayı gelecek 15 yılda çıkartamayacağım bu gidişle galiba! ;D ;D ;D Ya da acaba Jeep'im Kangoo kadar yakar mı? 6-7 lt/km. O zaman bütün ustaların altına jeep veririm, onunla gitsinler inşaatlara!... Haaaa ha ha haaaa! ;D ;D ;D

Bence tamamen sürüşle ilgili Alpaslan. Ben şimdilik deneme yaptığım için aşırı uslu, yavaş ve dikkatliyim. Bütün yolu 90 km/sa ile gittim. O yüzden de tüm yol boyunca uyudum. Bir aya kadar şehirler arası bile 18 Lt/km yaktırırım ben, Garanti!..

Şimdi arabaya alışmaya başladım yavaş yavaş. Düzce'ye giderken Ankarada fullemiştim, tam Düzce girişinde benzin aldım. Uzun yolda 12,83 Lt/km yani 0,38 Kr/km yakmışım. Off-road bitişinde Ankara'ya yola çıkmadan aldım, arazide 18,15 Lt/km yani 0,54 Kr/km yakmışım, Ankara'ya dönüşte yine uzun yolda 13,22 Lt/km yani 0,39 Kr/km yakmışım çünkü çok yorgundum, biraz bastım.

bu verdiğiniz rakamlar herelde 2000 cc için geçerli olsa gerek yada siz 50 km yi geçmiyorsunuz aracınızla !!!!
5200 cc V8 şehir içi ortalamada 22 litre yakar buda 100 km de son indirimle litresi 2960 yazmışsınız 65.120 yapar buda km de 651 kuruş eder benim verdiğim veriler araç yol bilgisayarı verileridir afaki değildir.arazideki yakıt konusuna gelince araziye giripte 38 litre 100 km de yakan araç verileri gördüm ;)
çorluya giderken TEM de çekmiştim bu resimi ;) 18 lt. uzun yolda yaktırmaya kalkarsanız ibre ortalama buralarda duruyor :D :D :D

Picture287.jpg

Millet, millet....! :smiley:

Yazılanlardan anlıyorumki birçoğunuz herhalde tavandaki yol bilgisayarını baz alıyor.
Dikkat: o bilgisayar benzin'e göre tasarlanmıştır. Araç gazda çalıştığı müddetçe sapıtır....:smiley:
Tek şansınız gaz deposunu sıfırlamadan sıfırlamaya kaç km. yaptığı ile hesaplamak.
Ayrıca takmış olduğunuz 31 inç lastiklerin çapınıda hesaba katmanız gerekir. Yani hız göstegeniz en az % 10 az gösterirki buda yapmış olduğunuz km'nin %10 kayıd edildiği anlamına gelir.
Bir hususuda göz önüne almalısınız. Özellikle sonradan takılan standart dışı büyük lastikler ( çevre ölçüsü uzun olanlar) uzun yolda avantajlıdır, çünkü az tur yaparak daha fazla mesafe kateder. Ancak bu şehir içersnde dezavantajdır, çünkü bu seferde diffransiyel oranı değiştirilmeden takılmış olan geniş çevreli lastikle hız kazanabilmek için motor standart lastiğe göre daha fazla güç harcamak zorundadır.
Bir diğer hususta 93-95 arası modellerin bazılarında katedilen kısa mesafe sayacı Mil'dir. Hesaplarken yanılmayın.
Benim tam sıfırlamadan sıfırlamaya olan gaz sarfiyatım senelerden beri aşağı yukarı aynı.
Şehir içini boş verin ( Şehir içinde hangi zamanlarda hangi devirlerde ne şartlarda kullandığını devamlı değişir) bu nedenlede otomobil firmaları yakıt sarfiyatlarını uzun yolda 90 km sabit hıza göre referans verir.

Ben uzun yolda (hız sabitleyici kullanmadan > çünkü dezavantajdır) bugünün şartlarıyla 90-95 TL'ye depoyu dolduruyorum ve mümkün olduğunca 90 km'de kullanarak 200-220 mil yapabiliyorum; depoyu sıfırlamadan-sıfırlamaya....!
En yüksek değerleri baz alırsak 95,-TL ile 220 mil. yapıyorum. + %10 lastik farkı = 242 mil. x 1.60 = 387 Km.
Sonuç: 245 kuruş.

En azından son 7 sene ortalaması bu. ;)
Benzinle kaç km yapabildiğimi çoktan unuttum...:smiley: :D ;D

Bu arada Ateş hocam yağ basıncı düşük değil mi ? :smiley:

ssbman' Alıntı:
[/quote
ssbman' Alıntı:

Oyyyyyy......!!! Ateş dikkat yağ dolaşımında sorun var.....! 180 km hıza göre devir en az 3000'de olması lazımki buna göre yağ basıncın çok düşük seviyede...! Yağ pompasını kontrol ettirmen lazım.... Ö N E M L İ .....!!!!!
Normalde şehir trafiğinde 20-70 Psi
Otoyolda 45-70 Psi değerlerde olması gerekir....!!!

.... motor yüksek devir çevirdiğinde basınç yükselir , sağdaki çizgiye doğru kayar.... rölantide ya da düşük devirlerde ise ortada yada biraz soldaki çizgiye doğru meyillidir....

Yağ göstergesinde basıncın düşmesi motor parçalarının yetersiz veya hiç yağlanamadığı anlamına gelir. Mutlaka ve mutlaka sorunun kaynağını bulmalısın...! Bazı durumlarda yağ muşuruda arızalı olabilir ve yanlış değer gösteriyordur.
Yağ karterinde gereğinden fazla yağ olması yağın hava yapmasına yol açar ve yağ basıncını düşürür. Öncelikle yağ seviye çubuğuna bir göz at.

Evet Ergun Abi bende (gerçi v8 değil ama) rolantide tam ortada yada bir milin altında , hareket halinde iken 2000-3000 devr civarı sona yakın durumda oluyor ...

Ben ilk aldığımda düşüktü ama ateş'in kine göre biraz daha yüksekti yinede.Sonra baktık ki kaarterden yağ kaçırıyor keçeyi değiştim yağı tamamladım o gün bugün maşallahı var 3 ün altına indiğini görmedim :smiley:

herkese merhaba bende şimdi eve gelirken gordum bnm yag basıncımda 50-60 gosteriyordu bu normalmidir acaba tsk ederim.

ssbman' Alıntı:

ben servise sorduğumda bu ibre nerede duracak diye 2.5 ile 3 normal demişti , arabanın yağ değişim zamanı geldi bugün yarın değişicek çünkü bugün 10000 km servis uyarısı sıfırlandı serviste yağın değişicek abi dediler ;) yoksa aracın durduğu yer garajda çoğunlukla aynı bir yağ akıntısı yok hiç yerlerde ama bidaha detaylıca baktırırım serviste :D

ergun abi ben arabamı benzinlede kullanıyorum, yakıt sarfiyatmı ortalama yol bilgisayarının yazdığıyla aynı orantıda miktarlar. kaldıki cüneyt abi sürekli benzinle kullanıyo lpg sistemi taktırmıyor aracına, onun ortalamalarıda aynı yakıt konusunda ;)
işin açıkçası ben bu yakıt konularına cevap veririkende sırf yeni arkadaşlara bilgi mahiyetinde yazıyorum msjlarımı ;D yakıt konusunda benim kendim için bildiğim tek hesap var oda depo fullendiğinde pompacıya verdiğim ücret gerisi boş ne yakarsa yaksın. 5.2 V8 adıyla şanıyla kükreyen bir aslan, ben bastıkça oda yakacak tabi !!!! keşke benim kara boğam 5.9 olsaydıda dahada çok yaksaydı yakışırdı ona ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
55efaonur

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR