Ynt: ZJ'ye Hangi Marka LPG Taktırmalıyım? Hangi Ustaya?..
alpaslanepli' Alıntı:
Benzinde 500 kuruş yakmış buda fazlaymış falan. Benim araba benzinde 500 kuruş yaksın tüpü söktürürüm. Temizinden 850-900 yakıyor. Uzun yolda 90 km. ile ayıla bayıla gittiğimde bile ortalaması 300 kuruştu. Verdiğiniz rakamlara kurban olurum ben

yazmayın böyle şeyler ayıp oluyor.
Arabayı falan yakma sakın, ama dahası da var Alpaslan!... ;D Ha ha haaaa!
Benim alışkanlığımdır, tüm arabalarımda her aldığım benzini ve tüm diğer harcamalarımı mutlaka not eder, excel tabloma yerleştirir, karşılaştırırım ki bir problem olursa anında müdahale edebileyim! Herkesin bir sapıklığı var işte...
Şimdi arabaya alışmaya başladım yavaş yavaş. Düzce'ye giderken Ankarada fullemiştim, tam Düzce girişinde benzin aldım.
Uzun yolda 12,83 Lt/km yani 0,38 Kr/km yakmışım. Off-road bitişinde Ankara'ya yola çıkmadan aldım,
arazide 18,15 Lt/km yani 0,54 Kr/km yakmışım, Ankara'ya dönüşte yine
uzun yolda 13,22 Lt/km yani 0,39 Kr/km yakmışım çünkü çok yorgundum, biraz bastım.
Yanlız ilk seferinde benzin fiyatı 3,010 TL/lt idi, Düzce seyahatimde 2,960 Tl/lt'ye düşmüş. Galiba "benim için en iyi tüp, hiç taktırmadığım tüptür" diyip benzinli kullanmaya devam edeceğim. Çünkü tüp taktırmaya harcadığım parayı gelecek 15 yılda çıkartamayacağım bu gidişle galiba! ;D ;D ;D Ya da acaba Jeep'im Kangoo kadar yakar mı? 6-7 lt/km. O zaman bütün ustaların altına jeep veririm, onunla gitsinler inşaatlara!... Haaaa ha ha haaaa! ;D ;D ;D
Bence tamamen sürüşle ilgili Alpaslan. Ben şimdilik deneme yaptığım için aşırı uslu, yavaş ve dikkatliyim. Bütün yolu 90 km/sa ile gittim. O yüzden de tüm yol boyunca uyudum. Bir aya kadar şehirler arası bile 18 Lt/km yaktırırım ben, Garanti!..