ZJ'ye Hangi Marka LPG Taktırmalıyım? Hangi Ustaya?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan flying surfer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,116
Ynt: ZJ'ye Hangi Marka LPG Taktırmalıyım? Hangi Ustaya?..

E.. Arkadaşlar konu biraz saptı. Hangi tüp, ankarada hangi usta? Ben biraz BRC'ye kayıyor gibiyim. ama teknik gerçeklerden değil, çoğunluık öyle söylüyor diye. Bana teknik karşılaştırma yapabilecek olan var mı? Bir de Ankara'da usta tavsiye edebilecek olan?Teşekkürler...

Etiketler

A2 mühendislikte BRC taktır gitsin. Daha bir şikayet duymadık hiç. Ne bir arıza nede bulunamayan bir yedek parça. Fiyat sıralaması yapıncada idare eder durumu var. A2 de montajda kendini ispatlamış e o zaman.

Ama seni biz vaz geçirmemişmiydik gazdan. Benzinde 500 kuruş yakan arabanın tadını çıkar boş ver.. :smiley:

selamlar ,

Mesela 2a müh. şöyle diyor : BRC enjektörleri LPG ve CNG için patente sahip ürünlerdir.
Ülkemizde olduğu gibi dünyada da otomobil firmaları bu nedenle BRC' yi tercih eder. 1-2 markanın dışında hiç biri otomobil firmalarının istediği emisyon testlerinden geçemez. Tartışma gereksizdir. Gaz enjektörü olarak patent sahibi başka markalarıda bekliyoruz.
Link : http://resimyukle.net/showpic-15307/78ad2b74b1c640b5aca30fe4aa644a5e.jpg (DHForum alıntı)

Neyse dediğim gibi , Benim gönlüm BRC den yana ... Daha önce Lovato kullanım başka bir araçta ve bu derece memnun kalmadım . Ankarada ise ben mavidenizleri tercih etmeni tavsiye ederim . Ben montajımı orada yaptırdım . personeli sabit ve deneyimli , özellikle zj ler üzerinde deneyimliler ki daha öncede söylemiştim sahibide zj sahibi ... Ayrıca Ankaradaki merkez servis burası ve diğer servislere eğitimleri mavidenizler veriyormuş . Burayataktırtaktırma ayrıkonu ama mutlaka 2a nın sitesinden bak ve yetkili servislere taktır . Sanayideki her markayı takan yetkisiz yerlere montaj yaptırma ...

Saygılarımla...
Barış

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=24750.0

Kerem aklıma gelmişken hangi lpg kiti diye anketli bir konu başlığı bu linkte açılmış ve daha önce tartışmıştık. Bir incele istersen soru işaretlerin gidebilir.

Alpaslan teşekkür ederim. Bir önceki sayfada ssbman barış ta bu linki verdi, okudum. Ama ben teknik olarak her iki tartışmadan da hiç mi hiç tatmin olmadım. Ya kimse fazla birşey bilmiyor, ya da hakikaten bunlar Osmanlı bankası gibi, "yok aslında birbirinden farkları, ama "biz farklıyız"" diyor hepsi! Ustaların da hepsi birbirini kötülüyor, ama hangisinin dediği doğru, anlayamadım.

Öneriler de hep "ben memnunum" cinsinden. Bir karşılaştırma yapamıyoruz, kimse kötü veya zayıf yanını yazmıyor ("hiç zayıf yanı yok" olamaz diye düşünüyorum!) Belki de gereksiz yere önemsiz bir araştırmadayım. Ama tatmin olmadım, ne yapayım...

Bir de Ankara'da yine Barış'tan başka kimse iyi bir usta tavsiye etmedi. Karşılaştırmak için teklif/fikir alabileceğim ikinci bir usta yok, tesadüfen girdiğim dükkanlardan başka.

Sonunda sanırım pozitif tecrübeye güvenip Barış'ın ustasına gideceğim.

Kerem hocam ... Tavsiye ettiğim yer merkez servisi BRC nin . İstersen sadece bilgi almak için git görüş çok yardımcı oluyorlar merak ettiğin tüm teknik sorulara yanıt vereceklerdir . Serviste Ferhat var çok iyi bir teknisyen ve program uzmanı , sahibi tuncay beyde mühendis ve sürekli orada hem zj montajı hem kit hakkında en teferruatlı bilgiyi verebilirler ...

Aslında belkide bizler yani son kullanıcılar işin teknik detayını pek bilmiyor olabiliriz , belkide ürünleri karşılaştırıp tartışacak kadar bilmiyoruz ... Gerçi ürünleri farklılaştıran püf noktaları bilmememizde doğal bu işin yada firmaların içinde olmadıkça .

Cüneyt hocama da katılmıyor değilim . Çok binmiyorsan taktırmayada bilirsin biraz yaptığın km ve mali durumla ilgili bir durum . Gerçi mali durum ne olursa olsun çok km yapılıyorsa ciddi bir ekonomi sağlıyor sonuçta ve ...

Ya, arkadaşlar, bugün tekrar bir tur atıp sordum, V8 olduğundan kimse 3.200 TL'nin altına yapmıyor. Bu fiyata da iki kişi düştü. Bir de kıytırık ustalar var, her markayı yapan, onlar biraz erişilebilir fiyatlar verdiler. Ama onlara da gidip kurban olmak istemiyorum.

Barış, seninkiler de 3.200 TL diyorlar. Prins de 3.200 TL. İstanbul'daki bir 2A'ya sordum, onlar 2.800 TL diyor.

Duman, galiba sonunda öyle yapacağım. Ama tabii bu şöyle bir durum var: Eğer çok yakıyorsa, diyorsun ki: " ya kim gidecek şimdi oraya, bir haftasonu için 500 TL mi vereceğiz?" Eğer o kadar da çok yakmıyorsa diyorsun ki: "hafta sonu yemeğe de gitsem hemen hemen o kadar vereceğim, basıp gidelim en iyisi, sıkılırsak geri geliriz!" :p

İşte az veya çok yakma durumları bende böyle oluşuyor. Çok abartı yakmıyorsa çok daha fazla geziyorum. Çünkü bu benim haftasonu arabam. Hafta içi iş için başka bir araba kullanıyorum. Ama hafta sonu çok ta keyif vermiyor GC gibi!... ::smiley: O yüzden az yaksa şikayetim olmaz.

Çokmuş yav ... Prisnle aynı olmaması lazım diye düşünüyorum ama demek ki yükselmiş fiyatlar ... Yarın o tarafa geçebilirsem uğrayıp bende bir sorayım ...

Montaj konusunda yetkili servisten şaşma derim ... Servis dışındakilerin " garantisi biziz abi" durumu söz konusu ...

Çok kullanım konusunda haklısın aslında , çok yaktımı az geziliyor , az yaktımı çok :smiley: Yani kullanım yakışa göre şekilleniyor ;)

Ben araştırırken v8 için 2a mühendislikten brc için 2500 fiyat almıştım İstanbul'da. Niye yükselmiş bu fiyatlar? Yarın jeep servisine gideceğim hemen yanı a2 brc bayisi. Tekrar sorayım bakayım yükselmiş mi? yoksa bu iş Ankara'da mı pahalı.

Bu arada abiler sürüş inanılmaz etkiliyor bu tüketimi. Ben hafta içide işim için kullanıyorum arabayı biliyorsunuz. Şu sıra işler yolunda gitmeyince yakıt tüketimim gözüme batar oldu. Bir haftadır gaza resmen basmadan kullanıyorum ekonomi için. Keyifsiz oluyor biraz ama km'de 320 kuruş bu hafta ortalamam. 400 kuruş altına düşmezdim uzun yol ortalamamı yakaladım.

Kerem abi senin benzinde verdiğin veriler müthiş farkındaysan. Ve sadece hafta sonları bineceğim diyorsun. Bahsettiğin gibi 3200 gibi rakamı lpg ye vereceğine modifikasyona ayırsan fıstık gibin olur bence :smiley:

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
Modifikasyondan kastımız tabiki offroad için :D no cadde yes dağ tepe :smiley:

Elbette.. Demeye gerek duymadım. Gidip 22 inç ayna gibi parlayan jant alıp üzerinede ince yanak lastikler takmayalım :smiley: Yere sıfır Q7 görmüştüm. O övünüyordu bense gülmüştüm.

Daha önce net bir şekilde yakıtı ölçememiştim. Geçen hafta Trabzon gezisinde ölçme fırsatı buldum ve inanamadım. 80 tl lik gazla 350 km yol yaptım(Erzurum'da gaz 1.62 tl). Daha önce 23-25 krş diyenlere gülüyordum. Ama benim sarfiyata bakarsam km de 23 krş yakmışım :smiley: km vs yanlış hesapladım bile desem 25 krş dan 1 krş fazla değil. Bu ölçüm bagaj tamamen dolu ve 5 yetişkin 1 çocuk arabadayken yapıldı. 90-100 km aralığında sürat yaptım. Olabildiğince sakin kullandım. Şehir içinde kalkışlarda birazda agresif kullandığım için 35 krş civarı ölçüyordum. Bu son ölçümüm beni çok rahatlattı :smiley:
Hele de bugün bir arkadaşım şahinle gazda km de 22 krş yaktığını söyleyince yağlarım eridi :smiley:

alper bey gercekten rakamlarınız müthis.ben en kısa zamanda lpgmi bir bakıma sokim cunku ben fazla yakıyorum ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR