ZJ'ye Hangi Marka LPG Taktırmalıyım? Hangi Ustaya?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan flying surfer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,055
Ynt: ZJ'ye Hangi Marka LPG Taktırmalıyım? Hangi Ustaya?..

Arkadaşlar sonunda LPG taktırdım ve şu ana kadar çok memnunum. Lovato'da karar kıldım. Gaza geçtiğini bile hiç anlamıyorum. Çekiş kaybı falan da hiç yok. Şu an çok çok iyi. Kullanımlarım da süper. Düzce'de denedim, Offroad yaparken 0,36 Kr, Otobanda 22-23 Kuruş yakıyor. (gaz fiyatlarını da veriyorum. Çünkü Düzce'de gaz pahalıydı. Eğer 1,49'dan alsaydım 21 Krş yakacaktı.

lt TL Alış Fiyatı

14,18 0,23 Otoban 1,630TL
22,05 0,36 Offroad 1,630TL
15,05 0,22 Otoban 1,490TL

Ankara'da ihtiyacı olanlara Murat ustayı tavsiye ederim. 10 yıldır hemen her tip 4x4'e defalarca takmış. Zaten Amerikan parçacısı olan bir tanıdığımın tavsiyesiyle gittim. Ona çok araba yollamış ve hiç problemi olmamış. Adresi şöyle:

LPG'ci Murat
1.cad. 2537.sok. No:18 Şaşmaz / Ankara
Tel: 0532 6032544

Etiketler

Hayırlı olsun, sorunsuz çalıştığına sevindim.
verdiğin verilerle bir kez daha yakış değerleri teyid edildi.

Offroad/ şehir içi 0,36 Kr, Otobanda 0,22-0, 23 Kuruş
Başka bir çok bilen arkadaş ( kayboldu gitti övünüp aldığı hurda ZJ'siyle) 600 kuruşlardan bahsediyordu.
Doğrudurda o şu sıralar onu yyakıyordur....!!! ;D ;D ;D ;D ;D

Sağlıklı çalışan sistemin bu rakamları yaktığını bas bas bağırıyoruz ama işte yalan söyledi oluyoruz. Niye söyleyeceksek ne zevk alıyorsak daha az yakıt değeri vermekten. ???

Aylık 4000 km. ortalama şehir içi yol yapan biri olarak sürekli hesap yapmaya devam ediyorum. Şanzumanımın yenilenmesi ile birlikte bu haftaki şehir içi değerimi vereyim. 350 krş. Her gün Avrupa kıtası Asya kıtası arası mekik dokuyorum. Köprü çalışması sebebiyle sıkışık trafik normalden fazla ve klimam kapanmıyor.

Buradan arkadaşlara tekrar edelim aracım çok mu yakıyor? arıza var mı? diye düşünenlere. 5.2 motor ZJ'niz varsa ve km. de 400 kuruştan fazla yakıyorsa aracınızı iyi bir ustaya götürün.

Kerem abi hayırlı olsun bu arada sevindim hallettiğine. Güle güle arızasız kullan İnşallah..

Alpaslan sen neden Ferrybotu kullanmıyorsun? Ben karşıya gidiş gelişlerde kesinlikle köprü kullanmam ve çok rahat ettiğim gibi hem kısa zamanda ve 7,-TL'ye keyifle kahvemi içerek geçiyorum tam 8 dakikada.

Evet birkez daha kanıtlandıgına sevindim.Bunun epey bir muhabbetini yapmıs ve epey mucadelsını vermısıtm ne gerek varsa ! Arkadaslar degerler cok ıyı fakat hangı hız aralıgında kullanılıyor ???

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar.

Şehir içinde henüz denemedim pek. herhalde offroad'da yaktığından fazla yakmaz. Alpaslan seninki gibi yakacağını düşünüyorum.

Bu arada bilgi olarak 2006 Kangoo'm da (şehir içinde) şöyle yakıyor.

lt/100km TL/100km Mazot Fiyatı

8,11 0,20 2,510
7,61 0,19 2,554
7,48 0,20 2,620

Şaka gibi ha? Hemen hemen aynı yakıyorlar. :eek:

Özgür, iyi bir soru. Jeep ile 100-130 km aralığında sürekli cruise control ile gittim.

Kangoo'nun da hakkını yemeyelim, kangoo ile şehir içinde ve sürekli olarak son gaz kullanıyorum. Şehirler arası aynı uslu kullanımla:

lt/100km TL/100km Mazot Fiyatı

6,80 0,19 2,810
6,29 0,16 2,470

yakmışlığı vardır!

BU JEEP İNANILMAZZZ!!! ;D ;D

selamlar herkese dün aracı verdim lpg için bostancı sanayide atiker taktıracam verdiğiniz değerleri baz alarak bende test edecem umarım bende sizin gibi mutlu mesut olurum yarın aracı alacam fakat sormak istediğim bir şey var depoyu fulleyerek yaptığım yolumu hesaplıyayım yoksa yol bilgisayarınımı baz alayım ne tavsiye edersiniz.

bu arada yazmayı unutum ben 90 lık tank istiyordum ama 60 varmış ellerinde 60 takalım dediler bende ısrar etmedim 90 lıkmı daha mantıklı 60 lıkmı fikir verirseniz sevinirim

imdat' Alıntı:
selamlar herkese dün aracı verdim lpg için bostancı sanayide atiker taktıracam verdiğiniz değerleri baz alarak bende test edecem umarım bende sizin gibi mutlu mesut olurum yarın aracı alacam fakat sormak istediğim bir şey var depoyu fulleyerek yaptığım yolumu hesaplıyayım yoksa yol bilgisayarınımı baz alayım ne tavsiye edersiniz.

Tavandaki bilgisayar yanıltır. Depoyu fulleyerek ölçün.

tamadır ergun bey sağolun bu arada yakın zamanda bir toplanma ve ona benzer bir şey yapacakmısınız benim ailem çınarcıkta oturuyor ve oraları iyi bilirm güzel ve doğal yerler var hoşunuza gideceğini düşünüyorum.

Ben her zaman depoyu fullerim, km'yi yazarım (veya sıfırlarım). Sonra bitmesine yakın tekrar fullerim, km'yi yazarım.

son km - ilk km = gitiğin km

(Son benzincide aldığın litre / gittiğin km) x 100 = 100 km'de kaç "litre" yaktığı

veya

Ödenen TL / gidilen km = 1 km'de kaç "kuruş" yaktığı...

flying surfer' Alıntı:
Ben her zaman depoyu fullerim, km'yi yazarım (veya sıfırlarım). Sonra bitmesine yakın tekrar fullerim, km'yi yazarım.

son km - ilk km = gitiğin km

(Son benzincide aldığın litre / gittiğin km) x 100 = 100 km'de kaç "litre" yaktığı

veya

Ödenen TL / gidilen km = 1 km'de kaç "kuruş" yaktığı...

Sen önce şu resimleri gönder.... ;D ;D ;D ;D

bu gün kısmetse arabayı alacamlpg yi tkatırdım fakat sızdırmazlığı falan ancak pazartesi alacağım bu gün ve yarın aracı kuallansam benim için ne gibği sakıncaları olur trafik anlamında yada geçici bir kağıt varmıdır haftasonu eşimle beraber gezmek istiyorum

bir şey olmaz 1 ay süreniz var.. güle güle kullanın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR