ZJ'ye Hangi Marka LPG Taktırmalıyım? Hangi Ustaya?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan flying surfer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,046
Ynt: ZJ'ye Hangi Marka LPG Taktırmalıyım? Hangi Ustaya?..

sayın uzman arkadaşlar sistem çöktüğü için bu saate kadar cevap yazamadım pazar günü 60 tl yakıtla lpg yi fulledim vee 100 mil yol yaptım vee yakıt ışığı yandı ondan sonrada yaklaşık bir 20 mil daha yaptım bu günde sızdırmazlık raporu için tekrar atikere gönderdim. usta ilk 1000 km kadar fazla yakar dedi lpg ortalam yakıt km başına ne kadar olur ve ayrıc BU rÇLrı ekonomik olarak nasıl kullana bilirim şimdi den çoook teşekkürler

Etiketler

yaa ben lpg taktım ama bana çook yakıyor gibi geliyor 350 400 gibi gayette düzgün kullandığımı düşünüyorum gaza bile basmıyorum desem yeridir depo 60 lık dün fulledim akşama kırmızı yanmaya başladı çekmeceden sultan çifliğine ordan fatihe fatihden aksaray ordanda küçükyalı fatih ve bahçelievler yaptım ve bitti sayılır.

Bana normal geldi. Şehir içi dur-kalk 37 kuruş'tan daha az. Benimki şehir içinde ve off-road yaparken 30-36 kuruş yakıyor. Şehir dışı çok efendi kullanımla 20-24 kuruş!...

Siz 60TL'lik gaz almışsınız, 1,57TL/Lt desek, 37,13 litre almışsınız. 120 mil yapmış olsanız, yaklaşık 163 km yapar. 23,4 litre yani 37 kuruş. Ama deponun içinde biraz daha kaldığını varsayarsak, 20-30 km daha gidebilirseniz, daha da az yakmış olur.

flying surfer' Alıntı:
Ben her zaman depoyu fullerim, km'yi yazarım (veya sıfırlarım). Sonra bitmesine yakın tekrar fullerim, km'yi yazarım.

son km - ilk km = gitiğin km

(Son benzincide aldığın litre / gittiğin km) x 100 = 100 km'de kaç "litre" yaktığı

veya

Ödenen TL / gidilen km = 1 km'de kaç "kuruş" yaktığı...

Ama tabi bunlar çok kesin hesap değil, yaklaşık hesaplayabiliyoruz. Yukarıda alıntıda yazdığım şekilde tekrar hesaplarsanız tam ne kadar yaktığınızı bulursunuz! :smiley:

fulleyip km sıfırlasdım bu arada lpg 1.70 bakalım ne kaar yapacak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR