Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Tecrübeli Arkadaşlar, Arazi Aracı Almak İstiyorum ?..
merhaba,
ben de şu sıralar 4x4 almak üzereyim. subaru forester 2.0 xt ile kaza yaptıktan sonra kimseye imanım kalmadı açıkçası:( bana aracınızın marka model yıl ve özelliklerini yazar mısınız? tabi bir de piyasası nedir bunların...
Ynt: Garmin Oregon 300 - Garmin Colorado 300
orjinal harita CD'si kullanıyorsanız, 25 haneli kod cd kabı üzerinde kupon şeklinde yazıyor olmalı. en kötü ihtimalle gps içindeki micro SD kartı bilgisayara takıp, içine bakın: orada yazan gmapsup.unl dosyasının içinde 25 haneli aradıgınız kod mevcut...
Size şu mailleri göndermiştim sayın “deneyci”..sonrasında mail adresiniz özelden bana geldi. Ama maalesef çok yoğun olduğumdan size dönemedim. Bu gecikmeden dolayı “sitemiz dandik ithamına maruz kalmasın” diye önceki maillerimle ilgili bazı...
"colarado 300" bir şarj devresine sahip değildir. arabanın çakmaklığından alınan elektriği, pil voltajına çeviren şey bir adaptör olup, o da şarj devresi değildir. o nedenle pillerinizi sadece şarj devresi olan cihazlarla (şarj aletleri) şarj...
mapsource ya da nroute sayesinde haritaları bilgisayar ekranında görmek büyük kolaylık aslında. benden ziyade kendiniz için bu sorunu halletseniz iyi olur sanırım:)
garmin gps ile birlikte gelen kurulum CD.leri sayesinde USB driverlerinın da...
benim merak ettiğim, siz bir tepe üzerinde iken zoom yaptıgınızda bulundugunuz noktaya yakınlaşırken arazinin şeklini tam olarak yansıtıp yansıtmadığı?..ve bu arazi şeklinin bulunduğu yerde binalar varken navcity haritası bunu 3 boyutlu kabartılar...
merhaba,
top 2007.6 dediğiniz 10 metre hassasiyetli topografya haritası mı?
bir de mevcut DEM haritaları hakkında bilg verir misiniz biraz? hangi bölgeleri kapsıyor ve ne kadar teferruatlı?
şimdiden teşekkürler
sedat demir
Ynt: Garmin 60CSx - Garmin 76CSx
60csx arazi için tasarlanmış ve daha sağlam bir yapıya sahip. daha kompact.
76csx ise deniz amaçlı. ve su yüzünde batmadan durabiliyor.nispeten daha hantal.
nerede kullanacağınıza göre siz karar verin.
Ynt: Garmin GPS İçin POI İkonları
garmin 60csx'in dahili hafızasını görmek mümkün değil. en azından profesyonel yardım olmadan. o nedenle sanırım dediğim şeyi yapmanın bir yolu yok. en azından ben bulamadım
Ynt: Türkiye'de Hangi Datum?
tekrar tesekkürler. bahsettiğiniz marmara kapsamlı uydu ile gelişme oldukça haber verirseniz sevinirim. selamlar.
sedat demir
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..
bir konuyu daha size sormak isterim: geçen gazetede bir haber vardı. 2009 yılına kadar avrupa kapsamlı ücretsiz bir uydu daha hizmete girecekmiş. ve 10cm. hassasiyetli sinyal gönderecekmiş. yani differansiyel GPS.ler gibi...
evet volkan bey,
benim de öğrendiğim kadarıyla hem gps için, hem de mapsource için datum ed50 olmalı. ama ben ed50 ile de wgs84 ile de denedim, 1/25000 haritada gördüğüm noktanın koordinatından garmin 60CSx'im çok çok uzaktaydı.işin daha ilginci, ha wgs84...
Üye arkadaşlarımızdan Burak Bey sanırım bu konuda size bir döküman tavsiye edebilir. Benim bildiğim piyasada "topografya" isimli ders kitapları mevcut. Temel bilgi olarak sizi idare edebilir. Ama iş, gps ile topografya haritalarının örtüşme(me)si olunca, temel bilgiden daha ziyade, size ve (bana...
merhaba burak bey,
gezenbilir'de yukarıdaki sorumu size özel mail atarak yineledim. umarım size ulaşır. burada ekleme yapmak istiyorum diğer arkadaşlar için de:
"........."
Googlearth'de, 1/25000'lik paftada, Mapsource'ta ve gerçek mekanda, GPS ile izlediğim...