VitaEsMorte
Zirve
Türkiye'de de WGS84 datumu kullanılmıyor muydu?
yol' Alıntı:kullandığın haritaya göre değişir. türkiyede bildiğim kadarıyla euro50 kullanılıyor. ama ben datumu wgs84 olarak ayarladığımda bir fark göremedim...
arkadaslar ben harita muhend1s1y1m wgs84 dediiniz sadece GPS 1n kullanm1s oldugu elipsoiddir datum farkl1 seyd1r turk1yede europanED50 datumu kullan1lmaktad1r eger bask sorular1n1z olursa el1mden geld1g1nca yard1m eder1mVitaEsMorte' Alıntı:Türkiye'de de WGS84 datumu kullanılmıyor muydu?
merhabalar siteniz çok güzel ve hosbulduk ... bizler genelde koordinat tayini için çift frenaknsl1 GPS ler kullan1yoruz. El GPS lerinde Datumun WGS84 olarak gösterilmis olmasini bende anlayamadim yalniz WGS84 bir elipsoiddir ki buda dünyayi bir küre seklinde alir. GPS lerinde çalismasina bir altlik olusturmus olur. Altligi WGS84 seklinde ölçülen (X,Y,Z) koordinatlari UTM, Gauss krauger, ED50 projeksiyon ve datum koordinatlari seklinde hesaplabilir.VitaEsMorte' Alıntı:Burak Bey öncelikle siteye hoşgeldiniz. Benim Magellan marka GPS'te WGS84 varsayılan datum olarak gelmişti, ona binaen böyle bir soru sordum. Acaba yanlış mıdır?
burakpitt' Alıntı:..bizler genelde koordinat tayini için çift frenaknsl1 GPS ler kullan1yoruz. El GPS lerinde Datumun WGS84 olarak gösterilmis olmasini bende anlayamadim yalniz WGS84 bir elipsoiddir ki buda dünyayi bir küre seklinde alir. GPS lerinde çalismasina bir altlik olusturmus olur. Altligi WGS84 seklinde ölçülen (X,Y,Z) koordinatlari UTM, Gauss krauger, ED50 projeksiyon ve datum koordinatlari seklinde hesaplabilir.
volkan_eren' Alıntı:eğer altlığınız 1/25000 lik harita ise harita projeksyonunuz utm harita datumunuz ed50 olmalı(yanlış hatırlamıyorsam bazı yeni 25000 lik haritalarda wgs894 datumunda), 1/5000 lik kadastral harita kullanıyorsunanız projeksyonunuz t.marketor( gauss_kruger) datumunuz ed 50 olmalıdır.