İran

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan toaxe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,505

toaxe

Ana Kamp
Mesajlar
36
Tepkime Puanı
12
Merhaba ;

Eylül başında araba ile İran' a gittik ve geri dönmeyi başarabildik. 9000 km.'lik gezi notlarımı uzun soluklu bir yazıyla anlatmaya çalışacağım. Umarım sıkılmadan okursunuz ve bu geziyi kendileri de yapmak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.

Saygılarımla.

Toaxe / Ercüment Oğuz
 

Etiketler

Merhaba ;

Eylül başında araba ile İran' a gittik ve geri dönmeyi başarabildik. 9000 km.'lik gezi notlarımı uzun soluklu bir yazıyla anlatmaya çalışacağım. Umarım sıkılmadan okursunuz ve bu geziyi kendileri de yapmak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.

Saygılarımla.

Toaxe / Ercüment Oğuz
Çok iyi olur , merakla bekliyoruz .
 









Sevgili Gezenbilir Ailesi ;

Merhaba.

Nihayet. İran' la ilgili yazıyı bitirebildim. Sonrasında ise eşim onu açtığı bloğumuza kaydetmek için saatler harcadı ve sonuçta yayınlayabildik.

www.gordum-gezdim.blogspot.com/2020/01

Umarım okumaya zaman ayırır ve okurken keyif alırsınız.

Saygılarımla

Toaxe / Ercüment Oğuz
Elinize emeğinize sağlık gezinizi güzel anlatmışsınız. Keşke ara başlıklar koysaydınız dinlenme molası. Başından yarıya kadar okuyunca yoruldum ve donüş gümrüğüne geçtim. Bu arada girişteki (gümrük) yaşadığınız sıkıntının bir kısmını bende sarp gümrüğünde yaşadım. Sanki hergün gümrük kapısından geçiyormuşuz gibi yardımcı olmayıp yok şu eksik yok bu eksik dolaştırıyorlar.
İlk günlerde kaldığınız otel ücreti ve yine villa kirasını da yazmamışsınız.
Bilgiler için teşekkürler.
 



Hepsini okudum ve araçla irana gitmekten vazgeçtim:smiley:Gerçi arada bir böyle yerlere gitmek ülkemizde ki olumlu gelişmeleri farketmek için de gerekli sanırım.Bu gezi yazılarını okudukça ülkemizin doğu ile batı arasında gerçek anlamda bir geçiş noktası olduğunu daha iyi anlıyorum.Umarım batının temizlik anlayışı ile doğunun misafirperverliğini ülkemizde buluşturabiliriz.
 


Aynı ülkeye ait birçok gezi yazısı okumuştum.
Bu Kötü bir yazı, sürekli olumsuz eleştiri, sürekli şikayet, insanları hor görme aşağılama vs.

Bir gezginin bakışı ve yorumlaması böyle olmamalı..
 
Son düzenleme:

7-8 sene önce Iran diye niyetlenip sonra bu olacaklar gözümde büyüdüğü için rotayı Karadeniz'e çevirmiştim. Araçları ile Iran'a gidenler genelde Yüksekova çıkışını öneriyorlar. Yazınızdaki diğer bilgiler için çok teşekkürler.
 

Sevgili Arkadaşlar ;

İlginize olumlu ve olumsuz eleştirilerinize teşekkür ederim.

Öncelikle yazının uzun olduğunun farkındayım, daha önce ki yazılarımı parça parça yazmıştım. Evet okurken kolay oluyor ama herhangi bir işe dalınca (yazan açısından) toparlamak zor oluyor diye bu kez böyle bir yol denedim.

Yazımı beğenmeyen ve kötü bulan arkadaşıma gelince ; Görüşlerinize saygı duyuyorum ancak bu yaşananların tamamı gerçek... ayrıca bu ülkeye önyargılı olsak ikinci kez gitmezdik. Bizim için yorucu, üzücü, yıpratıcı bir yolculuk oldu ve bunu da açıkça anlattım...

Saygılarımla.

Toaxe / Ercüment Oğuz
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,783
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko


Geri
Üst