Arama sonuçlarınız

1. J

Tecrübeli Arkadaşlar, Arazi Aracı Almak İstiyorum ?..

Ynt: Tecrübeli Arkadaşlar, Arazi Aracı Almak İstiyorum ?.. merhaba, ben de şu sıralar 4x4 almak üzereyim. subaru forester 2.0 xt ile kaza yaptıktan sonra kimseye imanım kalmadı açıkçası:( bana aracınızın marka model yıl ve özelliklerini yazar mısınız? tabi bir de piyasası nedir bunların...

2. J

Garmin Oregon 300 - Garmin Colorado 300

Ynt: Garmin Oregon 300 - Garmin Colorado 300 orjinal harita CD'si kullanıyorsanız, 25 haneli kod cd kabı üzerinde kupon şeklinde yazıyor olmalı. en kötü ihtimalle gps içindeki micro SD kartı bilgisayara takıp, içine bakın: orada yazan gmapsup.unl dosyasının içinde 25 haneli aradıgınız kod mevcut...
  3. J

Ynt: Garmin Oregon 300 - Garmin Colorado 300 Size şu mailleri göndermiştim sayın “deneyci”..sonrasında mail adresiniz özelden bana geldi. Ama maalesef çok yoğun olduğumdan size dönemedim. Bu gecikmeden dolayı “sitemiz dandik ithamına maruz kalmasın” diye önceki maillerimle ilgili bazı...

4. J

Ynt: Garmin Oregon 300 - Garmin Colorado 300 "colarado 300" bir şarj devresine sahip değildir. arabanın çakmaklığından alınan elektriği, pil voltajına çeviren şey bir adaptör olup, o da şarj devresi değildir. o nedenle pillerinizi sadece şarj devresi olan cihazlarla (şarj aletleri) şarj...
  5. J

Ynt: Garmin Oregon 300 - Garmin Colorado 300 mapsource ya da nroute sayesinde haritaları bilgisayar ekranında görmek büyük kolaylık aslında. benden ziyade kendiniz için bu sorunu halletseniz iyi olur sanırım:) garmin gps ile birlikte gelen kurulum CD.leri sayesinde USB driverlerinın da...

6. J

Ynt: Garmin Oregon 300 - Garmin Colorado 300 benim merak ettiğim, siz bir tepe üzerinde iken zoom yaptıgınızda bulundugunuz noktaya yakınlaşırken arazinin şeklini tam olarak yansıtıp yansıtmadığı?..ve bu arazi şeklinin bulunduğu yerde binalar varken navcity haritası bunu 3 boyutlu kabartılar...

7. J

Ynt: Garmin Oregon 300 - Garmin Colorado 300 aktarmayı başardıysanız diğer sorunuzu cevaplayayım: siz trip and waypoint manager'ı (TWPM) bilgisayarınıza kurarken GPS'inizde olan tüm dosyaları kurmuş oluyorsunuz. yani, gps micro SD karttınızda compile (derlenmiş) halde bulunan 698 MB.lık Navcity...
  8. J

Ynt: Garmin Oregon 300 - Garmin Colorado 300 merhaba, top 2007.6 dediğiniz 10 metre hassasiyetli topografya haritası mı? bir de mevcut DEM haritaları hakkında bilg verir misiniz biraz? hangi bölgeleri kapsıyor ve ne kadar teferruatlı? şimdiden teşekkürler sedat demir
  9. J

Garmin 60CSx - Garmin 76CSx

Ynt: Garmin 60CSx - Garmin 76CSx 60csx arazi için tasarlanmış ve daha sağlam bir yapıya sahip. daha kompact. 76csx ise deniz amaçlı. ve su yüzünde batmadan durabiliyor.nispeten daha hantal. nerede kullanacağınıza göre siz karar verin.

10. J

Garmin GPS İçin POI İkonları

Ynt: Garmin GPS İçin POI İkonları garmin 60csx'in dahili hafızasını görmek mümkün değil. en azından profesyonel yardım olmadan. o nedenle sanırım dediğim şeyi yapmanın bir yolu yok. en azından ben bulamadım

11. J

Türkiye'de Hangi Datum?

Ynt: Türkiye'de Hangi Datum? tekrar tesekkürler. bahsettiğiniz marmara kapsamlı uydu ile gelişme oldukça haber verirseniz sevinirim. selamlar. sedat demir
  12. J

Türkiye'de Hangi Datum?

Ynt: Türkiye'de Hangi Datum? verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.. bir konuyu daha size sormak isterim: geçen gazetede bir haber vardı. 2009 yılına kadar avrupa kapsamlı ücretsiz bir uydu daha hizmete girecekmiş. ve 10cm. hassasiyetli sinyal gönderecekmiş. yani differansiyel GPS.ler gibi...

13. J

Türkiye'de Hangi Datum?

Ynt: Türkiye'de Hangi Datum? evet volkan bey, benim de öğrendiğim kadarıyla hem gps için, hem de mapsource için datum ed50 olmalı. ama ben ed50 ile de wgs84 ile de denedim, 1/25000 haritada gördüğüm noktanın koordinatından garmin 60CSx'im çok çok uzaktaydı.işin daha ilginci, ha wgs84...
  14. J

Haritacılık Konusunda Kaynak Kitap Arıyorum?

Üye arkadaşlarımızdan Burak Bey sanırım bu konuda size bir döküman tavsiye edebilir. Benim bildiğim piyasada "topografya" isimli ders kitapları mevcut. Temel bilgi olarak sizi idare edebilir. Ama iş, gps ile topografya haritalarının örtüşme(me)si olunca, temel bilgiden daha ziyade, size ve (bana...
  15. J

Türkiye'de Hangi Datum?

Ynt: Türkiye'de Hangi Datum? merhaba burak bey, gezenbilir'de yukarıdaki sorumu size özel mail atarak yineledim. umarım size ulaşır. burada ekleme yapmak istiyorum diğer arkadaşlar için de: "........." Googlearth'de, 1/25000'lik paftada, Mapsource'ta ve gerçek mekanda, GPS ile izlediğim...

16. J

Ynt: Garmin GPS İçin POI İkonları maalesef garmin 60CSx' i usb ile pc'ye bağladıgımda, onu "çıkarılabilir depolama birimli aygıt" olarak görmesine rağmen, bu gördüğü erişim sadece garmin'in içindeki microSD kart için söz konusu. Yani, garmin'in internal (dahili) hafızasına erişme/ görme imkanı...
  17. J

Arkadaşlar, günlerdir uğraşıyorum. İnternette bununla ilgili http://www.gpsinformation.org/penrod/poiloader/poiloader.html gibi internet sitelerinde "24x24 ebatında ve 256K büyüklüğünde olmak suretiyle BMP formatlı kaydederek kendi ikonlarımızı yapabileceğimizi" belirtiyor. Ama bu ikonların...
  18. J

GPS İle İlgili Dosya Uzantıları Dönüştürme

Ynt: GPS İle İlgili Dosya Uzantıları Dönüştürme nasıl yapılacağını öğrendim: GE'de my places sekmesine girildiğinde, orada eklemiş oldugum, trackpath'ler, waypointler ve routelar ve hatta overlay'ler mevcut. orada herbirini ayrı ayrı sağ tıklayıp, "save as"-->KML şeklinde kaydediliyor. ve sonra...

19. J

GPS İle İlgili Dosya Uzantıları Dönüştürme

GE'de overlay yaparak (saydam bir şekilde) o bölgenin (alaşehir) 1/25000 lik paftasını yapıştırdım. koordinatlarını tam ayarladım ve pafta üzerinde (haliyle GE'de) PATH'ler hazırladım ve kml uzantılı olarak kaydettim çalıştığım GE dosyasını. çok hassas olarak hazırlayabildigim track...
  20. J

GPS Programları

Ynt: GPS Programları sevgili ufuk, bu converter programı ile DE'deki kml (kmz) dosyasını, gpx dosyasına çevirmek mümkün mü? mapsource ile açmak ve sonrasında gps'ime atmak istediğim bir kml dosyam var da? selamlar, sedat

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri