Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: İzmit Körfezinde Yelken...
Yelkenli tekne almadan önce başka yelkenlilerle seyre çıkmanızda fayda var.
Yelkencilik sadece yazın yapılan bir spor değildir.6-8 yaşlarında küçücük çocuklar ki buna benim çocuğumda dahil kışın sulu kar yağarken bile kıçları suya değe değe optimistleriyle...
Ynt: Marin Tip Cb Eltelsizi Arıyorum
Arkadaşlar,
aranızda sürtüşmeye sebep olmak istemezdim ama ben marin bant telsiz demedim. ''MARİN TELSİZ'' dedim.Değişik telsizleri marin bantta kullanmak zaten mümkün ama marin telsiz deniz suyuna dayanıklı ve su ile ıslandığında bundan etkilenmeyen telsiz...
Ynt: 360 Araştırma Grubu İzmir-Foça-Marsilya Tarihe Yolculuk Projesi
Nefret bu insanların gözünü kör etmiş...
Bu yolculuk bizim için maksadına ulaşmıştır,engelemeye çalıştıkları şeylerin başında biraz da bu amaca engel olmak vardı...
Enseyi karartmayalım bence...Seyir çok başarılı geçmiş... :)
Ynt: DAK/SAR Denizde Gönüllü Acil Yardım Arama Kurtarma Örgütü
Bu ve buna benzer yüzlerce olayda Dak-sar olarak her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir kurum olmaya çalışıyoruz...Zaman zaman küçük aksaklıklar olsa da unutmamalı ki hepimiz gönüllü amatörleriz... :)
Ynt: Marmara’yı Kahverengi Denizanaları Bastı
Hiç alışık olmadığımız türde bir canlı görünce tepki vermek doğal.Gazeteler de bu haberin üstüne yalan yanlış bilgilerle körükle gidip, zaten sırtı denize dönük yaşayan milleti denizden iyice soğutmaya çabalıyorlar sanki...Temelde daha önce...
Kısa ama öz bir gezim oldu bugün kınalıadaya...Tüm adalar arasında bence güneşin batışını doya doya yaşayacağınız tek adadır kınalıada nın güneyi....Henüz 9 haziran ve güneş hala yeşilköy üzerinden batıyor ama 21 hazirandan sonra denizden batıp doyulmaz bir seyir olacak...Kaçgündür ucundan...
Ynt: Çılgın Türk Gülkaynak Girne’ye Ulaştı
Dünya seyahati için denizlere çıktığından beri merakla ve ilgiyle seyir defterinden ve internet sitesinden takip ettiğim Kayıtsız III nihayet döndü :)
Özkan ın kendi kaleminden ( Klavyesinden) Türk sularına giriş hikayesi ;
''05.06.2009
ANADOLU...
Ynt: Marmara Adası ve Avşa Seyri
Marmara adası seyrinden birkaç foto... ::)
Avşa da bizi karşılayan ve sonradan Dak-sarlı yaptığım dostlar. :)
Fırtınadan kaç,temizlik yap >:(
Hanidir aklımdaydı....Hep bize sorarlar bilirsiniz...--Bu sene aşşaa iniyonmu abi? --Bu yaz güneye gidicenizmi? Ne desemki? --Zaten ordan geldim oolm...
Bu sene gerçekten de tekrar gidesim var Egeye aslında... ama gitmeden önce yanımı yöremi iyice görüp tanıyayım istiyorum...Egede gezerken biri...
Ynt: Nostalji Kupası' nda Facia!
Henüz cesede ulaşılamadı ama orası açıkdeniz değil...Kıyıya oldukça yakın ve Özkan Çankaya nın yaşadığına dair umut kalmadı artık...
Dak-sar ihbar üzerine olay yerine gidip arama kurtarma çalışmalarına katıldı.Çalışmalar gece de SG ve sualtı polisi ile devam...
Ynt: Savarona Müze Olsun
Anlaşılan o ki Savarona, Donanma komutanlığının envanterindeymiş!
Atatürk ün son zamanlarını geçirdiği ve bir dolu şahsi eşyası ile hatırasının bulunduğu Savanora yatını jilet olmak üzere 6000 usd a satmaya çalışan kurum Deniz kuvvetleri! Yani Ata mızın maddi ve...
Biz içimizdeki elektriğin dalgasını geçerken(Elektrik aldım ...yok almadım diye ) ,kimileride dalgalardan elektrik yaratmanın yolunu bulmuş.....Aşağıdaki haberde belki belirtilmiyor ama İskoçya açıklarında türbinler kurulmaya başlamış bile....
''Anakonda, içi suyla dolan kauçuk borular...
9 Mayıs Saat 11 30 da start alan 51 tekne akşam 17 00 ye kadar sürecek olan yarış için keyifle yarıştılar...Trafiğe geçici olarak kapatılan boğazda sadece yarışan tekneler değil,boğazda yelken yapmanın tadına varmak isteyen başka yelkenli tekneler de katıldı...Bilenler bilir ama normalde...
Ynt: 9 - 10 Mayıs Tarihlerinde Üsküdar Doğancılar Parkı İçerisinde Kermes Etkinliği
Neredeyse tüm gezenbilir oradaydı :P
Baharın tam olarak başladığını hissettiren ilk gündü 9 mayıs...Biraz uğrar kaçarım dememe rağmen akşama kadar ağaçların altında yayılıp kalmamız bu yüzden oldu sanırım :)...
Ynt: Teknelere Türk Bayrağı Kolaylığı
Ne yazıkki bu yasa tasarısı amatör denizcilere hiçbir kolaylık getirmiyor...Aksine zor uğraşlar sonucunda ADF nin desteğiyle yaklaşık 3-4 sene önce bundan sonra tek seferlik almayı başardığımız (önceden de yıllık survey vardı çünkü) ÖTB lerimizi...
Akşam saatleri sıklaşan telefon trafiği ile son hazırlıklarımızı tamamlamaya başladık...En son ben geldim tekneye...f 5 ten komşularım Erhan ve Mehmet korsanlar ile Dak-sar dan Selçuk kardeşimiz ile yola çıkmaya hazırdık...
Planladığım gibi saat 22 30 da avara olduk....Boğaz girişindeki...
Ynt: Tekne Yapım Hikayesi...
Çok büyük bir çaba harcandığı doğru tabii...Tebriklerine de katılıyorum.
Fakat bir tercih ve zaman meselesi bu...Teknesini denize indirebilmiş bu arkadaşların yanında kendi teknesini yapmaya çalışıp senelerdir denize çıkamayan insanlar da var...Halikarnas...
Bu aralar bizim korsanların marmara adası seyrimiz var ve başka bir teknenin (keyfim kotrası) eksiklerini tamamlayıp seyre hazırlamak için için çalışıyor Ömer korsanımız...Seyir dönüşü müsait bir günde zaten yardım amacıyla gidecektim.Sizde müsait olursanız belki...
Merak etmeyin yalnız değilsiniz.Tanıdığım birkaç dostum var kendi teknesini yapan... :)
Ömer Kırcal ; Kendi teknesini (2.teknesi) Maltepe de evinin bahçesinde yapıyor.8,5 metrelik ahşap lamine yelkenli
Mustafa Balta ; Yine kendi teknesini yapıyor ve şu aralar...
Ynt: Çam Limanı...
Hayırlı olsun. Bu zamanda iyi fiyata tekne satmak başarı sayılır.
Ama bir laf vardır.''İnsana deniz suyu kaçınca iflah olmaz'' derler :)
Kısa zamanda yeni bir tekne alıp tekrar denizlere çıkacağınızdan şüphem yok.
Küçükyalı su ürünlerinden dostum Faruk Savcı ya da benden...