Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: defendefe lastik tavsiyesi
Ben kendi aracımda kullanıyorum. sadece bir tek yanı kötü çabuk yıpranan bir lastik. Asfalt performansı saşırtıcı derecede iyi.
Ynt: Sentetik Vinç Halatına Alternatif Mümkün Mü ?
Ben kendi vinc halatım koptugunda. yerine karaköyden 9mm sentetik ip aldım 30 metre toplam maliyet 25ytl.Aldıgım zaman kaldırma kuvettinin 2 ton oldugunu söylediklerinde aklım kesmedi. iki senedir problemsiz kullanıyorum.
Ynt: Landrover İçin Portal Aks Kullanımı
Ben portal aks olayını daha önceden kendi aracımda uygulamak istedim . 3,500 4000 ytl arası tutuyor herşey dahil. fakat daha sonradan vazgeçmek zorunda kaldım. muaynede problem cıkabileceginden dolayı. Problem cıkmayacagını bilsem hemen yaptırırdım.
Ynt: Diferansiyel Havalandırma Delikleri Ne İşe Yarar ?
Kendi aracımda diferansiyeller ve ana sanzıman,arazi havalandırmalarını snorkel ucuna kadar yeniden aynı boy hortumla uzattım. suan icin cok memnunum.
Ynt: Kum Paletini Neden Hep Land Rover Ailesinde Görürüz ?
Kendi aracımda kullanıyorum cok faydasını gordum. Arazi araclarında olması gerekir diye düşünüyorum.özellikle tek başına araziye giden araclar için cok faydalı.
Ynt: 110 dan 90 0lur mu?
Ben kendi aracıma uygulamak istemiştim bu sistemi .Önce portal rovera mesaj attım. nasıl bir uygulama oldugunu ögrenmek için.Fiyat olarak 2500 paund dediler.birde cargo ve gümrük masrafı.Yalnız böyle bir sistemi defender araca direk uygulanmadıgını gonderdikleri...
Ynt: 92 Hilux Diff Lock Modifikasyonu Hakkında
Umut bey Ben defender aracımda ön arka kilit kullanıyorum. Arka %100 ön %40/50 civarı bugüne kadar hiç bir problem yaşamadım.Tam tersine aracın cekişi fazlalaştı.
Ynt: Land Rover Ne Kadar Suya Girebilir?
Bence yanılıyorsunuz .Dizel landrover araclarla kaput seviyesinin üstüne rahatlıkla girebilirsiniz. Snorkel varsa.
Ynt: Defender Araç Muayenesi ...!
test yapılmadan önce görevlilere aracın el freninin saft'tan kilitlendigini söyledim problem olmadı. arac hemen kızaklanmıyor .Aracımda vinc ruhsata işli degil bir problem olmadı. Çeki demirinin işli olup olmadıgına baktılar.
El freni testini aracı dışarda hızlandırarak yaptılar. Araca iki gorevli biniyor birinde bir makina var aracın frenlerini kontrol ediyor. Aracın gecip gecmedigini ellerindeki cihazın vermiş oldugu sonuca göre degerlendiriyorlar.
Aracımda emniyet kemerlerinin problemli oluşundan dolayı degiştirildi. Birde projektör sayısının fazlalıgından bahsettiler. bunları yaptıktan sonra araç muayneden gecti.Aracın jant ebatları normal . muayneyi iki sene yaptılar.
Öncelikle aracımda port bagaj onde bull bar 6 tane projektör, vinc mevcut bunlardan sadece projektörlerin sokulmesini istediler .Birde emniyet kemerlerini degistirilmesini istediler .başka bir problem olmadı. Yalnız araç dört ceker oldugu icin ön ,arka kilit...
Arkadaşlar bu yeni tüv istasyonunda landrover defender aracımı muayne yaptırdım. herhangi bir sorunuz olursa yardımcıı olmaya çalısırım.