Defender Araç Muayenesi ...!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 77pickup110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,771
Ynt: Defender Araç Muayenesi ...!

discovery-V8' Alıntı:
Yangın söndürücüde yeni tarih derken bir yıl sınırı varmı?

biz fabrikada bu süreyi 2 sene olarak uyguluyoruz, yani TSE ye göre her iki senede bir basınçları normal olsa bile tüplerin boşaltılıp tekrar dolması gerekiyor.

selamlar.

Etiketler

Aracımda emniyet kemerlerinin problemli oluşundan dolayı degiştirildi. Birde projektör sayısının fazlalıgından bahsettiler. bunları yaptıktan sonra araç muayneden gecti.Aracın jant ebatları normal . muayneyi iki sene yaptılar.

ertug' Alıntı:
Aracımda emniyet kemerlerinin problemli oluşundan dolayı degiştirildi. Birde projektör sayısının fazlalıgından bahsettiler. bunları yaptıktan sonra araç muayneden gecti.Aracın jant ebatları normal . muayneyi iki sene yaptılar.

teşekkür ederim,

Mesut 2 yıl ötelemek iyi fikir ama iki yıla kadarda onlar azrail kesilir..Almanı geçerler...tek çözüm kusursuz olmak

Eksoz muaynesini tüv yapmıyor.eskisi gibi dışardan yaptırılıyor.

Bu arada el freni testini nasıl yaptılar. Ortadan el freni olan land lar 4 teker kızaklar mı ?

El freni testini aracı dışarda hızlandırarak yaptılar. Araca iki gorevli biniyor birinde bir makina var aracın frenlerini kontrol ediyor. Aracın gecip gecmedigini ellerindeki cihazın vermiş oldugu sonuca göre degerlendiriyorlar.

Araç haraket halindeyken çekilen el freninde land 4 teker kızaklamaya geçiyor mu ?Kızaklıyacağını zannetmiyorum.

Landrover kızaklamaz, hatta zor durur el freniyle, esas marifeti durduktan sonra bırakmaması.

İşte bunu tuv daki çalışanlara anlatmak lazım :smiley:))) Getz araç götürmüştüm.O sıra Kia sorentoya fren ve el frenini çekip aracın düz gidip gitmediğini kontrol ediyorlardı. Ve bu kontrolde herhangi bir makina kullanmıyorlardı. İşte sorun burda başlıyor. Eğer sorentoya yaptıkları el freni testini defender a yapmaya kalkarlarsa yandık.

ertug' Alıntı:
Arkadaşlar bu yeni tüv istasyonunda landrover defender aracımı muayne yaptırdım. herhangi bir sorunuz olursa yardımcıı olmaya çalısırım.

Sizin vinç ruhsata işlimiydi, işli değilse herhangibir sorun oldumu.
Bilgi verdiğiniz için teşekkürler.

test yapılmadan önce görevlilere aracın el freninin saft'tan kilitlendigini söyledim problem olmadı. arac hemen kızaklanmıyor .Aracımda vinc ruhsata işli degil bir problem olmadı. Çeki demirinin işli olup olmadıgına baktılar.

arkadaşlar ben ladamı ankarada tüv de muayeneye soktum,
uzun farlar ayarsız agır kusur (yaptırıp geldim olmamış ama onaylayalım dediler)
aracın arkasında fabrikada takılı olan spoyler için ya söktüreceksin yada emniyetten ruhsata işleteceksin dediler ve
kusur olarak işaretlediler,
motor no görülemedi kusur (yerini bulamadı aracı sizden aldıkları için yanında duramıyorsunuz,sorma geregide duymadıklarından kusur olarak işaretlemek kolaylarına geliyor)
şanzıman terleme yapmış motor yağ damlatıyor diye kusur yazmışlar
muayene onayını aldık ama böyle
birde kontrol sırasında aracınıza zarar verirlerse bunu hiç bir biçimde üstlenmiyorlar(plakasız olarak çekici üstünde gelen bir 0 km şavrolenin kaputunu ezdiler olabilir deyip aracı getiren görevliyi araçla birlikte yaka paça dışarı attılar)

Benim eski ruhsatımda römork takabilir yani çeki demiri işli ancak yeni tip ruhsatlarda böyle bir ibare ve yer yok,
bu konu hakkında bilgisi olan varmı.

Bir olay daha aracın tekinin koput boyasının rengi ton olarak farkı geri göndermişler. Diğer bir arkadaşım çizik arabayla geçti muaneden yanı dedıgım gibi bakan adamın ruh haline kalmış. İzmit ve Gebze hala eski usul bilginize kendim yaptircam derseniz sabah girip akşam çıkarsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR