1991 Daıhatsu Feroza Aldım; Önerileriniz ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bozkennel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,050

bozkennel

Ana Kamp
Merhaba arkadaşlar,kendımı tanıtayım,32 yasındayım,buyukcekmece de cıftlıgımızde yasıyorum.asfalta 1100 metre mesafeden dolayı yaklasık 4 yıldır 8 ay boyunca o mesajeyı yuruyerek gırıp cıkıyorum.maddı durum ıtıbarı ıle bır lada nıva almayı dusunurken bu sıtede ferozayı gordum.okudum begendım.arastırdım derken sahıbınden.com dan bır araç satın aldım.
aracta motor ve yakın aksamı ,lastık bıtıktı.
motor leventte belemır otoda sıfır yapıldı.yakın aksamın tamamı japon parca ( orjınal cok pahalıydı) ıle degıstırıldı.4 adet goodyear wrangler at lastık koyduk.
225 -75 -15 ebatlarında.aractan sımdılık memnunum.
yapmam gerekenler ve merak ettıklerımı yazacagım.yardım edersenız cok sevınırım.

1) 4 cekere alınca dıreksıyon agırlasıyor bu normal mı ?
2) lastık ebatları 225-75-15 buyuk mudur?(herhangı bır surtme vs rastlamadım)
3)yukseltmek zorundayım,kısın cıddı bır camurun ıcınden gecerek cıftlıge gırıs cıkıs yapıyoruz.aracı zorlamadan gırıp cıkabılecegım yukseklık gereklı.
4)tam kış geldıgınde traktor lastıgı desenlı lastıkten takmak ıstıyorum,nerden nasıl bulurum?
5)hardtop yaptırmak ıstıyorum,bu konuda tecrubesı ıolan veya ıkıncı el bulabılecegım bır yer varmıdır?

resımlerı eklıyorum.

feroza kochı.jpg

PIC_0002.jpg

PIC_0003.jpg

PIC_0004.jpg

PIC_0005.jpg

Etiketler
Ynt: 1991 Daıhatsu Feroza Aldım; Önerileriniz ?..

donem donem resımlerını ,camurun nasıl oldugunu,yolu gostereyım.sımdı bılgısayardan resımlerı arıyorum.bulunca atıcam.ustadlar bakıp bana fıkır ve bılgı verebılırse cok sevınırım.ona gore paramızı ayarlıyıp gerekenlerı yapacagım

PIC_0006.jpg

PIC_0008.jpg

Wrangler ve Land'ı da bızım orada denedım. Agır sartlarda. İkısıde kök sokerek gırıp cıkıyor.
Bızım mınık ferozayı yukseltıp, ıyı lastık ve gereklı dıger ekıpmanları koyup bu abılerımın araclarını gecmek hayalım var )) buyuk denızde bogulalım))

Ferozanızı güle güle kullanın, sorularınızın bazılarına benim Ferozamdan edindiğim tecrübelerimle cevap vermeye çalışayım. 4H ye veya 4L ye aldığımda aracımın direksiyonunda bir değişiklik olmuyor, ben aracımı yükseltmek yerine 16 janta takılan OK-144 lastiği tercih ettim, Lada'nın 16" olan janlarının göbeklerini değiştirip Ferozaya uyarladım. OK-144 lerin bazı dişlerin kestirip ok desenli traktör lastiği şekline getirebilirsiniz, OK-144 leri takınca Feroza bir hayli yükseldi ve çamurdaki kabileyi arttı.

aracın hayırlı olsun göstermeye gelmiştin bana yükseltme işi basit gerdirme çubuğundan yükseltirsin ama önce lastiklerinin ebatlarını düşün o nun üzerinden yükseltilir

selamlar, Forester cevbınız ıcın tesekkur ederım.ok lastık ve kestırme ıle traktor lastıgı cok guzel fikir)) .16 ınch lastık ve jant.
Selam Serkan abi ,evet gelmiştim,arabayı aldığım gün senı bu sitedeki avatar resminden tanımıştım ne şanslıyım)).
abı aracı aldıktan sonra motor conta yakık vs bır suru iş cıktı,komple motor yaptırdım,pıstona kadar ındık,ama onlar temız ve ıyı durumda deyınce gerı kalan parcaları aldık yenıledık.
sımdı yaz geldı ama cabucak gecer,yukseltme ısınde bu sıtede okumustum ama yerını bulamıyorum, makas gerdırme ve torsıyonun ızın verdıgı kadar uzatınca 10 cm yukseltme mumkunmu?
koyacagımız lastık ok 144 abı,16 ınch.

10 cm torsyonu çok zorlar kırılmaya çok müsait olur gerginliği kalmaz müsade ettiği yüksekliğe bakarız viraj demirini çıkar kenara koy arazide viraj demiri kasar aracı süspansiyonu alt üst mesafesi daha uzar birde yükseltince amartisörleri ölç onlarıda uzatman gereke bilir
iyi çalışmalar kolay gelsin

selam ustam,5-6 cm yukseltmek mantıklı demıstın ogun sordugumuzda da.ok 144 lastık ve 5-6 cm yukseltme ıle toplamda kac cm yukselır acaba tahmınen soyleyebılırmısınız?
benım derdım kış geldıgınde arabanın zorlanmaması.cunkı ne olursa olsun sonucta 1991 model araba ve sureklı masraf cıksın ıstemıyorum.1 kere tam yukseltıp lastıklerı koyup iş bıtsın ıstıyorum.
aklıma yatmazsa 15 cm yukseltecek bır kıt dusunuyorum.

Sayın Bozkennel belki bu site size Feroza'nın nasıl yükseltildiği hakkında bilgi verir http://www.warfs.org/content/view/61/63/ , benim gördüğüm kadarıyla Ferozalarda sadece kasa yükseliyor, kasanın üstüne oturduğu şase, şaseye bağlı kalacak tamponların, diferansiyelin ve makasların yüksekliği değişmeyecek, böyle oluncada kışın geçmeyi düşündünüz yerden geçmekte zorlanabilirsiniz. Yükseltiğinizde de vites kollarının bilhassa ufak kolun boylarını uzatmanız gerekecek. Aracı yükseltiğinizde tekerleride biraz dışarı almanızı tavsiye ederim.

Hayırlı olsun. Çok dayanıklı ve arazide başarılı bir araç aldığınızı düşünmeden söyleyebilirim. Bu arac için, suzukiler için olduğu gibi yükseltmek için bir kit yada diferansiyel kilidi bulamayacaksınız, Ancak kullanıcıların uyguladığı yükseltme yöntemleri gayet yeterli oluyor. Araç agresif bir lastikle ve kısa şasesinin yardımı ile diferansiyel kilidi olmaksızın yürüyüp güdüyor. Geçmiş yıllarda bu şekilde hazırlanıp off road yarşlarına katılan Ferozalar olmuş.

Herşeyden önemlisi zamanla aracın arazidse neler yapabileceğin,i yaşayarak öğrenmek ...

selamlar,

aracınız hayırlı olsun hardtop konusunda suzuki bölümünde vitara hardtop yapımı konu başlığında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz tamamen kendileri imal ediyor

forester' Alıntı:
Sayın Bozkennel belki bu site size Feroza'nın nasıl yükseltildiği hakkında bilgi verir http://www.warfs.org/content/view/61/63/ , benim gördüğüm kadarıyla Ferozalarda sadece kasa yükseliyor, kasanın üstüne oturduğu şase, şaseye bağlı kalacak tamponların, diferansiyelin ve makasların yüksekliği değişmeyecek, böyle oluncada kışın geçmeyi düşündünüz yerden geçmekte zorlanabilirsiniz. Yükseltiğinizde de vites kollarının bilhassa ufak kolun boylarını uzatmanız gerekecek. Aracı yükseltiğinizde tekerleride biraz dışarı almanızı tavsiye ederim.

merhabalar sayın Forester, verdıgınız bılgı ıcın tesekkur ederım.evet maalesefkı pek bır yukseltme sansım yok.belkı ozel bır kıt yapılabılır.yada makas ve torsıonlara bıraz dokunup pıyasada bulabılecegım en agresıf ve agır camur lastıgını alıp takacagım sanırım.
maxxıs ve sıtede ogrendıgım federal. sımdılık dusunuyorum.

concrete' Alıntı:
Hayırlı olsun. Çok dayanıklı ve arazide başarılı bir araç aldığınızı düşünmeden söyleyebilirim. Bu arac için, suzukiler için olduğu gibi yükseltmek için bir kit yada diferansiyel kilidi bulamayacaksınız, Ancak kullanıcıların uyguladığı yükseltme yöntemleri gayet yeterli oluyor. Araç agresif bir lastikle ve kısa şasesinin yardımı ile diferansiyel kilidi olmaksızın yürüyüp güdüyor. Geçmiş yıllarda bu şekilde hazırlanıp off road yarşlarına katılan Ferozalar olmuş.

Herşeyden önemlisi zamanla aracın arazidse neler yapabileceğin,i yaşayarak öğrenmek ...

selamlar,
merhabalar sayın concrete,evet maalesef dıft lock yukseltme kıtı vs bulunmuyor.levent sanayıde bır ustaya gıtmıstım.eksper otodan serkan abı gondermıstı.ordakı usta 2000 tl cıvarına ozel bır yukseltme yapılabılır demıstı.
sımdı dusuncem şu oldu;
yukarıda yazdıgım gıbı makas ve torsıyonla bıraz yukseltıp,olabılecek en ıyı camur lastıgını takmak.
hatta sadece kışın cıftlıge rahat gırıp cıkmak ıcın traktor desenlı lastlık dusunuyorum.(aracın gucu yetermı bılmıyorum tabı)sonucta bu jeep ı herhangı bır ıs ıcın almadım,evıme camura basmadan gırebılmek ıstıyorum artık.4 yıldır yuruyorum.defalarca battım,of roadcı degılım ama ınanın o kadar cok battım cıktım kı 2 ceker cıtroen c 15 ve bılımum jeeple artık kesın cozum ıstıyorum.
2000 tl de acıkcası yukseltme ıcın yuksek bır malıyet gelıyor.bakalım allah yardımcımız olsun.3 ay kaldı ))

bozkennel' Alıntı:
merhabalar sayın Forester, verdıgınız bılgı ıcın tesekkur ederım.evet maalesefkı pek bır yukseltme sansım yok.belkı ozel bır kıt yapılabılır.yada makas ve torsıonlara bıraz dokunup pıyasada bulabılecegım en agresıf ve agır camur lastıgını alıp takacagım sanırım.
maxxıs ve sıtede ogrendıgım federal. sımdılık dusunuyorum.

Maxxis in bir modelini bu aracta deneyip mutsuz olan birisini biliyorum. Sanirim lastik cok agir gelmisti. Lastik agirligina dikkat edin derim. Makas ve torsiyonlarla oynayarak yukselmis bir ferozayi denedim. yuksekligi ile ilgili hic bir sorun yoktu. Bence yeterli olacaktir. Sase kisa olunca is kolaylasiyor.

Ophta isimli uye, (cok nadir online olmakla birlikte) bu konulari arastirmis bir feroza kullanicisi olarak cok yardimci olur. traktor desenli lastikte kullanmisti. Ozelden mesaj atin bence.

arkadaşım sana tavsiyem maxxis ve federal arasında kaldıysan kesinlikle federali öneririm sana,fiyat ve performans olarak seni çok memnun eder.dilersen lastikleri www.federalturkiye.com adresinden inceleyebilirsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,051
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR