1991 Model Kare Kasa Modifikasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sersu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,589

sersu

Kamp I
öncelikle cok param yok 5000 tl var bununla neler yapabilirim. araca ait 2 resim yükledim.. yükseltme ne kadar mal olur.. kac inc cant lastik takmalıyım.. camurlukların üstündeki kabartmaların maliyeti ne olur.. daha başka ne yapabilrim.

jeep.jpg

jeep1.jpg

Etiketler
Ynt: 1991 Model Kare Kasa Modifikasyonu

motor mekanilk konusunda eksiğin yok ise ne kadar araziye gireceğine bağlı olarak yükseltme yapabilirsin ama kaça mal olur bilemiyorum xj ler için. ilk olarak lastikleri değiştirebilirsin jantların güzel. aydınlatma çelik tampon ve vinç için bu para yeter de artar bile. tampon + vinç max taş çatlasın 2000 tl tutar. tavan sepeti ve aydınlatmalar da kabaca hesapla 500-600 tl tutsa 2400 tl daha kalır. arka tamponu çelik yapıp stepneyi üzerine oturtabilirsin. yükseltme için kit alabilirsin. telsiz-strap-çeki halatı vs aksesuarlar için de 500 tl civarı ayırmalısın. ön ve arkada halat bağlama noktaları var mı bilmiyorum. istanbulda olsan tampon ve vinç için tanıdık br yer vardı ama izmirde bilmiyorum. hayırlı olsun güle güle kullan...

mert arkadaşımız bayaa iyimser yaklaşmış olaya bu paraya anlatılanları yaptırmak biraz zor gibime geliyo yan dodik kabartmaları yerlisi 500 600 gibi orjinal 1000 1200 civarı buna monte hariç bence buna hiç girme dodik takınca jant da istiyor onu takunca başka bişeyler çıkıyo iş uzuyo anlıycan arka tampon bence güzel sadece ön tampon yeterli yükseltmeye gelince lastikle birmikdar yükselir kit dersen aşşa yukarı orjinali 3000 civarıdır. arkaya makas ilavesi önede helezon+uzun amotrisör en kısa ve ucuz yolu sepet yalnızca 500 gibi malolur boyası fln sis ilavesi bana sorarsan yaptırma (nedeni tavanı deldirmen gerekiyo işciligi zor zaten çokda kullanılan bişey deil benn yaptırdım biliyorum :D )

4X4 İçin Her Türlü Aksesuar (Çelik Tampon ve Port Bagaj) - Antalya

bulinki incelerseniz size yardımcı uluruz saygılar
.

çelik tampon ve vinç 2000 tlye biter. dodikler ve yükseltme kiti için birşey demedim onların fiyatları yüksek dediğiniz gibi. lastikler de max 1500 e olsa kalan para ile tavan sepeti aydınlatma arka çelik tampon ucu ucuna yeter veya biraz aşar ama dodik ve yükseltme hariç diyorum gene...

ya tabiki bu herkezin kendi fikri fakat tampon ve vinci 2000 e bitirirsek tamponumuz nası olur vincin kalitesi nası olur bilmem off road da vinç önemli kaliteli ve güçlü bi marka olsa daha iyi olur tabi bu şahsi fikrim

arkadaşlar cok sağolun bilgiler icin ama ben bu işin icinden cıkamayacağım sanrıım.. arabanın mekanik kısmında bir sıkıntı yok motor şanjuman yeni.arka makasları sıfır taktırdım bu resimde makaslar kırık halde arka tarafı cok yüksek... birde ben of road yapmıyacağım araziye cıkacağım ama off road icin değil. birde şu beyaz araba gibi yapmaya kalksam masrafım ne olur

jeep.jpg

jeep33.jpg

beyaz.jpg

aşşa yukarı 10 li 20 arası takdırdıgınız parçaya göre değişir fakat araziye girmeyecekseniz biraz gereksiz olur çünki arabanın kimyasıyla oynarsanız aynı rahatlıkda binemezsiniz off road donanımı arabayı daha rahatsız yapar görünüm diyosanız sadece sepet belki göstermelik 4 sis . 4 tane fazla abartmadan az bişey yükselecek şekilde lastik bide jantları boyatın ;D ama başka sakın birşey yaptırmayın araziye girmeyecekseniz tabi benim söylediklerim off road dışı kullanım için ....

böyle yaparsın tabi ama geceleri uyuyamazsın sokakta başına iş gelir mi diye...çok yakışıyor bu araçlara aksesar...offroad yapmayacım diyorsan vinç 1000 tlye britpart vardı geçen ay bi arkadaşım taktırdı. bu araçta warn var çok iyi marka ama sürekli kullanacağın birşey olmayacak ihtiyaç anında yılda kaç kere kullanırsın sen hesap et. 2500 tlye de vinç alabilirsin kaliteli bir marka ama her haftasonu çıkarıp kullanacaksan iyisini al derim. sonuçta diğer markalar da garantili parçası var vs. birinin motoru daha kuvvetlidir daha hızlı torklu çeker biri daha zayıftır daha yavaş çeker ama sonuçta çeker.
Bu resimdeki beyaz gibi olsun dersen
şnorkel 750 tl civarı sanırım
dodikler 1000 tl gibi demişti arkadaşımız
sepet ve aydınlatmalara 1000 tl harcarsın sanırım
ön cam üstü kep 500 tl civarı olsa gerek.
jantlar procomp gibi geldi bana 1500 civarı onlar tutar
ona göre lastikler 1500 civarı olsa gerek
yükseltme ne kadar nasıl malolur bilemem ama kaporta boya da bu beyaz araçta yaldır yaldır yanıyor.

hayırlısı olsun senin adına....inşallah zamanla olur bunlar

ben bu arabayı öyle yada yapacağım 5000 olur 7000 ama olacak..
boya icin 2000 tl ye anlaştım beyaz olacak..
üstündeki cantlar dursun diyorumm,, kalın bir lastik alayım diyorum
lastik üstündeki kabartmadan taktırayım diyorum ama bu cantlarla nasıl olur acaba.. telsiz falan gerek yok.. vinc icin cok kaliteli olmasın agerek yok senede 3 kez anca calışır... yan taraftaki basamaklar nikelaşlı ne kadar olur.. birde sis lamlarına trafik bir şey diyormu.yükseltme işini arka tarafa epey makas attırdım cok yüksek.. ön tarafada helezon yay la hallederim.. ic icin deri tavan kağılar tder olarak 400 tl ye konuştum.. birde arabanın icinde kapıların üst tarafınfa ceviz kolluklar oluyor onları nereden bulabilirim...

hepiniize tşk ler

merhaba,

yaklaşık 5 ay önce kendim bizzat yapırdım.. bu rakamın ne kadar olacağı tamamen seçeceğiniz malzemeyle alakalı.. 3000 tl de yükselte bilirsiniz 1000 tl de 2000 tl de boya yaptıra bilirsiniz 5000 tl de.. 1000 tl de 4 lastik alabilirsin 2000 tl de gibi liste uzar.. bu işe ayırdığınız bütçeyle çok aman aman bir araç yapamazsınız bunu size şimdiden söyliyeyim bu işe başladığınız gün ne demek istediğimi daha iyi anlıyacaksınız :smiley:

kesinlikle katılıyorum bir dodik 5000 tlme mal oldu ;D ordan biliyorum

anladığım kadarıyla aracı yeni aldınız öncelikle hayırlı olsun ancak acaba okadar masraf yapacağınıza ayırdığınız mütceyi üzerine koyup yapılı bir aracı bence daha uygun fiyata ve yorulmadan alma şansınız olmazmıydı acaba demek geliyor içimden ( tabi bu kendim yapmak istiyorum dersenizde de anlarım buda ayrı bir zevkdir eminim )

bu arac hastalıkmış bulaşın ca anladım.. toyota corollam var 2008 land rower ım var 2000 model jeep fakat bu araba başka.. 10000 ne aldım motor una tüpüne şanjumanına diğer ufak defek şeylere 11000 harcadım bile.... şimdi bu arabaya beyaz mı yakışır yoksa siyah mı....cant almıyacağım. üstündeki cantı temizletti,reyimmi yoksa kumla soyup nikelaj mı attırayım... dodik fiyatları 500 600 civarı lastik 1500 liraya buldum 4 tane. snorkel 600 tl boyama 2000 ön vinc 600 tl cıkma buldum önde zaten vinc yeri hazır... üst sepeti antalyada aracın üstüne cadır kuran birisi var sepet ve cadırı 1000 liraya kuruyor.. 1000 lirada arabanın icine ayıracağım. yani 7000 8000 gibi cıkarıyorum bütceyi artırdım biraz .. bu şekilde yaparsam nasıl olur

kardeş sen beğendikten sonra biz olmamış desek ne olur...kimin ne dediği hiç önemli değil sen kontağı çevirince mutlu oluyormusun önemli olan o....tepeye de çadırı attın mı senden keyiflisi olur mu daha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR