1994 16 16valf vitara fazla yakıt tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ekol54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,993

ekol54

Yeni Üye
1994 model vitaram var alalı 3 ay oldu.araba biraz sarunluydu baya bi giderdik ama yakıt sorunu var.araç benzin ve tüpte çalışırken yanan yakıt çığ kokuyo ve yakıtıda fazla. tüpte 455 kuruş benzidede 1 lıra cvarı.bujileri buji kabloları gereken ne varsa değişti sonuç aynı.arabanın çekişi gayet güzel.birde normal tüp takılı.lastikler 235.75.15 fedaral lastik lastiklerin etkisi olurmu.birde arabaya üst kapak yaptık .yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Etiketler
Ynt: 1994 16 16valf vitara fazla yakıt tüketimi

Bence sorunun çözümü için iyi bir servise gitmek gerekli.
Lastiklerin etkisi %10 civarı olur, %10 düşseniz de yine fazla.
Sıralı olmayan LPG nin de mutlak etkisi vardır. Yakıt yüksekliği olmasa da aracın zarar görmemesi için mutlaka sıralı sisteme geçmek gerekir.
Benzin, LPG ve hava filtreleri değişmeli.
Termostat arızalı olabilir, arızalı ise mutlaka orjinali ile değişmeli.

filitreleri değiştirdim termostatta değiştirdim.ustaya gösterdim pistonların basıncını ölçmemiz lzım dedi.çiğ koku beni rahatsız ediyor.hem benzinde hem tüpte.harareti normal fazla yakması yakamamamakla ilgili olabilirmi.arabanın çekişide gayet güzel.

Hocam daha yeniyim pek anlamam ama benim araçtada aynı sorun vardı, çok ugraştık olmuyor. Mecburen sıralıya geçip sonra iyi bir ustaya motor ayarı yaptırman gerekli. Düzeliyor çekiş çok çok fark ediyor.

Konu açılmışken bende kendi sorunumu yazayım.
1993 - 5k - vitaram var. Üzerinde 30x9,50r15 marshall venture mt lastik. Headers. Tepede hellalar var. Tüpte 16lt benzinde 13lt yazıyor.
Okuyorum bazıları bunu çok altında degerler vermiş. Yakıtım fazlamı ne yapabilirim. Teşekkürler.

oduncu' Alıntı:
Hocam daha yeniyim pek anlamam ama benim araçtada aynı sorun vardı, çok ugraştık olmuyor. Mecburen sıralıya geçip sonra iyi bir ustaya motor ayarı yaptırman gerekli. Düzeliyor çekiş çok çok fark ediyor.

Konu açılmışken bende kendi sorunumu yazayım.
1993 - 5k - vitaram var. Üzerinde 30x9,50r15 marshall venture mt lastik. Headers. Tepede hellalar var. Tüpte 16lt benzinde 13lt yazıyor.
Okuyorum bazıları bunu çok altında degerler vermiş. Yakıtım fazlamı ne yapabilirim. Teşekkürler.
sızınde verılerınız bıraz yuksek sıbob ayarlarına ve genel bakımlarına dıkkat edersenız faydalı olur bende 30/9,5/15 kumho venture varken mt sızınle aynı desen lastık otomatık 30 lt lpg ıle 270 km yanı 100 km de 11-11,5 lpg yakıyor hızımda 2000-3000 aralıgında tahmını 90-110 km hızlarda

hava akış metreden şupelenıyorm ama daha baktırmadım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,130
Kayıtlı Üye Sayımız
167,029
Kaydolan Son Üyemiz
mlshc

Çevrimiçi üyeler