1994 4.0 16 - ZJ Yakıt Tüketimi Nedir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enrico1357 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,902
Ynt: 1994 4.0 16 - ZJ Yakıt Tüketimi Nedir

Geçekten çok güldüm dediğiniz çok doğru onlar bizden daha çok üzülüyor.Ama biz bu araçları bilerek zevk için aldık ağlamak yok havası yeter.

Etiketler

Yeni aldığım araçta 1996 5.2 tartarani çift regülatörlü sıralı tüp var.Arkadaşlar jeepi aldığımdan beri günde en az 100 km yol yapıyorum.Defalarca denedim.LPG tankı tam 88 tl doluyor ve 275 km yol yapıyorum.Şehir içi yakıt tüketimi kesinlikle eminim 330 yakıyor.Ben kendim bile inanamadım dediğim gibi defalarca denedim.Hatta servise gidip danıştım motoru kontrol ettirttim problem varmıdır düşüncesiyle bütün bakımları jeep serviste yeni yapılmış.Şehir dışı hiç denemedim.Ve kesinlikle aracı dip gaz kullamıyorum.(Aldığım gazın litre fiyatı 2.070 tl)

yunusure' Alıntı:
Yeni aldığım araçta 1996 5.2 tartarani çift regülatörlü sıralı tüp var.Arkadaşlar jeepi aldığımdan beri günde en az 100 km yol yapıyorum.Defalarca denedim.LPG tankı tam 88 tl doluyor ve 275 km yol yapıyorum.Şehir içi yakıt tüketimi kesinlikle eminim 330 yakıyor.Ben kendim bile inanamadım dediğim gibi defalarca denedim.Hatta servise gidip danıştım motoru kontrol ettirttim problem varmıdır düşüncesiyle bütün bakımları jeep serviste yeni yapılmış.Şehir dışı hiç denemedim.Ve kesinlikle aracı dip gaz kullamıyorum.(Aldığım gazın litre fiyatı 2.070 tl)

yaktıracaksaınız bana arabamı :smiley:)))) yakamam zira onunla yaratacağım finansmanla ZJ'ye transfer olacağım, lütfen beni verdiğiniz rakamlarla zorlamayınız : )))

Ben ZJ ile çok mutluyum bir bütünüm :D.Öyle bütünleştimki inemiyorum bir türlü arabadan ;D.Bu ay sadece 3000 km kesin yapıcam :D.Bu ay maaşım PO ya ;D

yakit sarfiyati sorunu olan arkadaslara bir tavsiyem olacak.enjektorlerinizi tek tek sokturup degerlerine bakin ve temizletin.bujileriniz orjinal ve istenilen degerde olsun.hava filitresi olayina dikkat edin.ama en onemlisi su bir gazciya gidince sunu sorun benim benzin ecu degerim ne....eger 2.5 veya 3.5 uzerinde bir degerdeyse iste ozaman bu degeri mutlaka asagi indirtin.ozaman tum sorununuz kendiliginden cozulecek.saygilar....

enrico1357' Alıntı:
yakit sarfiyati sorunu olan arkadaslara bir tavsiyem olacak.enjektorlerinizi tek tek sokturup degerlerine bakin ve temizletin.bujileriniz orjinal ve istenilen degerde olsun.hava filitresi olayina dikkat edin.ama en onemlisi su bir gazciya gidince sunu sorun benim benzin ecu degerim ne....eger 2.5 veya 3.5 uzerinde bir degerdeyse iste ozaman bu degeri mutlaka asagi indirtin.ozaman tum sorununuz kendiliginden cozulecek.saygilar....

kulağıma küpe yapacağımda, eğer ECU değerim 2.5-3.4 arasında ise ne düşünmem lazım??

yunusure' Alıntı:
kardes millet kiskanacak bak boyle yazma ;D ya senin tupu kim takti yada ayari hangi usta yapti kardes telefonunu bana yazarsan sevinirim.saygilar ;D

pancarmotorcu' Alıntı:
genelde 5.2 yada 5.9 oranları verilmiş ,konu başlıgında v6 4000 cc aracın tüketimi soruluyor ,bu aracın yakıt tüketimini bilen varmı ???

bu arac arkadasim sehir ici :420 kurus yakar en dusuk ;) ama daha az yakiyor diyende var bunuda ben anlamiyorum acikcasi...dusunki normal 1.6 motor araclar bile 280 kurus yakarken bunu soyleyenler var.oda onlarin hesaplamalarina gore oyle cikiyor demekki ;D

Aman nazar değmesin ;DVallha aldım ölee biniyorum.Kim takmış kim ayarlamış hiçbir bilgim yok. :smiley:Eski servisi 2.sanayi sitesi engin oto.Söylediklerine göre onlar ayarlattırmış.

euzlu' Alıntı:
kulağıma küpe yapacağımda, eğer ECU değerim 2.5-3.4 arasında ise ne düşünmem lazım??
arabanin yakit degerleri super demek oluyor.olay su aslinda .en verimli ve duzgun calisan bir aracin ecu degeri 2.5 ila 3.5 arasindadir.arac markasi ve motoru ne olursa olsun...bu degeri yakalayan bir arac yakit konusunda en iyi degerleri verir.

yunusure' Alıntı:
Aman nazar değmesin ;DVallha aldım ölee biniyorum.Kim takmış kim ayarlamış hiçbir bilgim yok. :smiley:Eski servisi 2.sanayi sitesi engin oto.Söylediklerine göre onlar ayarlattırmış.
ya harbiden balli ve sanslisin:smiley:yok boyle yakan arac.satarsan arabani haberim olsun ;D

enrico1357' Alıntı:

siz orada "veya" deyince ben bir an kelime eksik zannettim, o sebepten : )) teşekkü ederim verdiğiniz bilgilere, selamlar....

aslinda aracinda yakit sorunu olan varsa beni arasin ;D cidden cunku bu konuda bendeki tecrube kimsede yoktur sanirim.
ama unutmadan size bir kac tavsiye verebilirim
1.gaz ayari yapan arkadas tan benzin ecu degerini ogren
2.eger degeriniz"2.5 veya 3.5 " deger araliginin uzerinde veya altinda ise
3.sirasi ile yalniz grand cherokee modelleri icin konusuyorum
lambda sensoru"yani oksijen sensoru" degistirmenize gerek yok temizletmeniz yeterli olur
motor termostat
sicak su sensoru
sicak hava sensoru
meb sensoru ve hortumu
bujiler ve kablolari orjinalmi "seri numarasini kontrol edin"orjinal olcu ve degerde olmali
kelebek temizletin
distribitor kapagi
otomobil lastik ebatlariniz.....bunlar yakiti oldukca etkiliyor.

euzlu' Alıntı:
hemde ne biçim etkiler : ))) taban ve çap büyüdükçe yakıtınız da artacaktır, selamlar..
senin lastik ebadi konusundaki cevapin uzerine bugun gittim orjinal olculerde lastik aldim ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,036
Kayıtlı Üye Sayımız
166,783
Kaydolan Son Üyemiz
Sinan1313

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR