burak arkadasim lpg servisi bu ecu degerlerini dusuremez.bu ecu dedigimiz deger "yani benzinle aracin calisirken vermis oldugu degerler.2.5 ve 3.5 arasindaki degerler iyi durumdaki bir aracin vermis oldugu degerlerdir.eger bu deger yuksek ise sizin aracinizin benzin yakit sisteminde bir agriza var demektir.diyeceksinki ben aracimi gaz ile kullaniyorum.evet gaz ile kullaniyorsun ama "gaz beyni yani LPG beyni ise yakit puskurtme degerini benzin ECU degerine gore yaptigi icin ,oncelikle siz benzin yakit sistemini duzeltmelisiniz.saygilartelefon acarsan daha net bilgi veririmbarbecue' Alıntı:Enrico,
Forum harici bir arkadasımda 2000 WJ (4700 cc V8) var, üzerinde Milano LPG var, ve şehir içinde 25 litreler mertebesinde yakıyor.
Benim kullandığım ama şu anda elden çıkardığım V6 Vortec Motorlu 4300 CC Blazer'ımın üzerinde Prins vardı o da, şehir içinde 18 veya 19 litre LPG yakıyordu.
Banada 25 litre cok fazla gelmişti ama sıkıntıyı çözemedi. Ankara'da Milano Yeni Özgür LPG var, oraya gosterdi aracını, bildiğim kadar ile herşeyin uygun demişler, problem yok denmiş ama anladığım kadarı ile sizin soylediğiniz ECU değerini okutmamışdır.
Yanlış anlamadı ise, LPG servis bu ECU değerini okuyacak ve 2,5 ~3,5 aralığında değil ise, bu değeri LPG servisinden soz konusu aralığa indirmesini isteyeceğiz.
Sormak istediğim bu işlemi neden bu araçların servisleri yapamıyor. Onlarında ellerinde aracın yakış değerlerini ölçen bilgisayarlar var. Serviste yapma şansımız yok mudur?
Selamlar, saygılar,
Burak
Ok anladım, telefonda şarjım yok şu anda uygun zamanda arayacağım.enrico1357' Alıntı:burak arkadasim lpg servisi bu ecu degerlerini dusuremez.bu ecu dedigimiz deger "yani benzinle aracin calisirken vermis oldugu degerler.2.5 ve 3.5 arasindaki degerler iyi durumdaki bir aracin vermis oldugu degerlerdir.eger bu deger yuksek ise sizin aracinizin benzin yakit sisteminde bir agriza var demektir.diyeceksinki ben aracimi gaz ile kullaniyorum.evet gaz ile kullaniyorsun ama "gaz beyni yani LPG beyni ise yakit puskurtme degerini benzin ECU degerine gore yaptigi icin ,oncelikle siz benzin yakit sistemini duzeltmelisiniz.saygilartelefon acarsan daha net bilgi veririm
mirkan' Alıntı:bu konuya yazmayacaktım ama dayanamadım !
yaklaşık 2.5 yıldır 4.0 zjye biniyorum , hakikkaten mükemmel bir araç ...
aracın şu anki kantar ağırlığı (alet çantası ses sistemi vs.vs.) 2320kg , 30x9.50 r15 lastikler takılı , tartarini marka sıralı sistem lpg mevcut ... katalizatör iptali var bunun yerine ufak bir susturucu kullandık , egzosa boğazdan itibaren 70lik boru çekildi ...
İstanbulda yaşıyoruz ve şehir içi km.de 27kr gaz yakıyoruz !!! ötesi berisi gerisi yok ! fazla yakar diyen varsada kanıtlarım/ispatlarım ... yakıtı belirleyen en büyük etken motor sağlığı ve şöförün kullanım tarzıdır !
bunları yazmakdan bıktım , bu sitede bizimle aynı yaktığını söyleyenlerde var yani arabamı övmüyorum ...
benim arabam 5tl yakıyor ve bende buna binebiliyorum diyenlere tek bir sözüm var helal olsun size , büyük adamsınız ! ... bunu örneklemek amacıyla yazdım altında birşey aramayın ...
kendimi övmek varken neden aracımı öveyim ??? soruyorum size ...
hadi zjyi geçelim , 3300kg otomatik vites 5.7 v8 minibüsümüzü benzinde kullandığımız halde nasıl 48kr yakıyor ???
varsa görüp inanmak isteyen özelden irtibata geçsin , adres ve telefon vereyim buyursun misafirim olsun ...
hayatımda küçük motor arabaya binmem , çünkü arabadan anlıyorum çünkü ön yargılarım yok ...
keşke biraz daha paraya kıyıp 5.9 zj alsaydım , en büyük hatamda bu oldu ...
Bakımlı 4000cc I6 AMC motor ZJ'nin lpgde ve ekonomik kullanımda yakıtı 26kr./28kr. arasıdır ...
Aracı kullanan şöför , o anki yol şartları ve motor sağlığı yakıtı etkiler ...
hunter06_1' Alıntı:mirkan tamamen sana katılıyorum ben aracıma çok iyi bakarım ZJ V8 aracım var uzun yol 270-300 tl şehir içi 370-380 TL LPG yakar kullanım tarzı çok önemli isterseniz aynı araca şehir içi 900 TL de yaktırabilirsiniz...herkese selamlar..
mirkan' Alıntı:ben bu sorunla her yerde karşılaşıyorum ... e34 kasa v6 2.0 motor otomatik vites bmwnin uzun yolda fabrika verisi 5 küsür litre ... 1.6 tofaşın şehir dışı 8.9 litre ...
bunu gelde anlat milletimize , tamamen ön yargıları ile haraket eder olmuşlar !
bu saltlaşmış şeyler beni çıldırtıyor !
bmwmi ? hee çok yakar , parçası pahalı
mercedesmi ? hee çok yakar , parçası pahalı
gelde delirme değilmi ;D
evet çok haklısın halbuki yerli araçların (ford-renault-fiat vb..) parçaları bizimkine en az 2 basar,ben geçenlerde arabamın devirdaimini değiştirdim 140 TL aynı parça renoda 180 TL bunun gibi bir sürü örnek birde şu var yerli araç aynı parçayı 5 yılda bir bozarsa bizimkiler 10 yılda bir bozar
mirkan' Alıntı:bmw 520ia'nın triger kayışı , v kayışları , hava yağ benzin flitresi , üst takım alt takım contalar 55tl ve orjinal ...
hadi bunada ön yarılı yaklaşın servis faturasını bulup scan edip ekleyeyim ;D
JAMES BROWN' Alıntı:Mirkan dostum seni en iyi anlayan insanlardan biriyim emin ol.Bu arada MİNİBÜSÜ NE de ayrı hayranım.Ama insanlar bir şekilde inanmak istemediği şeylere inanmaz.Hele American arabası BMW denilince hiç araba kullanmayan adamların bile öyle bilgiç yorumlarını dinlersin ki altına bile edebilirsin gülerken.Ya inan bana ,ben ZJ aldığım için neredeyse hakaretvari bir şekilde konuşan akrabalarım oldu.Yani akıl sağlığım konusunda.E adam alışmış senelerce afrika modeli fransız otoları kullanmaya oda haklı ne yapayım ;D Defalarca bende yazdım yazıyorum.Sıradan bir arabanın mesela (CLİO-MEGANE -C3 gibi) OTOMATİK VİTES ARIZASI kaç paraya yani ZJ nin kaç katına patlar bir araşırın.Bir Stilonun aynası ne kadar birde ZJ nin BMW nin aynası ne kadar.Vb.![]()
Mirkankardesim ispatlayacaksin hemde sehir icinde bu kadaryaktigini?harbi ozaman arabani ben alarim bak ;Dmirkan' Alıntı:bu konuya yazmayacaktım ama dayanamadım !
yaklaşık 2.5 yıldır 4.0 zjye biniyorum , hakikkaten mükemmel bir araç ...
aracın şu anki kantar ağırlığı (alet çantası ses sistemi vs.vs.) 2320kg , 30x9.50 r15 lastikler takılı , tartarini marka sıralı sistem lpg mevcut ... katalizatör iptali var bunun yerine ufak bir susturucu kullandık , egzosa boğazdan itibaren 70lik boru çekildi ...
İstanbulda yaşıyoruz ve şehir içi km.de 27kr gaz yakıyoruz !!! ötesi berisi gerisi yok ! fazla yakar diyen varsada kanıtlarım/ispatlarım ... yakıtı belirleyen en büyük etken motor sağlığı ve şöförün kullanım tarzıdır !
bunları yazmakdan bıktım , bu sitede bizimle aynı yaktığını söyleyenlerde var yani arabamı övmüyorum ...
benim arabam 5tl yakıyor ve bende buna binebiliyorum diyenlere tek bir sözüm var helal olsun size , büyük adamsınız ! ... bunu örneklemek amacıyla yazdım altında birşey aramayın ...
kendimi övmek varken neden aracımı öveyim ??? soruyorum size ...
hadi zjyi geçelim , 3300kg otomatik vites 5.7 v8 minibüsümüzü benzinde kullandığımız halde nasıl 48kr yakıyor ???
varsa görüp inanmak isteyen özelden irtibata geçsin , adres ve telefon vereyim buyursun misafirim olsun ...
hayatımda küçük motor arabaya binmem , çünkü arabadan anlıyorum çünkü ön yargılarım yok ...
keşke biraz daha paraya kıyıp 5.9 zj alsaydım , en büyük hatamda bu oldu ...
Bakımlı 4000cc I6 AMC motor ZJ'nin lpgde ve ekonomik kullanımda yakıtı 26kr./28kr. arasıdır ...
Aracı kullanan şöför , o anki yol şartları ve motor sağlığı yakıtı etkiler ...