1994 4.0 16 - ZJ Yakıt Tüketimi Nedir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enrico1357 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,265

enrico1357

Ana Kamp
arkadaslar buraya herkez kendi aracinin "1993 4.0 V6 - ZJ" yakit tuketimini sehir ici ve sehir disi olmak uzere su sekilde yazarsa sevinirim.
sehir ici:420 kurus
sehir disi:300 kurus gibi.
ayrica yakit sorunu yasamis fakat daha sonra bu sorunu cozen arkadaslar baslarindan gecen olaylari burda bizle paylasirsa bizde bu gibi sorunlarda ilk olarak yapmamiz gerek seyleri kendimiz yapariz.
kendi basimdan gecen bir olay anlatayim oncelikle yakit biraz artmisti fakat nezaman meb sensoru degisti yakt dustu arkadaslar.
lutfen herkez gercek verileri yazsin vede sehir ici sarfiyatla sehir disini bir birine karistirmasin.cogu arkadasda soyle bir yapi var illaki aracini ovecek ve az yakti diyecek:smiley: lutfen samimi olalim ne yakiyorsa arcamiz aynen yazalim buraya.trafik guzergahlarinizida yazarsaniz dahada iyi olur bence
ben ankara cebeci ve tunali guzergahinda gidiyorum hergun, herkeze iyi geceler.

Etiketler
Ynt: 1994 4.0 16 - ZJ Yakıt Tüketimi Nedir

1996 5.2 V8 ZJ 430kr şehir içi,şehir dışına henüz çıkmadım.

v6 yok v8 diyecektiniz galiba
para hesabı yopmak bence yanlış hergün zam veya ındrım gelıyor . hesap hep şaşar litre hesabı yapın. sehir içi v8 alet 22-25 litre arasıyakar

enrico kardeş bende de 1994 zj var şehir içinde 400-450 krş yakıyor
şehir dışında 250- krş yakıyor bilgine
aksel

kusura bakmayin v6 yanlislikla yazdim.I6 olacakti. birsey daha sormak istiyorum arkadaslar aracin lastik ebadinin degistirilmeside yakiti etkilermi?

enrico1357' Alıntı:
kusura bakmayin v6 yanlislikla yazdim.I6 olacakti. birsey daha sormak istiyorum arkadaslar aracin lastik ebadinin degistirilmeside yakiti etkilermi?

hemde ne biçim etkiler : ))) taban ve çap büyüdükçe yakıtınız da artacaktır, selamlar..

Aracım çok temiz ve bakımlı olmasına rağmen 98 5.2 V.8 lpg li 100 km de 25 litre şehir içi yakıyor ve hız limitim 100 km .hangi lpg montajcısına sorduysam aldığim cevap 25 litre.Ben şimdi bazı arkadaşların 39 .... 42 kuruş yakıyor demelerine bir anlam veremiyorum ,herkes doğruyu yazarsa bence daha iyi olur.

27istanbul27' Alıntı:
Aracım çok temiz ve bakımlı olmasına rağmen 98 5.2 V.8 lpg li 100 km de 25 litre şehir içi yakıyor ve hız limitim 100 km .hangi lpg montajcısına sorduysam aldığim cevap 25 litre.Ben şimdi bazı arkadaşların 39 .... 42 kuruş yakıyor demelerine bir anlam veremiyorum ,herkes doğruyu yazarsa bence daha iyi olur.

bence yine de iyi 5.2 için verilen bu rakam, ben 1.8 freelander ile şehir içi 13 lt. tüketiyorum, o da Afyon'da, ancak şunu belirtmek lazım ben ayağımı pek gazdan çekmem : )) bunun da epey etkisi vardır bir parça fazla tüketmemde...

27istanbul27' Alıntı:
durmus usta kardesım bak aracindaki tup makasi nedir bilmiyorum ama oncelikle sana soyle bir tavsiyem var.markasi tupun atiyorum "brc"hemen bir brc tup takan servise gid,sonra ustaya sunu sor,Bak burasi cok onemli "bir mili saniyediki enjektorun benzin puskurtme degeri nedir benim aracimin"eger soyledikleri deger "bir milisaniyede:2.5 ila 3.5 arasinda bir deger ise cok iyi bir deger ve senin aracinin yakitida gaz ayari ile ilgili bir sorun demektir.ama benzin yakit degerin 3.5 ustundeyse ozaman senin aracinin benzin tuketimiyle ilgili bir sorunun var demektir.ozamanda sana tavsiyelerim olacak.saygilar.

Selamlar Enrıco 1357 araçta ki lpg sistemi mimgas tüp markası saka , daha 8500 km yol yapmış çift kafa performansı çok güzel ben aracı sıkıştırmadığım halde yakıt 100 km 25 lt lpg.Yakıt haricinde şikayetim yok.

Ayen öyle çok doğru herkes doğruyu yazsa ,boş yere araçla oynamayız ama arkadaş üstüne basa basa 42 kuruş deyince gelde lpg ciyle takışma çünkü cihaza bağlatıyorum 25 lt.ve araç saat gibi çalışıyor selamlar.

genelde 5.2 yada 5.9 oranları verilmiş ,konu başlıgında v6 4000 cc aracın tüketimi soruluyor ,bu aracın yakıt tüketimini bilen varmı ???

27istanbul27' Alıntı:
Ayen öyle çok doğru herkes doğruyu yazsa ,boş yere araçla oynamayız ama arkadaş üstüne basa basa 42 kuruş deyince gelde lpg ciyle takışma çünkü cihaza bağlatıyorum 25 lt.ve araç saat gibi çalışıyor selamlar.

İşin açıkçası ben artık kabullendim.Yani ne yaktığını hiç düşünmüyorum çünkü araçlarımız bunu düşüneceğimiz araçlar değiller.Bize en çok sorulan soru nedir .Abi km de ne yakıyor.Ben de 50 kuruş diyince karşıdakilerin surat ifadelerini gördükçe eyleniyorum:smiley: Hatta bazılarına direk 1 lira yakıyor diiyorum.:smiley: Ama benim anlamadığım onlar benden daha çok dertleniyor.Buda bizim Milletimize özgü olsa gerek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri