1994 4.0 16 - ZJ Yakıt Tüketimi Nedir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enrico1357 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,170
Ynt: 1994 4.0 16 - ZJ Yakıt Tüketimi Nedir

27istanbul27' Alıntı:
Selamlar hakan Arkadaşlar laf anlatmaktan bıktılar.Azmı yakar çokmu yakar, 4.0 mı 5.2 mi veya 5.9 mu artık bir modelde karar kıl değerli arkadaşım yoksa hasta olursun psikolojin bozulur.Bundan üç ay önce karar veremediğim için senin pajeroya talip bile olmuştum ve sonunda doğru kararı verdiğime inanıyorum.

Vallahi psikoloji falan kalmadı zaten nedenini bilmiyorum ama Zj ye tutuldum diyebilirim gerçi benim arabam da pajeronun bu modelleri arasında sınıf sayılacak bir araba gümrükten aldığım için kilometrede yok temiz yani 83.000 km de idi benim aldığımda bir kuruş masraf çıkarmadı çıkaracak gibi de görünmüyor ben bu civardaki off-road ları kaçırmam ama sadece izlemeye giderim kendi aracımla katılmadım hiç arkadaşlar benim arabanın adını İstanbul sosyetesi koydular kullanımı onunda çok keyifli ama Zj de beni çeken başka bişey var nedenini anlayamadım hala
Sizinde aracınızı bulduğunuza sevindim allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin uzun yıllarca aldığınız araç ne onuda yazarmısınız ne kadara malettiniz özellikleri nedir memnunmusunuz biraz aydınlatırsanız sevinirim iyi akşamlar dileğiyle

Etiketler

zj ye binen baska arabaya binemez:smiley: bende ikinci araba olarak passat high line var ama "1993 zj i4.0 dan baska arabaya binemiyorum".sozun kisasi bu arabanin ayri bir buyusu var...

KLL' Alıntı:
m50 m52 ve m54 BMW motorlarda zincir vardır trigger kayışı yoktur. bir karışıklık olmasın modelde? 316 filandır belki, m40 motorlu. hatırladığım son kayışlı motor m40 lardı.

son 5 yılda 3 bmw değiştirdik ... m50 de bunların arasındaydı ve zincirli değildi ...
520ia (1990) , 525ia (1990) ve 540ia (1990) ;D hepsi 90lıydı ;D

1990.5 - 1996 e34 kasa 520 ve 525, m50 motora geçer ve zincirlidir. 1987-1990 arası m20 motordur. 540 ı pek bilmem ancak v8 m60b40 zincirlidir. e32 ve 1995 e38 7 de de kullanılmıştı

şurada m20 motor ile ilgili bilgi var.
http://e30world.com/engine/BMW-E30-timing-belt-and-water-pump

http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_5_Series_(E34)

bu linkte ise 525 yazan kısma bakarsanız haziran 1990 senesinde m20 nin seriden çıkartıldığını ve m50 ye geçilidiğini ve bu motorun zincirli motor olduğunu yazıyor.

bu arada zaman içinde 3 adet bmw sahibi oldum bunlardan en eskisi e34 520i idi ve m50 motorlu 1994 modeldi ve basbayağı zincirliydi. yine referans olması için, arkadaşımın e36 318 ine, e34 motoru swaplayıp 325 yapmıştık ve o da zincirliydi 1993 model bir m50 motordu. linkleri okursanız hak vereceksiniz. 1990 senesi sizi yanıltıyor olmalı.

arkadaşlar uzun zamandır g.c hakkında yazılan yorumlara bakıyorum bende 5.2 95 model g.c var, şehirler arası 200-270 arası yaktığını söylüyorlar bu araçların en temizi bile şehir içi 400 tl nin altına düşmez bunu size kim söylüyorsa inanmayın, şehir içi en az 400 tl yakıt tüketimi olan bir aracın zaten şehirler arasında %50 lik bir azalma versemi mümkün değildir. şehirler arası bu araçlar 350 tl nin altına kesinlikle düşmez ve 350 tl yakarsa bile helal olsun deyin. tabi bu söylediklerim lpg sistemleri için geçerli. şu zamanda benzin deposunun ne kadara dolduğunu söylememe gerek yok. son bir şey daha söyleyim kesinlikle lpg kullanımında araçta en az %30 luk performans azalması olacaktır. tüm bu söylediklerim inanın izlenimlerim değil bizzat Amerika dan aracım için yapmış olduğum siparişlerim neticesi oradan edindiğim doslarımın söyledikleri ve hepside doğru.

Bilgilendirme için teşekkürler

35 kuruş şehir dışı normal kullanım için yüksek bir değerdir . Düzgün takılmış LPG sisteminin sağlıklı ZJ de %30 güç kaybı yaşattığını yönünde bir izlenime hiç rastlamadım . ABD de ki kullanıcıların LPG konusunda bilgileri yoktur zaten ;) Benzxer bir ölçüm datasına da rastlamadım .

Foruma hoşgeldiniz , iyi çalışmalar...

Sayın üyeler iyi Pazarlar,
1998 xj sahibiyim.Brc marka LPG kiti kullanmaktayım.Son uzun yol yakıt tüketimimi sizinle paylaşmak istedim.
İstanbul-Kartalkaya(Bolu)-İstanbul güzargahında otobanda max.120km sabit hız ile alınan seyahat sonunda 650 km yol yapmışım.
Ve yakıt sarfiyatı 110 lt Lpg tüketimi bir başka değerle de 220 tl lik gaz alımı.
Bu sonuçlar sizlerin araçları ile kıyaslandığında nasıl acaba?
İstanbul şehir içinde ise 70Lt gaz ile 320-350 km yol yapıyorum.
Sizden gelecek olan cevaplar benim için önemli çünkü sanki bana biraz fazla yakıt tüketimim var gibi geliyor.
Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Sayın Somba,
Bildiklerim ve okuduklarıma gore yorum yapmaya çalışacağım, o nedenle herhangi bir yanlışlık olursa kusura bakmayın.
Aracınızın teorik olarak yakıt tüketimi şehir içinde 20 Lt LPG gibi anlaşılıyor. LPG li kullanımda %20 daha fazla bir tüketim hesaplandığını biliyorum.
Yanı aracınız benzin ile yol yapıyor olsa idi şehir içi tüketiminiz 20/1.2 =16.67 Lt benzin olurdu. Bu bana gore katalog degerlerini goz onune alırsanız cok uygun bir rakam.

Uzun yolda 110 lt ile 650 km yapmışsınız ve ortalama hız 120 km/h.
100 km de ki yakıt sarfıyatınız 16.9 lt LPG
Benzin olsa idi 16.9/1.2 =14.1 lt bu da bana gore uygun, heleki 90 km/h un üzerinde butun aracların daha fazla yakıt ihtiyacı duydugunu göz onüne alarak.

Benim yorumum bu şekilde, bakalım diğer arkadaşlarımız neler açıklayacaklar.
Saygılar,

Burak Dirican

selamlar bu hafta sonu ankara-kizilcihamam arasinda bir kisa uzun yol denemem oldu ve benzinle gitmeye karar verdim.benzini fulledim ve 105 km sonra birdaha benzin aldim ,sonucta benzinle 104 km --3870 tl- 60 tl lik benzin aldim asagi yukari 565 kurus yakmis km de benzinle uzun yolda.ama isin enterasan tarafi su,yol pc ortalama yakit tuketimini 12.4 olarak gosteriyor?bunu anlamadim.yani demek oluyorki arabanin yol pc sine guvenmeyin ve ordaki verileri buraya yazmayin derim.cunku yaniltiyor.
benim aracin modeli GC 1994 ZJ 4.0 I6 .

Selamlar akadaşlar ,bu nasıl bir hesap anlamıyorum .Ben bütün bakım ve ayarları yaptırmama rağmen depoyu doldurup 158 km yol yaptım.şehir içi şehir dışı karma 80 tl yakıt .yani km 500 krş. Acaba benmi acemiyim.

27istanbul27' Alıntı:
Selamlar akadaşlar ,bu nasıl bir hesap anlamıyorum .Ben bütün bakım ve ayarları yaptırmama rağmen depoyu doldurup 158 km yol yaptım.şehir içi şehir dışı karma 80 tl yakıt .yani km 500 krş. Acaba benmi acemiyim.
abi 158mil x1.6 yaptinmi?
yani mili km ye cevirdinmi?
istersen abi yarin telefon acarim sana .saygilar.

He bi de o hesap var değil mi
158 x 1.6 = 252.8
80 lira / 252.8 = 316.45 kuruş oluyor yani 1 km deki lpg tüketimi

27istanbul27 nin aracı mil hesabı değil galiba önündeki sinyal camları sarı bunlar Avrupa versiyon beyaz olanlar Amerikan değilmi Amerikanlar'da mil olarak yazıyor yanılıyormuyum

her daim sikayeti durmus ustanin cok yakmasi:smiley: ama hesabi ne uzerinden yaptigini soylemedi.bende ilk arabayi aldim mil hesabini unuttum haliyle,ulan ne oldu dedim.gaz bitti ,sonrada uyandimki mil i km diye dusunmusum:p .

Selam arkadaşlar üç gündür şehir dışındaydım.Aracım mil değil km dir ben şehir içi 450 kuruşa razıyım ,fakat karma 500 krş yakıyor,tek şikayetim bu yoksa emin olun aracıma hasta değil adeta aşığım. çünkü ilk sahibinden aldım daha kiriko kullanılmamış ,istetme altına takılmamış,saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,961
Kayıtlı Üye Sayımız
166,719
Kaydolan Son Üyemiz
gezentavuk

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.