1995-1998 arası RR 4.0 SE

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tarkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,147

Etiketler
Ynt: 1995-1998 arası RR 4.0 SE

tarkan' Alıntı:
1995-1998 arası RR 4.0 SE almayı düşünüyorum.
Forumda bu araçla ilgili bir bilgiye rastlamadım. Kullanan vveya bilenlerden bu araçla ilgili bilgi alabilirmiyiz.

Ben de aynı şekilde bu araçları çok beğeniyorum temiz ve uygun fiyatlı olanları bulmak da mümkün sanırım. Arazi performansları ve tüketimleri ile ilgili bilgi sahibi olan arkadaşların görüşleri nedir?

Bahsettiğiniz araçlar p 38 olarak anılan Range Rover'lar. 4.0 ve 4.6 V8 motor seçenekleri mevcut. Sanırım bu araçlarda kimsede bulunmamasının sebebi. Bu araçların öncelikle şehir mantığı düşünülerek hazırlanmış olması. Bunun yanısıra şu anda RR'lerde kullanılan traction control benzeri bir sistemin primitif halinin yer alması. Bu araçların en çok arıza çıkaran yeri bildiğim kadarıyla EAS (elektronik havalı süspansiyon). Körükleri genellikle patlıyor ve araçlar alçak duruyor. Öncelikle bunların alınıp helezona çevrilmesi gerekiyor arazi kullanımı için. Anca çoğunluk mekanik transfer kutulu disco ya da Range Rover Classic tercih ediyor arazi kullanımı için. P 38'e para harcayıp arazide kullanıma hazırlamak yerine sanırım bir disco ya da RRC'yi hazırlamak daha mantıklı. Ancak çok ağır off road yapılmayacaksa bence konforlu ve güzel bir seçenek. Neticede bu da bir land rover...

Yapılan yoruma katılıyorum. Ama daha netim. Bu araçtan almayın.

Araziye hazırlamak zor olur. Sık arıza yapar. Masrafı az olmaz. Arazi için alınırsa üzer.

Asfalt için, çok yol yapılmayacaksa alınabilir. Ama bu sefer yüksek vergi ve yakıt tüketimi gereksiz hale gelir.

30.000-35.000 TL arası fiyatlara alabilmenin sebebi de bu olsa gerek, yürütmek için harcanan yakıt ve bakım ücretleri. Astarının yüzünden pahalıya gelmesi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.