2.7 crd yakit tuketimi sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serdargng Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,837

serdargng

Yeni Üye
aslinda forumda bu konu daha once tartisilmis ancak ben yine de yeni konu uzerinden gitmeyi tercih ettim.oncelikle herkese merhabalar bakimlari duzenli yapilan 2002 model 2.7crd sahibiyim aracimdan genel anlamda gayet memnunum fakat son donemlerde yakit tuketimi konusunda bazi sorunlar yasiyorum,aracin yol bilgisayarinda ort.tuketim 15.0 lt civari (sehir ici sakin kullanimda ve cok fazla yogun trafige girmiyorum) 100tl eurodizel yakitla en fazla 150km yol yapiyorum son 1.5-2 aydir bu bole,kis sartlarini vs gozonune alirsak bu deger normalmidr,degilse sorun neden kaynaklaniyor olabilir simdiden yardimci olacak arkadaslara tesekkurler...

Etiketler
Ynt: 2.7 crd yakit tuketimi sorunu

bendede aynı model aynı araç var.şehirler arası 8 şehir içi 10 lt yakıyor.enjektörlerini kontrol ettir derim.

evet enjektor kaynakli olabilir,aracin enjektorleri gectigimiz sene tamir gormustu,sanirim bu sefer degistirmek gerekecek

değiştirirsen bilgimiz olsun.tip maliyet.bizede gerekebilir.

Bakalim yarin arabayi goturmeyi dusunuyorum,sonuclari hakkinda bilgi veririm,yardimci olan arkadaslara tesekkurler...

2,7'lerin kompresyonu yüksek olduğu için enjektör diplerinden kompresyon kaçırma yapabiliyormuş. Benim aracımda da birden yakıt tüketimi arttı. Enjektör dibinden kaçak olduğu ortaya çıktı. Kontrolü çok basit motorun üstündeki plastik kapağı çıkarın ve çalışır vaziyette enjektörlerin üstüne su dökün kaçak varsa suyu yukarı doğru atıyor...

Evet enjektorleri yaptirdim,1. 2. ve 3. enjektorlerin kacirdigi soylendi 4 ve 5 de problem olmamasi motorun inmesi vs gibi sorunlar cikarmadi,sonuc olarak 3 enjektor,vida cart curt iscilik dahil 475tl masraf cikardi simdilik boyle umarim bu konuda problem cikarmaz...

serdargng' Alıntı:
Evet enjektorleri yaptirdim,1. 2. ve 3. enjektorlerin kacirdigi soylendi 4 ve 5 de problem olmamasi motorun inmesi vs gibi sorunlar cikarmadi,sonuc olarak 3 enjektor,vida cart curt iscilik dahil 475tl masraf cikardi simdilik boyle umarim bu konuda problem cikarmaz...
dostum yazdıklarını anlamaya çalıştım.5. enjektörü sökmek için motorun inmesi lazım.sökmeden sağlam olduğunu nasıl anladılar.diğer sorum şu.3 enjektör değiştirdim diyorsun.maliyet 475 tl.bu nasıl oldu.enjektörün tanesi 625 artı kdv.

ayhana' Alıntı:
dostum yazdıklarını anlamaya çalıştım.5. enjektörü sökmek için motorun inmesi lazım.sökmeden sağlam olduğunu nasıl anladılar.diğer sorum şu.3 enjektör değiştirdim diyorsun.maliyet 475 tl.bu nasıl oldu.enjektörün tanesi 625 artı kdv.

Ben elimden geldiğince anlatayım. Aracın 4. ve 5. enjektörü ön camın altında kalıyor bu yüzden motor inmese bile kulaklar gevşetilip motorun ileri geri oynatılması gerekiyor. Burdaki problem enjektörün sağlam olup olmaması değil enjektörün dibinden kaçak olması. Bu 2 şekilde anlaşılıyor.1 Enjektör kaçırıyorsa üstünde mazot oluyor.2 yukarıda da yazmıştım üstüne su döküyolar suyu yukarı doğru dibinden atıyor. Enjektör kaçırıyorsa sökülüyor yerine rayba çekiliyor sonra tekrar yerine takılıyor. Arkadaşın bahsettiği bedel sadece sökülüp temizlenip takılma fiyatıdır. Enjektörün değişmesi gerekmesi gerekip gerekmediğine sizinde söylediğiniz gibi sökünce karar veriyorlar.

Enjektorlerin 3 tanesi onarim gordu degisme olmadi,ustanin bana soyledigi arka taraftaki enjektorlerde su an icin bir problem gorunmedigi,1000km yaptiktan sonra tekrar kontrol edilecegi seklindeydi,sanayide cikarken yol bilgisayarini sifirladim eve geldigimde tuketim 9.7 gorunuyordu,arabanin cekisi ve gidisi de eskiye gore cok daha seri oldu(tuketim bakimdan once 16-17lt dolayindaydi)

fbmy' Alıntı:
Enjektörün değişmesi gerekmesi gerekip gerekmediğine sizinde söylediğiniz gibi sökünce karar veriyorlar.

Yanımda bir misafirim vardı ve daha önce anlattığı bir şeyi tekrar anlatıyordu. Hayatımın cümlesini kurmuşum.

ayhana' Alıntı:
anladım dostum.bakalım yakıtın azalacakmı.takiptey,m

Anlayışınızdan dolayı tebrik ederim. :smiley:

serdargng' Alıntı:
Enjektorlerin 3 tanesi onarim gordu degisme olmadi,ustanin bana soyledigi arka taraftaki enjektorlerde su an icin bir problem gorunmedigi,1000km yaptiktan sonra tekrar kontrol edilecegi seklindeydi,sanayide cikarken yol bilgisayarini sifirladim eve geldigimde tuketim 9.7 gorunuyordu,arabanin cekisi ve gidisi de eskiye gore cok daha seri oldu(tuketim bakimdan once 16-17lt dolayindaydi)
Bende 2 ile 4 kaçırıyordu tüketim 16-17 Lt.'leri bulmuştu. Yol bilgisayarını sıfırlamadım 1200 km ortalaması şuan da 300 km'de 15 Lt.'lere düştü.

fbmy' Alıntı:
Yanımda bir misafirim vardı ve daha önce anlattığı bir şeyi tekrar anlatıyordu. Hayatımın cümlesini kurmuşum.

Anlayışınızdan dolayı tebrik ederim. :smiley:
Bende 2 ile 4 kaçırıyordu tüketim 16-17 Lt.'leri bulmuştu. Yol bilgisayarını sıfırlamadım 1200 km ortalaması şuan da 300 km'de 15 Lt.'lere düştü.
bir şeymi yaptınki yakıt düştü.:smiley:)kendiliğindenmi oüştü.yol bilgisayarını neden sıfırlamadın.1200 km ortalaması şuan da 300 km'de 15 Lt.'lere düştü ne demek.anlamadım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR