2. Anadolu Kamp Karavan Şenliği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,215

mycamper

Kamp III
Yer
İstanbul
Web
www.anakamp.org
2. Anadolu Kamp Karavan Şenliği bu sene 17-18-19 Mayıs tarihlerinde yapılacaktır.

İlkini geçen sene Güzeldere Şelalesi'nde düzenlediğimiz ve güzel, kaliteli kampçılardan oluşan bir katılımla gerçekleşen, iz bırakan şenliğimizin bu sene ikincisini düzenliyoruz. ANAKAMP'ın çizgisinde düzenlenecek olan bu şenlik de yine doğal bir ortamda gerçekleştirilecek. Yani bir yaylada. Ancak yaylanın adını yakında duyuracağız.

Sloganımız neydi ? ;)
Karavanına atla, çadırını kap gel!

Karavanı olan olmayan, karavan hayatı ve camperler hakkında merak ettiklerini görerek öğrenmek isteyen, farklı kampçı dostlarla tanışmak, eskilerle buluşup hasret gidermek isteyen, kısacası içinde "kampçı" ruhu barındıran herkesi şenliğimize bekliyoruz. Şenlik bahane, maksat dostlar bir arada olsun, beraber kamp yapalım ;)

anasayfa_img_2kk_senligi.jpg

Etiketler
Ynt: 2. Anadolu Kamp Karavan Şenliği

Geçen sene düzenlediğimiz, Türkiye'nin ilk kamp karavan şenliği 1. Anadolu Kamp Karavan Şenliği'nden bazı kareleri hatırlatmak istedim, belki karar vermenize yardımcı olur ;)

1. Anadolu Kamp Karavan Şenliği'ne ait fotografların tamamını görmek isterseniz lütfen sitemizin etkinlikler bölümünü ziyaret ediniz.
www.anakamp.org

akmp_01_01.jpg

akmp_01_06.jpg

akmp_01_07.jpg

akmp_01_08.jpg

akmp_01_09.jpg

akmp_01_10.jpg

akmp_01_13.jpg

akmp_01_14.jpg

akmp_01_20.jpg

17-18-19 mayıs.!!

Şu şenliği Eskişehir yakınlarında (250-300 km falan) yapsanız da Şenlikten bir gün önce 2.Anadoks Karakaya Tırmanış şenliğine de katılabilsek.
Bir taş ile 2 kuş vursak.
:smiley:

Merhaba, kamp fotoğraflarınız çok güzel.İlanınızda da belirttiğiniz gibi camperler hakkında merak ettikleriniz diyorsunuz .Acaba sorabilirmiyim camper mi yoksa alkovenli karavan mı ?
Not:Rahatına düşkün ve her istediği yerde kamp yapmak isteyen için

Herhangi bir engelim olmazsa mutlaka gelmek isterim.

Sayın meo,

sorduğunuz soruya burada tek bir cümleyle cevap vermek imkansız.
Tek değil bir kaç cümle de olsa bunun net bir cevabı olamaz, sizin adınıza kimse karar veremez.
Ancak artısı eksisi anlatılabilir, ki bu da kısa bir konu değil. Çünkü o kadar çok etken var ki;
Yaşam tarzınız, alışkanlıklarınız, hayatta ne kadar az şeyle çok mutlu olduğunuz, yaşınız, cinsiyetiniz, kilonuz, sağlık durumunuz, maddi durumunuz, park sorununuz vs vs vs.
Size önerim, bizim bir kampımıza katılıp, bunları birebir sohbetle tesbit edip, sizin kendinize yakın olanı bulmanızdır.

Selamlar ;
Camper'ımı sonunda teslim aldım.Biraz detay işleri var ama ilk defa karavan sahibi ve tecrübesi olacak olan ben inşallah bu gezinize katılabilirim.
Sizlerle tanışmayı ve tecrübelerinizden faydalanmayı dörtgözle bekliyorum.
Eşim ve kızım bu ilk sefere gelmekte biraz tereddüt ediyorlar ama ikna etmeye çalışıyorum. Yoksa bu ilk denemeye yalnızmı çıksam ne dersiniz :-\

İlk deneme önemlidir. Bu denemenin güzel ve olabildiğince düzenli bir ortamda geçmesine özen göstermelisiniz.
İlk denemeyi kendiniz bir kampingin düzenli ortamında yapabilirsiniz.Su, elektrik gibi alt yapıların arızaları ,sigortalar, su kaçakları, tabak çanak yerleşimleri ve yolda çıkardığı sesler,camlar ve yağmurlu bir hava varsa su sızıntıları gibi olası olumsuzlukları en azından bilmenizde yarar var. Tenteniz var ise onun da denemesi, rüzgarlı havanın size vereceği sıkıntıların derecesi , karavanın dengelenmesi için takoz ihtiyacınız, çamaşır kurutma için düzeneğiniz gibi bir çok problematik noktaları bir bir gözden geçirmenizi öneririm. Tabii bütün bu noktaların bir günde test edilmesi mümkün olmayabilir. Zaten karavancılık da derece derece öyle bir kaç günde bir kaç ayda ya da yılda öğrenilemiyor aslında ...Kolay gelsin..Her zaman yanınızdayız..Sevgiler,

RÜZGAR

Öncelikle yeni camper ınız hayırlı olsun...
Güle güle kullanın...
Darısı bizlerin başına... ;D
Aileniz pek gönüllü değilse çok ısrar etmeyin derim...
Siz tek gelin...
İlk seferin acemiliğini ve gerginliğini onlar yaşamamış olurlar, bir sonraki gezide ise sizde deneyimli olacağınızdan daha az stresli bir ortam oluşur...
Hem döndüğünüzde ballandıra ballandıra anlatırsınız, hepten özenirler, merak ederler... :D

Sayın Taiga ve Rüzgar ; Teşekkür ederim

Yalnız gelme konusunda haklısınız galiba.Kızım 2,5 yaşında ve eşimin hiç kamp, çadır gibi tecrübesi malesef yok. Ekipteki arkadaşların tecrübeleri bana güven veriyor ama araba konusunda dediklerinizden sonra endişelerim var. Gerçi teslim alırken elektrik ve su aksamı denendi de , gerçek ortamda bilemiyorum!!!!!!.

Konudan uzak ama
Tente ile ilgili olarak elektriklimi ? Manualmi? Henüz yaptırmadım. Fiyatları çok mu farklı?

Tente takacaksanız manuel derim.Zaten buralarda elektrikli kullananı da hiç görmedim desem yalan olmaz. Çok gereksiz bir otomasyon aslında.Ayrıca her otomatik aksesuarın bir de arıza sorununu düşünmeliyiz.
Motokaravanın durması ile gitmesi arasında çok fark oluyor inanın.Sakin sakin duran alet yola çıkınca canavarlaşıyor adeta. Sağa sola yalpalamalar, aşırı rüzgarda yelkenli gibi gidişler, yanınızdan geçen TIR ,otobüs gibi hacimli araçların sizi yolun dışına atar gibi olması, kapakların, kapıların boşluklarının zıngırtılarına tencere tavaların tıngırtıları, bardağın çanağın şıngırtıları ... ..Araba kullanırken de elinizden hiç birşeyin gelemeyişi, seslerin yerini bulamamaktaki çaresizliğiniz.. Öylesine bir alem bu Karavancılık denilen..iki ucu helvalı ! değnek ...
O "eş" denen varlığa da öylesine ihtiyaç oluyorki..sesleri arayıp bulan, yolda tavanın tencerenin sesini kesen,arada bir size meyva soyup kahve hazırlayan, sıcakta bir bardak soğuk suyunuzu veren..Siz iyisimi eşinizle bir olun..bu işi birlikte sevin, birlikte yaşayın..
Sevgiler

RÜZGAR
Konu biraz şenliğin dışına çıkar gibi oldu ...karavancılık aslında bir şenlik...yaşamak gerekir..

Şenlikte 'masa üstünde icra edilen "sanatsal" etkinlik' de olacak mı?
;D :D ;)

Anakamp yönetimi masa kullanımını yasakladı ;D ;D ;D

RÜZGAR' Alıntı:
Tente takacaksanız manuel derim.Zaten buralarda elektrikli kullananı da hiç görmedim desem yalan olmaz. Çok gereksiz bir otomasyon aslında.Ayrıca her otomatik aksesuarın bir de arıza sorununu düşünmeliyiz.
Motokaravanın durması ile gitmesi arasında çok fark oluyor inanın.Sakin sakin duran alet yola çıkınca canavarlaşıyor adeta. Sağa sola yalpalamalar, aşırı rüzgarda yelkenli gibi gidişler, yanınızdan geçen TIR ,otobüs gibi hacimli araçların sizi yolun dışına atar gibi olması, kapakların, kapıların boşluklarının zıngırtılarına tencere tavaların tıngırtıları, bardağın çanağın şıngırtıları ... ..Araba kullanırken de elinizden hiç birşeyin gelemeyişi, seslerin yerini bulamamaktaki çaresizliğiniz.. Öylesine bir alem bu Karavancılık denilen..iki ucu helvalı ! değnek ...
O "eş" denen varlığa da öylesine ihtiyaç oluyorki..sesleri arayıp bulan, yolda tavanın tencerenin sesini kesen,arada bir size meyva soyup kahve hazırlayan, sıcakta bir bardak soğuk suyunuzu veren..Siz iyisimi eşinizle bir olun..bu işi birlikte sevin, birlikte yaşayın..
Sevgiler

RÜZGAR
Konu biraz şenliğin dışına çıkar gibi oldu ...karavancılık aslında bir şenlik...yaşamak gerekir..

Cok hosuma gitti. Tebrik ediyorum, harika cevap. Katiliyorum, karavancilik paylasildikca zevki artan bir tatil tarzi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,776
Kaydolan Son Üyemiz
UĞUR TOHUMCUOĞLU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR