20. v6 vitaramı yoksa gallopermi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan poyraz24 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,855

poyraz24

Ana Kamp
Yer
erzincan
eski bir 1.6 jlx vitara kullanıcısı olarak sizlerden fikir almak istiyorum arkadaşlar, birazdaha güç ve konfor için yeni bir araç almaya karar verdim gönlüm biraz galloperde ama yinede bir tarafım suzuki den yana sizce hangisi,karasızım yardımcı olursanız sevinirim.

Etiketler
yoksa
Ynt: 20. v6 vitaramı yoksa gallopermi

Merhaba,buyuk ic hacim ve motor gucu benzinli Galloper'i one cikartir.
Vitara ekonomikligi,parca bollugu ve ikinci eldeki hizi ile Galloper'i gecer.
Eski aracinizin ic hacmi sizi tatmin ediyorsa V6 2000 ile arasinda fark yoktur.
Konfordaki Galloper farki belki deri koltuk standarti olabilir.
Diger luks sayilabilecek ozellikler Vitara'larda da zaten mevcut.
Sahsi fikirlerimdir,yardimci olmasi umuduyla.

ttogan' Alıntı:
Merhaba,buyuk ic hacim ve motor gucu benzinli Galloper'i one cikartir.
Vitara ekonomikligi,parca bollugu ve ikinci eldeki hizi ile Galloper'i gecer.
Eski aracinizin ic hacmi sizi tatmin ediyorsa V6 2000 ile arasinda fark yoktur.
Konfordaki Galloper farki belki deri koltuk standarti olabilir.
Diger luks sayilabilecek ozellikler Vitara'larda da zaten mevcut.
Sahsi fikirlerimdir,yardimci olmasi umuduyla.

Kesinlikle katılıyorum ;)

grand vitara isteklerinize karşılık verır sanırım iç hacmı bıraz daha genış konforlu ve lüx 4 silindir ve 2000 cc

kararsızlık halen devam etmekte grand vitara kullanıcısı olarakta vitaraları iç hacim olarak begenmiyorum,aslında vitaradan vaz geçmek benim için çok zor olacak ama sanırım galloper biraz daha agır basıyor ama halen aradıgım galloperi bulamadım diyebiliirim.

veteriner' Alıntı:
Galloper 5 kapılarda elektrikli arka kilit var.

Merhaba Abdullah bey,elektrikli arka kilit derken diferansiyel kilidinden bahsediyorsunuz sanirim.
Orjinal olarak yok.Standart LSD var.Sonradan %100 kilit takilabiliyor sanirim,ama biraz pahaliymis.
Benim ogrendigime gore boyle,birde sadece bes kapilarda degil uc kapilarda da LSD standart diye biliyorum.
On porya kilitleri ise dort cekere aldiginizda otomatik mekanik olarak devreye giriyor.
Bu da iki ceker konumunda nispeten ekonomiklik ve serilik sagliyor.
Suzuki'de de ayni teknik var ama LSD yok yanlis bilmiyorsam.

Sayin Poyraz,Galloper ile devam etmek istiyorsaniz bazi bildiklerimi sunayim,karari siz verin.
Yurdumuzdaki Galloper'lar iki cesit motorla donatilmis olarak ithal edilmislerdir.
3.0 V6 benzinli yada 2.5 TDI dizel.Her ikisinin de duz ve otomatik vites secenekleri vardir.
Uc kapili modelinde sadece 2.5 TDI manuel vites vardir.Yurt disinda farkli secenekler olabilir.
Bazen farkli HP ler yazilsada benzinli modelleri 140 HP,dizel olanlari 105 HP guc uretirler.
Benzinlilerin LPG ile tuketimleri bu gunku fiyatlarla 40krs civarindadir.(100km de 15 litre ortalama)
Dizel modellerinde tuketim 50krs civarindadir.(100 km de 12 litre ortalama)
Araclar Mitsubishi Pajero'nun 1992 yilina kadar urettigi ilk nesil kasa ve alt yapiyi kullanmaktadir.
Tek fark,on far grubunun yuvarlak degil koseli kendine has sekilde olmasidir.
Dolayisiyla bir cok parcasini Mitsubishi'lerden de faydalanarak bulmak mumkundur.
Dizel olanlarda Starex minibuslerin motor parcalari birebir uyumludur.(gerektiginde Starex diye arayiniz)
Hyundai servisleri halen parca konusunda destek olmaya devam etmektedirler.
Benim simdilik bulamadigim parcasi pek olmadi,cikma yada sifir,internet ve forumlar sagolsun.
Vitara'dan sonra vergi ve tuketim degerleri ile parca fiyatlarindaki az farka hayir demezseniz iyi aractir.
Klimanin arka bolume ayri olan fan sistemi koca aracin icini yaz kis istenen sekilde tutabilmektedir.
Bazi versiyonlarinda yedi koltuk mevcuttur.Hepsinde bagaj koltuklari baglanti yerleri vardir.
Gaz tankina ragmen bagaji genistir.Gazli modellerde bagaj koltuklari kullanilamayabilir.
Bagaji koltuklu ve birileri oturursa esya koymaya yer kalmayacagi malumunuzdur.Yoksa koltuklar katlanir.
Modelleri 1999 dan 2001 e kadar gider.Fiyatlari 20 civarina duzgun olan alinabilir.
Sahsi fikir ve tecrubelerimdir.Yardimci olursa sevinirim.

verdiginiz bilgiler için çok teşekkürler bahadır bey,konyada bir tane var sahibinden com.da o araç biraz ilgimi çekti işin açıgı halen kararsızım hayırlısı diyelim.

aynen hayırlısı zamana bıraktım artık biraz daha uygun birşey arıyorum ,gerçi bi bakmışım suzukiye dönüveririm saygılar.

2.0 v6 suzuki temiz araç bulmak zor.suzukide en iyisi 2004 üstü 2.0 grand vitara olur sizin için.galloper eski nesil pajerolalarla aynı üretim.model olarak yeni olması sizi aldatmasın.saygılar..

evet haklısınız ,suzuki kullandım 2004 otom. 2.0 grand ve 2000 mod. 1.6 jlx sadece 2.0 v6 modeline binmek nasip olmadı belki temiz ve orjinal düşük km bi araç bulsam düşüne bilirim ama ne yazıkki piyasada yok nasip beklemeye devam.

2.0 v6 modelinde model yılları 1995<>1997 dir elde kalan tek tükde 98de satıldıgından onlar 98 diye gecer..

en yenisi 15 yaşındaki aracın km si ne olur..? normali 300.bin civarıdır..

150bini gecenlerde sorunlar ufaktan cıkmaya başlar.. ;) 150binde olanıda yok kadar azdır.. ;)

galloper ,v6 dan 2gömlek üstündür..

İstanbuldan örnek vericem aracınızın markası opel,bmw ,merceses vs ise sadece o markaya özel parcacısı var..içeri girip şu kasa şu model dediğinizde sizi anlıyan anlatıgınızı bilip var yok cevap verebilen parcacılar mevcut..
kore ve japon araclarında markaya göre parcacısı mevcut degil..alayına japoncu dedigimiz parcacılar bakıyorlar..20 markanın 400-500 çeşit aracına hizmet veriyorlar..belkide eldeki mevcut parcayı neyin olduğunu bilememekten yok çekiyorlar.

başka bir örnek daha verim opelin astra corsa modelleri ucuz ve lux olmıyan ama cok satılan modelidir..parcacıda parcası kıyamet..omega v6 3.0 dediğinde en lux en baba arabası ..tek civatası olmuyor..gibi.. ;) neden derseniz yollarda gezenlerinin sayısı çok az olması..

omega v6 3.0=galloper. ;) aslında iyi ama ? zor araba bilmece cözme yeteneginize baglı yürütülebilir..

pajeronun 3kapı 3.5 v6tısı bu işte son durak ..parcası yan sanayii yok ve orjinalide oldukca pahalıdır..eskiyip kırılması mümkün olmayan bir aractır..
şu aralar v6 tı ie ilğili sahibinden com da ilginç bir ilanım var..göz atın isterseniz.. :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,918
Kayıtlı Üye Sayımız
166,699
Kaydolan Son Üyemiz
adnan86

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR