Ynt: 20. v6 vitaramı yoksa gallopermi
veteriner' Alıntı:
Galloper 5 kapılarda elektrikli arka kilit var.
Merhaba Abdullah bey,elektrikli arka kilit derken diferansiyel kilidinden bahsediyorsunuz sanirim.
Orjinal olarak yok.Standart LSD var.Sonradan %100 kilit takilabiliyor sanirim,ama biraz pahaliymis.
Benim ogrendigime gore boyle,birde sadece bes kapilarda degil uc kapilarda da LSD standart diye biliyorum.
On porya kilitleri ise dort cekere aldiginizda otomatik mekanik olarak devreye giriyor.
Bu da iki ceker konumunda nispeten ekonomiklik ve serilik sagliyor.
Suzuki'de de ayni teknik var ama LSD yok yanlis bilmiyorsam.
Sayin Poyraz,Galloper ile devam etmek istiyorsaniz bazi bildiklerimi sunayim,karari siz verin.
Yurdumuzdaki Galloper'lar iki cesit motorla donatilmis olarak ithal edilmislerdir.
3.0 V6 benzinli yada 2.5 TDI dizel.Her ikisinin de duz ve otomatik vites secenekleri vardir.
Uc kapili modelinde sadece 2.5 TDI manuel vites vardir.Yurt disinda farkli secenekler olabilir.
Bazen farkli HP ler yazilsada benzinli modelleri 140 HP,dizel olanlari 105 HP guc uretirler.
Benzinlilerin LPG ile tuketimleri bu gunku fiyatlarla 40krs civarindadir.(100km de 15 litre ortalama)
Dizel modellerinde tuketim 50krs civarindadir.(100 km de 12 litre ortalama)
Araclar Mitsubishi Pajero'nun 1992 yilina kadar urettigi ilk nesil kasa ve alt yapiyi kullanmaktadir.
Tek fark,on far grubunun yuvarlak degil koseli kendine has sekilde olmasidir.
Dolayisiyla bir cok parcasini Mitsubishi'lerden de faydalanarak bulmak mumkundur.
Dizel olanlarda Starex minibuslerin motor parcalari birebir uyumludur.(gerektiginde Starex diye arayiniz)
Hyundai servisleri halen parca konusunda destek olmaya devam etmektedirler.
Benim simdilik bulamadigim parcasi pek olmadi,cikma yada sifir,internet ve forumlar sagolsun.
Vitara'dan sonra vergi ve tuketim degerleri ile parca fiyatlarindaki az farka hayir demezseniz iyi aractir.
Klimanin arka bolume ayri olan fan sistemi koca aracin icini yaz kis istenen sekilde tutabilmektedir.
Bazi versiyonlarinda yedi koltuk mevcuttur.Hepsinde bagaj koltuklari baglanti yerleri vardir.
Gaz tankina ragmen bagaji genistir.Gazli modellerde bagaj koltuklari kullanilamayabilir.
Bagaji koltuklu ve birileri oturursa esya koymaya yer kalmayacagi malumunuzdur.Yoksa koltuklar katlanir.
Modelleri 1999 dan 2001 e kadar gider.Fiyatlari 20 civarina duzgun olan alinabilir.
Sahsi fikir ve tecrubelerimdir.Yardimci olursa sevinirim.