2001 Model Jeep Grand Cherokee Limited 3.1 Td Alınır Mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan stratos Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,603

stratos

muhteşem f/p, lüks, canavar Ssanysong
2001 model Jeep Grand CHerokee limited 3.1 TD alınır mı ?

jeep markasında hakkında uzman olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

Ynt: 2001 Model Jeep Grand Cherokee Limited 3.1 Td Alınır Mı ?

Bi ara bütün 3.1 Td'ler sanayide takoza çekilmiş krank bekliyolardı :smiley:

Tutulmaz, parçası bulunmaz sıkıntılı bi motor, dizel alınacaksa 2.7 alın başınız ağrımasın

merhabalar aracı kullanan arkadaslar vardır memnun olnda vardır ama genel olarak arac sıkıntı oldugu söylenmekte alınacaksa 2.7 dizel biraz pahalı ama sorun anlamında daha sorunsuz olarak bilinmekte ama dedigim gibi tercih meselesi saygılar

mrb bende var 5 yıldır kullanıyorum 205. binde şimdiye kadar bir sorun çıkarmadı motor zamanında bakımlarını yaptırdınmıydı birde piyasada çok kurcalanmış araç var ne amaçla kullanacağınada bağlı ben antalyada şehir içinde kullanıyorum çok şükür bi sıkıntım olmadı

KARDEŞİM, 3.1 ALMAKLA HAYATININ EN BÜYÜK HATASINI YAPMIŞ OLURSUN...
BİR AĞABEY NASİHATI OLARAK KULAK VERMENİ ÖNERİRİM...
SONUNDA PARÇA PARÇA HURDAYA VERMEK ZORUNDA KALIRSIN...
BİNMEYE ISRAR EDERSEN, HER YIL YAKIT HARİÇ 10 MİLYAR TL (YENİ PARA 10 BİN TL) HARCAMAK ZORUNDA KALIRSIN...
KENDİNE VE VARSA ÇOLUK ÇOCUĞUNUN RIZKINA SAYGI GÖSTERMEK İSTİYORSAN SAKIN HA ALMA...

eccara' Alıntı:

BİNMEYE ISRAR EDERSEN, HER YIL YAKIT HARİÇ 10 MİLYAR TL (YENİ PARA 10 BİN TL) HARCAMAK ZORUNDA KALIRSIN...
KENDİNE VE VARSA ÇOLUK ÇOCUĞUNUN RIZKINA SAYGI GÖSTERMEK İSTİYORSAN SAKIN HA ALMA...

kendinizi tanıtıp konuya cevap yazsaydınız kurallar gereği daha iyi olurdu

büyük harf kullanımı forum ortamlarının hepsinde yasaktır

konuya gelirsek VM motor diye geçer italyanların en büyük motor firmasıdır ki iveco motorlarına bile elleri değmiştir

bu motoru tanımayan bir sürü usta yüzünden adı kötüye çıktı bir kere alaxağınız aracı yetkili servis kontrolünden sonra çıkan rapora göre alabilirsiniz uzun dönem bende kullandım sorun yaşamadım

Kim olduğunuzu bilmiyorum.
Forum kuralları ile ilgili uyarı yapma yetkinizin olup olmadığını bilmiyorum.
Eğer yetkili biriyseniz, bunu nasıl kontrol edeceğimi bildirin.
Daha sonra gerekeni yaparım.

Bilgi ve tecrübelerimizi, soru soran birine aktarmak, insanlık görevimizdir.

Araçlar 3'e ayrılır 1) kullanma klavuzunda yazan bakımların çoğunun yapılmayacağını bilen adamlar tarafından tasarlananlar 2) yapılacağını uman adamlar tarafından tasarlananlar. 3) aracı fabrikadan en ucuza nasıl çıkartabiliriz gerisi çok önemli değil mantığıyla tasarlananlar (bunlardan bazıları ilginç bir şekilde fena arabalar değildir kimi de tam bir felaket olabilir).

Şu ana kadar görülen tüm jeep'lerin genelde 2. nolu kategoride olduğu. 3.1 motorlu olan bir parça daha bu kategoride, hatta evi orası olabilir...

Bir yerde yazili bisey varmi bilmiyorum forum ortaminda kimse buyuk harf kullanmaz uyarmak icin yetkili biri olmaya gerek yok.burda yaziyorsaniz okuyup care cozum buluyorsanuz uyarilari dikkate almalisiniz diye dusunuyorum.yazilan yazilara baktiginizda buyuk harf goremezsiniz.forum àdeti boyledir.hayirli aksamlar dilerim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Beyfendi zaten uyarıyı dikkate almış ve ikinci mesajını küçük harfle yazmış, bence ufak bi hatayı bu kadar dillendirmeye gerek yok. Forumu canlandırmak, canlı kalmasını sağlamak için böyle küçük tartışmalara girilmemesi, ve bizzat uyarmak yerine yöneticilere bildirmesi bence daha uygun olur.

Saygılarımla..

eccara' Alıntı:
Kim olduğunuzu bilmiyorum.
Forum kuralları ile ilgili uyarı yapma yetkinizin olup olmadığını bilmiyorum.
Eğer yetkili biriyseniz, bunu nasıl kontrol edeceğimi bildirin.
Daha sonra gerekeni yaparım.

Bilgi ve tecrübelerimizi, soru soran birine aktarmak, insanlık görevimizdir.

yaptığım uyarılar için yrtkili olmaya gerek yok

bu forumda olmayabilir ama yaklaşık 8 forumda ya admin ya da modaretör olarak görev yapıyorum bu forumda yetkili olmadığım halde 8 forumdaki yetkilerimi öne sürerek kimseye de şımarıklık yapmıyorum bu forumun kurallarına uyarak bilgi paylaşımı içinde keyfime devam ediyorum

sizi genel forum kurallarını öğrenmeye davet ediyorum

eccara' Alıntı:

mrb yılda 10 bin tl neyine harcıyorsunuz acaba çok merak ettim ben 5 yıldır kullanıyorum mazot ve standart bakımı hariçinde bir şeyine para harcamadım buda yağ filtreler v.s aracımın alt takımı bile orjinal duruyor buna göre 5 yılda 50 bin harcama yapmama gerekiyor bu kadar abartılı atmayın kardeşim yazık yazık 10 bin lira yılda ne bu motor yaptırmaya kalksan yetkili bayide 2 yıl yada 100 bin km garantili 15 binlrayı ya bulur yada bulmaz yapmayın ayıp kötülemeyin bu kadar bu araçlaraı benim var kullanıyorum diye değil ama bu kadar atmayın yılda 10 bin tl masraf ha gezen biri için mazot parası olur :smiley:

Ergün bey ben size olan biteni anlatayım:

1) Kullanma klavuzunda yazıyor motor antifrizi 2 senede bir değiştirilir. Götürün sanayiye, ellerinde bir ölçü aleti var, antifrizin donma noktasını ölçüyor. Tabi kağıt üzerinde öyle, aslında sıvının özgül ağırlığını ölçüyor ve tahmini bir değer çıkarıyor. Bu yöntem belli bir su-antifriz oranından sonrasını yanlış ölçtüğü gibi hadi doğru ölçtü diyelim, antifriz içindeki korozyon önleyici maddeleri ölçmüyor. Test sonucu iki şekilde olur: Ya değiştirmeye gerek yok derler, ya da değiştirelim derserse o ölçü aletinin ölçtüğü değer saf antifriz için en yüksek noktada olduğu için suyla karıştırmadan direk radyatöre boşaltırlar yenisini. Bu arada şanslıysanız soğutma sisteminde hava kalıp kalmadığını kontrol edip havasını alırlar. Değileniz bir süre sonra aracınız iki sebepten hararet yapabilr: 1) İçinde hava kalmıştır 2) Antifriz-su karışım oranına pek dikkat edilmediği için bir süre sonra antiriz oranı %70'i geçer ve etilen glikol su kadar iyi bir soğutucu değildir, bu şartlarda çalışan motor hararet yapar. 3) Kimse korozyon koruyucuların ömrüne dikkat etmediği için bir süre sonra motorunuz korunmaz radyatör/motor içindeki su taşımna kanalları tıkanmaya başlar, hararet yapar. 4) Klasik tip antifriz içindeki potasyum radyatörü çeşme suyu ile doldurursanız ve su kireçliyse çökelir, radyatörde kireçlenme yapar. Bu çok olursa motor gene hararet yapar. (Amma da nazlı motor bu derseniz birileri bu şartları da değerlendirip araçlarının motorunu ona göre tasarlamış ve o motora uygun 10 sene ömürlü antifrizi fabrikada motora koymuş olabilir, ama bizim bildiğimiz jeep'ler o arabalardan değil, belki en yenileri değişmiştir ne de olsa antifrizler de son zamanlarda baya değişti.)

2) Mesela aracınızın eski sahibi arabayı almış ama cherokee bu çok yakıyor, ama işi de eve yakın zaten dert değil. Motor yağı kaç bin km'de bir değişir? Tahmini 10bin. Peki bu kullanım şartlarında da öyle mi? Hayır. Motor daha ısınmadan yeniden kapatıldığı için yağ içinde biriken su buharı yağ çamuruna sebep olur. Bu çamur da motoru soğutan faktörlerden birinin ektisini azaltır: yağ'ınkini.

3) Kullanma klavuzunda yazıyordur şanzıman yağı 60bin km'de bir değiştirilir. 60 bin km'de kontrol ettirin şanzıman yağını. Sonuç ne çıktı? E iyi bu değiştirmeye gerek yok yağ iyi, böyle çıktı değil mi?. Acaba öyle mi kullanma klavuzunu yazan bilmiyor muydu 60 bin km'de yağın hala daha iyi olacağını. Biliyor. Öyleyse niye yazmış? Çünkü değiştirince şanzıman içinde bir miktar yağ kalacak ve onu değiştirmeniz kolay değil, şanzıman içinde kalan yağ bozulmaya devam edecek. Bu durumun aracın ömrü boyunca sorun çıkarmaması için yağın en geç 60 bin km'de bir değişmesi lazım.

Gel gelelim bunları bizim ustalara anlatamazsınız. Onlar kitaba değil kendi gözleriyle gördüklerine inanırlar, ama eğitimli olanları hariç gözle gördükleri şeylerin yanlış olduğunu bilenlerinin sayısı fazla değil.

O yüzden sizin cherokee 3.1 eninde sonunda hararet yapar. Yapmazsa da başka birşeyi bozulur. Zaten elin amerikalısı bizim gibi arabaları 20 sene kullanmıyor zaten bakım programına harfiyen uyulsa da en fazla 10 sene sorunsuz çalışacak şekilde ayarlamışlardır.

teşekkür ederim bunları bende biliyorum ve elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum mesela kitabında 15/40 yağ kullanın diyor ama bizim ustalarımız illa 5/30 yada 5/40 koymakta ısrar ediyor bunun gibi çok var arıza çıkarana kadar pert olana kadar kullanırız sonrasınada bakarız motoru çıkarıp yerine başka motor takanlar var bizde çaresine bakarız en kötüsü köye götürür tavuk beslerim içinde

en kötüsü köye götürür tavuk beslerim içinde

Bunu yapmayacağınıza eminim, 1-2 bin lira ucuza verdiniz mi elinizden kaparlar.
Ben yukarıda bizim sanayinin kötü yanlarını yazdım sadece. Bir de iyi yanları var: iş tamire geldi mi uçuk fiyatlar çıkarmıyorlar genelde. Her türlü eksiğimize rağmen elin amerikalısı arabayı bizim gibi 20 sene kullanamaz çünkü orda bu tamir işleri arabanın yenisinin fiyatıyla kıyaslanabilir rakkamlara çıkıyor (eh arabalar da orda ucuz tabi, burdaki gibi apartman dairesi fiyatına satmıyorlar.).

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,841
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR