2002 model 4.7 cherokee lpg sistemi hakkında acil yardım...?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ykpsnm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,365

ykpsnm

Yeni Üye
cherokee ci arkadaşlarım merhaba..ilan başlığındada belirttiğim gibi 2002 model 4.7 bir araç aldım..vergi olayında ziyade yakıt olarak sistemi değişme düşüncesindeyim..bu konu hakkında bilgisi olan yada araçlarında kullanan arkadaşlarımdan yardım istemekteyim..marka olarak pek bir alternatifim yok sanırım..prins marka lpg sistemi en sorunsuz çalışan sistem olduğunu duydum ancak fiyat olarak sordugumda karşıma minimum 4000 tl lik bir fatura çıkıyo..atiker ve brc markalarını araçlarında kullanan varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim..yada başka tavsiye varsa her türlü tavsiyeye açığım..şimdiden i günlerr....!!

Etiketler
Ynt: 2002 model 4.7 cherokee lpg sistemi hakkında acil yardım...?

Yeni aracınız hayırlı olsun. Lpg ile ilgili bu sitede arama yaparsan detaylı bilgiler bulabilirsin. Benim yazılanlardan anladığım, prins olursa aracın değerini artıran bir avantaj yaratıyor ama işin özü markadan önce iyi bir işçilikle, profesyönelce lpg taktırabilecek bir usta bulmak. Atiker taktırıp çok memnun olduğunu yazanlarda var. Prins'in chrysler tarafından tavsiye edilen bir kit olduğunu biliyorum.

Merhaba ykpsnm benim 2001 wj kasa aracim var prins marka lpg sistemi kullaniyorum sorunsuz bir sekilde tavsiye ederim...

Bu arada araciniz hayirli olsun...

ykpsnm' Alıntı:
cherokee ci arkadaşlarım merhaba..ilan başlığındada belirttiğim gibi 2002 model 4.7 bir araç aldım..vergi olayında ziyade yakıt olarak sistemi değişme düşüncesindeyim..bu konu hakkında bilgisi olan yada araçlarında kullanan arkadaşlarımdan yardım istemekteyim..marka olarak pek bir alternatifim yok sanırım..prins marka lpg sistemi en sorunsuz çalışan sistem olduğunu duydum ancak fiyat olarak sordugumda karşıma minimum 4000 tl lik bir fatura çıkıyo..atiker ve brc markalarını araçlarında kullanan varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim..yada başka tavsiye varsa her türlü tavsiyeye açığım..şimdiden i günlerr....!!
hayirli ugurlu olsun ,
ustadlar 4.7 motorun vergisinin ne kadar oldugunu bilip bilmeden alinsada nediyoruz??
indirim olsa olmasada veya %5 kasko degerini gecsede gecmesede?nediyoruzz?
aciyoruz internete vergi dilimine bakiyoruz.
goruzyoruz 7500 kusur.buna razi olup alirken
kasko indirimi ile 5500 lire gibi rakama dusmeside super oluyor....
sorun nerede????:smiley:))
peki...
google a yazsak jeep cherokee4.7 yakit tuketimi diye?mutlakaaa sonuca ulasiriz.
pekii sehir disi 12lt. sehir ici 17 litre.
en fazla lpg %kac kar ettirir? %50
en az ne kadar tasarruf ettirir?? %30
o zaman cikar ortadaa...
cok uzmeyelim kendimizi,aslan ortada,ses ortada,isine gelirsee derler adama!!!
affiniza siginarak yaziyorum.hepimiz az yaksin ama V8 e binelim isterizzz...:::smiley:))

ykpsnm' Alıntı:
kesinlikle prins marka diyor arkadaslar.
fakat montaj yapan ustada dahil herkes ilk once mumkunsee BENZINN herzaman oncelik benzin.
aksi idda edilemezz.
cok basit bir detay benzin ile lpg nin yanma patlama dereceleri farkli.ve urettikleri basinclarda farkli.
prins olunca da zarar var atiker oluncada vs....
her lpg takan firma napiyor?motorun metal aksamlarini daha mi dayanikli hale getiriyor??::::smiley:))
ortak fikir pahalı da olsa benzinnn.
ben benzinde kullanma taraftariyim.(bu maddi imkanlar fazla demek olmuyor)sehir icinde kucuk araba.sehir disi ve arazide JEEP GRAND CHEROKEE 4.7 HIGH OUTPUT OVERLAND)
zaten benzinden lpg ye gecene kadar 10 km gitse. yaklasik 2 lt yapar.yaklasık 10 tl.
90km olarak lpg ile gidilen yol hesabini.
benim diyen %50 kar size duser %35 eeee.
ciartabilecegi masraf vssss.dusun tasin??
sonuccc ortada.
saygilarr bu yonden de dusunmek lazimm

micoz01 hocam dediğiniz çok doğru aslana kuru fasulye değil bildiğimiz et vermemiz gerek ancak km'de 1 lira ve bazen üstü vermek çoğu zaman mümkün olmuyor. Ve zaten neredeyse tüm 2.el Grand'lerde lpg takılı. Hazır takılıyken kullanmak gayet mantıklı. Ve motorun tamamı komple 6500-700 gibi bir fiyata yenilenebilirken, 150.000km'de bir motor parası çıkıyor lpgden aldığımız kar ile. Eh sorarım hani, bu koca motoru 150.000'de öldürecek mi bir lpg? 500'ler 600.000leri görüyor lpg ile bu motorlar. Ama ne yalan söyleyim bazen alıyorum benzine sürüyorum 5-6 gün öyle keyfine vara vara. Performans olarak çok bir fark yok gerçekten belki de ama insan hissediyor aracın kendine geldiğini.

Ve dediğiniz gibi 10 km sonra geçmiyor ne yaptınız maksimum 1 km şu mevsimde :smiley:.

Prince lpg her araçta farklıdır elbette ama otomatik kendini ayarlar olayı budur, gidip yaz kış için ayarlatmanıza çok gerek yoktur. 55-60 dereceyi bulduğunda eğer enjektörler de yeterince ısınmışsa ve basıncı uygunsa lpg'ye geçer araç. Havalar -10 derece olduğunda 3 km gibi bir gidişten sonra olacak geçişi de tahminimce.

Prince lafını çok duymanızın sebebi de zaten takılan kitleri bi gözlemleseniz anlayabileceğiniz bir şey. Boruları olsun, regülatörü olsun beyni olsun hepsi gayet sağlam parçalar. Bendeki prince regülatörü 6 yıllık olmasına rağmen ilk kez sorun verdi(ki o da çok mühim bir şey değildi hani), o da değişti. Önceki aracımda lovato takılıydı, 3 kere enjektörler 2 kere regülatör değişti, ve hepsi de yolda bırakan çok tehlikeli arızalar verdi. Belki takarken fazladan veriyorsunuz ama unutmayın aracınızın fiyatını da arttıran bir şeydir teleflex prince gibi kitler.

bakas' Alıntı:
micoz01 hocam dediğiniz çok doğru aslana kuru fasulye değil bildiğimiz et vermemiz gerek ancak km'de 1 lira ve bazen üstü vermek çoğu zaman mümkün olmuyor. Ve zaten neredeyse tüm 2.el Grand'lerde lpg takılı. Hazır takılıyken kullanmak gayet mantıklı. Ve motorun tamamı komple 6500-700 gibi bir fiyata yenilenebilirken, 150.000km'de bir motor parası çıkıyor lpgden aldığımız kar ile. Eh sorarım hani, bu koca motoru 150.000'de öldürecek mi bir lpg? 500'ler 600.000leri görüyor lpg ile bu motorlar. Ama ne yalan söyleyim bazen alıyorum benzine sürüyorum 5-6 gün öyle keyfine vara vara. Performans olarak çok bir fark yok gerçekten belki de ama insan hissediyor aracın kendine geldiğini.

Ve dediğiniz gibi 10 km sonra geçmiyor ne yaptınız maksimum 1 km şu mevsimde :smiley:.

Prince lpg her araçta farklıdır elbette ama otomatik kendini ayarlar olayı budur, gidip yaz kış için ayarlatmanıza çok gerek yoktur. 55-60 dereceyi bulduğunda eğer enjektörler de yeterince ısınmışsa ve basıncı uygunsa lpg'ye geçer araç. Havalar -10 derece olduğunda 3 km gibi bir gidişten sonra olacak geçişi de tahminimce.

Prince lafını çok duymanızın sebebi de zaten takılan kitleri bi gözlemleseniz anlayabileceğiniz bir şey. Boruları olsun, regülatörü olsun beyni olsun hepsi gayet sağlam parçalar. Bendeki prince regülatörü 6 yıllık olmasına rağmen ilk kez sorun verdi(ki o da çok mühim bir şey değildi hani), o da değişti. Önceki aracımda lovato takılıydı, 3 kere enjektörler 2 kere regülatör değişti, ve hepsi de yolda bırakan çok tehlikeli arızalar verdi. Belki takarken fazladan veriyorsunuz ama unutmayın aracınızın fiyatını da arttıran bir şeydir teleflex prince gibi kitler.
ustad dediginiz bir gercek ve tek gercek aldigin araca hakkini vereceksin.kuru fasulye ornegine hayran kaldim.
tam aciklayici ornek.
bende istemem tam 1 lira bugun tarihli fiyatlarla.km basina 1 lira.viraj yokus 1.5 lira rahat bulur.haklısınız.
lpg sehirden cok yaylada rakimi yuksek yerlerde turlara ciktigimizda cekmeyen cokk lpg li arac gordum.(bunun nedeni tup markasi degil yuksek rakimda gazin yogunlasma durumundan.)
benzine gecmesi icin gidecek sure ve ilk calistirmada aslanin icebilecegi benzin veya 50 tl lik bir benzinle kac defa lpg calistirmasi yapabilir bu arac bunu denemek lazim?siz daha bilgilisiniz gibi.
komple motor yenileme 7 bin tl+4500 prince eder 11500 uste bir arac parasi.???
gercek su ki 500 bin de bile olduremez kimse bu motoru.size katiliyorum.
fakat tekrar ediyorum...
benzin benzin ve yine benzin....
11 500 TL motor oldurup tupe harcayana kadar alalim o zaman tuplu bir pajero binelim mi???
::smiley:)))))
ben yaptim.
bir de pajero aldim yanina.faakatt kalass gibi geldi.keci ile aslan farki oldu...
:smiley:)
sakin yanlis anlamayin aamacim tartismak degil bircok konuda size katiliyorum ama
ben yinede hep benzin derim.gercek buu.
tek kelime ile gercek olan sey bu arac benzinle kullanilirrr..

50 lira benzin tam hesaplamadım ama sanırım 90-100 adet marş ediyor bende :smiley:. Daha açıklayıcı olursa, 700-750 kmde bir 50 liralık benzin de gidiyor. Açıkçası çok gelebilir bazılarına, ama ben beğeniyorum bu durumu, araç az da olsun yemeğini yesin istiyorum. Dediğiniz yaylavari yüksek rakımlı yerler konusunda haklı olabilirsiniz hatta haklısınızdır, lpg benzin gibi adaptif bir yakıt değil. Diyorum ya keşke mümkünatı olsa da bassak o lpg tuşuna da benzine geçse, bir daha da yerini unutsak o butonun.

O 11.500 lira hesabı da çok yapıldı aslında ama, araç basitinden 450.000 gitti diyelim, neredeyse 20 milyarlık kar oluyor bile zaten :smiley:. Ha bu arada lpgyi savunacak belki de en son kişiyimdir, eski aracımda söküp atmayı düşünüyordum ve tövbe etmiştim lpgye. Ama v8 kullanırken malesef sevmek "zorunda" kaldım lpgyi :smiley:. Kit kaliteli olunca sevilmeyecek çok bir yanı da yok aslında..

amac paylasim.
o zaman 100 km de sehir disi kac litre benzin yakiyor.
lpg de kac litre yakar
ve belirli bir menzile oranlanmis olarak marslanacak depoda bulunmasi gereken benzin ne kadarlik?
tum bunlari toplarsak genel bir hesap yapalim
benzin bir gercek fakat alternatif ve ekonomik olan bir yani hice sayamayiz bu pahalilikta.
boylece herkese faydali aciklama olur.
mesela benim arac 9.4 lt 85 km suratte
10.1 lt 110 km
11 lt 120-125 km suratte yakit tuketiyor.(200 km yolda 150 si otoban 50 kmsi cok keskin viraj ve cok dik yokus inisler)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.