2004 Otomatik 2.0 Grand Vitara Lpg De Düşük Yakıt Tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fanatik59 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,902

fanatik59

Ana Kamp
İyi akşamlar,
2004 otomatik 2.0 Gr. Vitara sahibiyim. Araç şu anda 76.000km.de, 6 yıldır, 40.000 km dir Atiker LPG li olarak kullanıyorum.
38.000 km. boyunca lpg de ş.içi 12-13 lt, ş.dışı 9-9.5 lt/100 km yakıyordu ve bu hep böyleydi.

Son 2000 km.dir hiç bir değişiklik yapılmamasına rağmen(bakım, parça değişimi, bölge-güzergah değişimi, aynı kullanıcı ve kullanım şekli vb.) yine lpg de fix ş.içi 10.5 lt, ş.dışı 7.5 lt/100 km. yakmaya başladı.Aynı istasyon, aynı pompa, hep fulleyerek lpg alıyorum ve tüketim yüzdelik küsurat dışında hep aynı, hiç değişmiyor.Bu son 10-11 depoda hep böyle.

Aracın performansında bir değişiklik yok.

Bu ilginç tüketim azalmasını hiç bir şeye bağlayamıyorum, fikri olan var mı?

Etiketler
Ynt: 2004 Otomatik 2.0 Grand Vitara Lpg De Düşük Yakıt Tüketimi

İlk ihtimal havaların ısınması.
İkinci ihtimal daha önceden LPG ile birlikte depoya bir miktar da hava basan istasyon sahibinin Ramazan dolayısıyla pompa hilesinden vazgeçmesi.

Sayın veteriner cevabınıza teşekkür ederim.
Bu ihtimalleri açıkcası ben de düşündüm ama bu kadar fark oluşabileceği konusunda süpheye düştüm.

Merhaba,
Bende de 2004 Otomatik GV vardı.Yakıt tüketimi yazla kış arasında çok farkediyor.Diğer sebeplerde bir değişiklik yoksa havaların ısınması etkn olabilir fakat 36000 km dir havalar sıcakken de kullanmış olduğunuz için bu detay biraz zayıf kalabilir.
Size ve tüm LPG kullananlara önerim yakıtı ya sabah erken saatte ya da gece geç saatte alınız,İstasyonlar LPG de çok hile yapıyorlar.
Gaz soğukken alınması genleşme önleyici sistemlerin bazı istasyonlar tarafından kapatılması ve daha çok paraya daha çok yakıt alıyormuş gibi görünüp aslında böyle olmaması ihtimalini azaltır.
Saygılarımla.

Yaklaşık üç yıldır 1.6 jlx manuel vites atiker lpg li araç kullanıyorum.Şehirler arası lpg ile 100 km de 9 lt.yakıt tüketimi var. 2000 motor ,otomatik araç için 7,5 lt/100 km şehirler arası yakıt tüketimi çok iyi ve özel bir durum. sebebini merak ettim. takipteyim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.