2010 KASIM Dönemi AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI için Başvurular Başlamıştır.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OFKAPLAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,434

Etiketler
Ynt: 2010 KASIM Dönemi AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI için Başvurular Başlamıştır.

ben girmeyi düşünüyorum, girecek arkadaşlar buradan yazarlarsa gezenbilir olarak orada birlikte oluruz muhabbet olur.

Ben de katılacağım, elektronik sorulardan çakmazsam almak istiyorum

teknik kısımdan anlamıyorsanız direk C lisansı için başvuru yapın. C lisansı içinde çok fazla olmasada teknik bilgisi gerekli tabiki

C lisansı alınca telsiz kullanma hakkımız oluyor mu peki?
Hafta sonu arama kurtarma eğitimindeydiniz sanırım hatırladım şimdi

Evet eğitimdeydim...

C lisansı olunca telsiz taşıma hakkınız olur tabiki. lisansların farkları temel olarak kullanabilecekleri frekans aralıklarını belirliyor. mesela A lisansı olursa bütün amatör frekansları dinleme hakkınız varken B ve C de bu aralıklar ufalıyor.

siz sadece cebimde taşımak istiyorum derseniz C yeterli. Zaten ortak olarak konuşma yapılan Röle sistemleri bütün lisansların ortak kapsadığı frekanslar üzerinden yayın veriyor.

Bilgi için teşekkürler

herkese selam,
A ve B lisansı için uygulamalı mors sınavı kaldırıldı diyorlar,bu doğrumu?

İnternetten başvuru yaparken yanlışlıkla A-B sınıfını seçmişim, C sınıfı için nasıl düzeltme yapabiliriz??

ben A-B sınıfının sorularını inceledim ve bu sürücü belgesi sınavı gibi her sene neredeyse aynı soruların çıktığı bir sınavmış, yani A-B sınıfı için soruları ezberleseniz bile yeterli puanı alırsınız gibime geliyor.
Pek fazla elektronik bilgisi olmadan sorulara çalışıp girenler rahatlıkla B belgesi alabilmişler okuduğum kadarıyla.

aTa1' Alıntı:
İnternetten başvuru yaparken yanlışlıkla A-B sınıfını seçmişim, C sınıfı için nasıl düzeltme yapabiliriz??

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nü telefon ile arayıp durumu belirtin. Yeni kayıt için yardımcı olacaklardır.

TEL: 0212 580 98 98 dahili (133)

ronin61' Alıntı:
herkese selam,
A ve B lisansı için uygulamalı mors sınavı kaldırıldı diyorlar,bu doğrumu?

Uygulamalı sınav kaldırıldı DOĞRUDUR. Fakat tamamen kalkmadı. 3-4 adet mors sorusu sadece test şeklinde soruluyor.

Örnek Soru aşağıda...

Mors alfabesinde YENİ kelimesinin açılımı nedir?
a) - • - - / • / - • / • •
b) • - / - • - / • • - - / • - •
c) • - • • /• • • - / • - • • / •
d) - - - / • - / • • - / • - •

cevap A

Sınava girecek olan arkadaşlar aşağıdaki linki websitem üzerinden dökümanları elde edebilirler.

http://omerkaplan.com/telsiz/

soru 1 : Bu A B C yi okudum ama net anlamadim kisaca aciklayacak olan varmi
soru 2 : ehliyet alinca telsizler farkli oluyor galiba arazide gezerken kullandigimiz halk bandi telsizleri ile iletisime gecebilyor muyuz
simdiden tesekkurler

arkadaşlar size tavsiyem.ben elektronik yüzünden 2 kez sınava girdim.ayrıca elektronikçiyim.eskiden zordu mors falan vardı.şimdi mors kolay ama elektronik bilgin yeterli degilse zorlamaya gerek yok.C sınıfı belge sizin için yeterli olacaktır.fazla zorlamaya gerek yok.A zor B eh yaparım derseniz.Ama C kolay geçecektir.Yönetmelik ve kanuna iyi çalışın işiniz kolay olacaktır.şimdiden hepinize başarılar dilerim.
T A 1 A M D

kasım döneminde sınavdayım bakalımne olacak???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,713
Kaydolan Son Üyemiz
selikme01

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR