Merhaba, sorularınızın bir kısmına cevap vermek istedim. Öncelikle hayalinizin hayal kırıklığına uğramaması için bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Örneğin bu büyüklükte bir aracı hiç kullandınız mı? karavanlar cüsseli ve yüklü araçlardır, hızlandırmak kolay, durdurmak zordur. Hız sınırlarına uyun. Trafikte seyir esnasında yakın takipten uzak durun. Manevralarınızda gerekirse yanınızdakilerden yardım alın. Yüksekliği nedeniyle ağaç dalı, balkon çıkıntısı, tabelalara dikkat edin. Küçük maddi hasarlı bir kaza bile tadınızı kaçırmasın. Aracı kiraladığınız yerden donanımlarının kullanımı ile ilgili detaylı bilgi alın. Her donanımını bir kere çalıştırtın, bir kere de siz çalıştırın. Özellikle bayan yolcular su tüketiminde bonkördürler. Benim eşim ilk zamanlarda 200 lt su ile sadece bir bulaşık yıkaya bilirken, şimdi 3 kişi duş yapıp suyu arttırmayı beceriyoruz
Su ve enerjinin karavanda kolay tüketileceğini unutmayın.
Erkekler evde ev işlerine bulaşmayı pek sevmez. Ama karavan tatillerinde eşlerinizin de tatil yaptığını unutmayın ve yardımcı olun. Biz karavan seyahatlerimizde genellikle sabah kahvaltısını karavanda, öğle yemeklerini hafif atıştırma şeklinde, akşam yemeklerini de yöresel tatları tatmak için dışarıda yeriz. Fazla bulaşık olmaması için kağıttan yapılma kullan at tabak ve bardakları kullanırız.
İzlemeyi düşündüğünüz rotada o kadar çok yer var ki, şuraya gidin demektense kafanıza göre takılın demek daha mantıklı. Size basit bir örnek vereyim; Bodrum'da Zetaş kamping vardır. Bodrum'un ortasında olan bu kampın etrafı bar, disco gibi eğlence merkezleriyle çevrilidir. Bu sizin gibi genç insanlar için cazip olabilir, ama benim için sabaha kadar uykusuzluk demektir
7 günlük rotanızı gidişte ve dönüşte yapacağınız aktivite, yada göreceğiniz yerlere göre planlayın. Çok yol gitmektense az yol alıp olduğunuz yöreyi yaşamaya gayret gösterin.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Takıldığınız şeyler olursa sorun, cevaplamaya çalışalım.
İyi tatiller...