2X4 Kamyonet İçin Maliye'nin Şaşırtıcı Kararı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zinciros Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,235

zinciros

benim 4X4 tercihim
Yer
ankara
selam tum cift kapin 2X4 kamyonet kullanicilarina; dun vergi dairesine birinci taksiti odemek icin gittigin de maliyenin suprizi ile karsilastim 93 model araci n . birinci taksitini 70 ytl beklerken vergilendirme sistemi degismis araclar cip kapsamina alinmis ve odemen gereken miktar bir anda 3 misli artmistir ve vergilendirme seklini internet sitelerinde guncellenmemisler herkese koaly gelsin diyorum , sizinde supriz yasamamaniz icin bu konuyu actim herkese iyi gunler,,

merak ediyorum acaba guncellemedikleri hangi suprizlerlee karsilasacagiz? eger boyle bir tecrubeniz varsa paylasalim..

Etiketler
Ynt: 2X4 Kamyonet İçin Maliye'nin Şaşırtıcı Kararı

Jeep diye bir kapsam yok ki. Otomobil ve ticari arac var. 4x4 cift kabin kamyonetler eskiden ticari arac olamiyor otomobil sinifina giriyordu. Simdi 4x2'leri de mi ticari siniftan cikarip otomobil sinifina sokmuslar yani?

soyle anlatiyim yas itibariyle odeme gereken vergi 141 iken 1, taksit benden istenen para oldu 314ytl,, neden diye sordugumda 2008 de vergilendirme degiskligi yapilmis cift cabinli araclara dair jip kapsamina alindigi soylediler: ve piyasadaki cok miktardaki 2X4 isuzu , toyota ve nissan gibi lux yuksek model araclarin dusuk vergiyle seyirinden rahatsiz olunup degistirilen bir vergilendirme sekli olarak bana acikladilar , tabiiki kurunun yaninda yas ta yaniyor,mallesef,,,,,,

zaten jip diye bir mali terim ve kapsam sadece turkiyede var baska bir memlekette yok , gecen de benin cj5"in kaskko bedeli uzerinden indir yaptirmaya calistik olmadi neden cunku oyle bir model kayiti yok mus ,, peki bu ruhsat nerden cikti diye hiddetle sorasin geliyor.. ama,, nafile ,,

çift kabin araçları panelvan sınıfına soktular bu yüzden vergileri arttı geçmişe yönelik vergi bile aldılar 2005 li senelerde kanuna girmiş aradaki farkı geçen sene ben kendi kullandıgımız 1986 nissan çift kabinde 400 ytl fark ödedim yani jeep yada otomobil sınıfında degil panelvan sınıfındadır

peki sizin aracin arazili olusu bir fark daha olusturuyormu ??cift cabin toyota icin soruyorum kolay gelsin

haydaaa ... nasıl olacak bu iş şimdi.. 4x4 hilux un vergisi çok diye 4x2 sini aldık.. bu durumda aynı ya mı geliyor ??
o zaman arazi şanzımanının ne forsu kalıyor ??

para varsa hic bir zaman sorun yok tur, ama para yoksa sorunlar ve sorular baslar :smiley:

Bi yanlislik olmasi lazim. Eskiden panelvanlar (Voyager Vİto ve Caravalle gibi lux araclar da dahil) kapali kasa kamyonet diye geciyordu. Bu araclarin vergilerini kamyonet olarak odeyenlerden fark istediler. Ancak aradaki fark atla deve degil. Mesela bugun icin 1-6 yas arasinda 1500-3500 kg arasi kamyonet 850YTL , 1900 cc uzeri panelvan ise 946 YTL. Yani eskiden bu ikisi arasinda bugun 96 YTL ola farkin o gunku meblagini faizi ile istemislerdi. ki zaten %100 haklilardi. Aracin ruhsatinda kamyonet yaziyordu ama arac gercekte panelvan'di.
Sizin araciniz 15 yas uzeri 1500 kg uzeri tasima kapasiteli kamyonet ve bu sinifin yillik vergisi 282 YTL ve ilk taksidi 141 YTL su an icin yayinlanan vergi bu.
2000 cc altinda 93 model bir jeep'in vergisi ayni yasda 1900 cc uzerinde bir kamyonetten daha az zaten.
Aracinizin motor hacmini bilmiyorum ama 2000-2500 cc arasinda oldugunu dusunursek ve araciniz Jeep statusunda olsa da odeyeceginiz vergi yine 282 YTL (Ne tesaduf ama ben de sasirdim). Yani aracinizi jeep kabul etseler bile verginiz artmiyor.
Bi yanlis anlasilma oldugunu dusunuyorum

sayin bberksan,, konun kilit noktasini az once bir maille ogrendim,, vergi daire sinde bana soylenen arac jip kapsamina girmis , bende onun karisikligini yasadigim icin bu konuyu actim , sagolsun pancarmotorcu arkadasimiz konuyu aydinlatti , cift kabin araclar panelvan sinifina alinmis, dolayi ile 2400 motor 85 model cift cabin toyota bile odemesi gereken 140 ytl yerine 400 yakijn para odeyecek ,, malesef, canimiz sagolsun , sagolsunki para kazanalim , bir de isler acilsaydi:(:( kisin altin da insanin gucune gidiyor.

araç çift kabin 86 model eskiden vergisi 4x2..... 140 tl kamyonet sınıfındaiken

araç çift kabin 86 model şimdiki vegisi 4x2 393 ytl panel van sınıfında

araç çift kabin 86 model 4x4 şimdiki vergisi 282 ytl 4x4 modeli

Adamlar 80 milyarlik VW yada mercedes'e kapali kasa kamyonet diyorlar onu anliyorum da cift kabin kamyonete nasil olur da panelvan diyorlar hic anlayamiyorum...

Tek kabinli kamyonetlerde problem yok çift kabinli kamyonetller hem yük hemde yolcu taşıdığı için panelvan vergisi alıyorlar hemde 5 yıl geriye dönük faizi ile birlikte daha sonra faizleri iade ettiler

pancarmotorcu' Alıntı:
araç çift kabin 86 model eskiden vergisi 4x2..... 140 tl kamyonet sınıfındaiken

araç çift kabin 86 model şimdiki vegisi 4x2 393 ytl panel van sınıfında

araç çift kabin 86 model 4x4 şimdiki vergisi 282 ytl 4x4 modeli

Hasan bey bizim hilux'lerde bir gelişme varmı. Bu olay bizede yansıyacak mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR