31.03.2012 İncirboğazı Gezimizin Görselleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selimsani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 376
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,857
Ynt: 31.03.2012 İncirboğazı Gezimizin Görselleri

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
İnşallah çözülür
otomatik şanzımanın içindeki yağ makina ile çekiliyor yoksa içinde bir miktar kalıyor ama bu makina her serviste varmı bilmiyorum ben görmedim.
senin yağı ben bu gün serviste sordum, benim yan basamağı düzeltmeye gitmiştim, maalesef senin yağ yok,
zaten biliyorlardır ama bende yazıym 1986 1998 model aralığı dexron 2 E (elektronik ) ATF 2 yani şanzıman hem elektronik hem hidrolik
98 den sonraki tamamen elektronik şanzımanlar için dexron 3G standartı yani ATF 3 kullanılır ATF 4 yada ATF 5 bunlar yeni çıkan kılmatik tüymatik 6 ileri 7 geri triptironic ;D vs. şanzımanlar için, niye yazdım şanzımana uygun standart yağı koymazsan şanzımanı peynir ekmek gibi yersin ayrıca bazı uyanıklar bak bu 5 nesil yag daha iyi diye yağı çakıyor ama senin şanzıman 2 yada 3 nesil olduğu için mahvoluyor. aman model yılı çok önemli eğer 2000 yılında 2001 modeli aldıysan ve 1 yeni nesil şanzıman konduysa sende 1 önceki şanzımana uygun yağ koyarsan şanzıman perişan olur,
sonucu bekliyorum kolay gelsin

abi benim şanzıman dexron 2 imiş şuanda ama biz gittik servise dexron 5 koyucaklardı :D o zaman ben dexron 5 koydurmiyim gene dexron 2 koydurim :D[/td][/tr][/table]

Etiketler

senin yağ durumuna kafam takıldı

şimdi senin aracın 4*4 olduğunuda göze alarak sana tavsiyem şu ( senin araba üretildiği tarihte 5 nesil yağ piyasada yoktu ;D )

ssangyong servislere telefon aç aracın modelini söyle ve user manual de castrol tq 95 yağ konması gerektiği ve ellerinde olup olmadığını sor yerine ne kullandıklarınıda sor hangi markayı kullanıyorsunuz gibi, ayrıca filtre değiştirmek istediğinide söyle orjinali varmı diye sor, bunu bir kaç servisi arayarak tekrar et ona göre karar ver bence,
tq 95 castrol'un new zealand sitesinde çıkıyor ;D
bp, castrol, opet sitelerinde bulamadım marka model olarak aratınca genelde üreticiye sor deniyor, üreticiye sormakta fayda var çünki tq 95 i muadil olarak çözümliyemedim ve internettede bulamadım, Klora sadece ATF satıyor tip bilgisini sitesinde bulamadım bence Klora alma,
servis dex. 5 i neden koyacağını açıkladımı açıkladıysa ne dedi bilmiyorum ama, uygun olmayan yağ konuldumu şanzıman gider onu biliyorum.
dexron 1 hidrolik dexron 2 hem hidrolik hem elektronik dexron 3 sadece elektronik şanzımanda kullanılıyor, sana dexron 5 demişler arada 3 ve 4 var, dexron 2 yarı sentetik 3 sentetik diğerlerini bilmiyorum herhalde onlarda katkılı sentetiktir,
şunu unutma her servis yada tamirhane için söylemiyorum ama, bazı kişiler yağ değiştireceğine şanzımanı indirmeyi tercih ediyorlar,

http://www.castrol.com/liveassets/bp_internet/castrol/castrol_australia/STAGING/local_assets/downloads/a/AU_Castrol_TQ95.pdf

senin şanzıman enteresan yağda enteresan valvolin 95 le muadil ama oda yok gibi
senin yağ dex. 2 ise dex 3 kesin koyma dex. 4-5-6 hiç bilmem

abi castrolun müdürlükleriyle filan konuştum avusturalya ve çevre ülkelerinde üretiliyormuş TQ95, türkiyede yok ve bulunması imkansız dediler :D Bende bunu götürdüğüm ustaya gittim dedim buna ne yap koyuyorsun sen, dexron 2 koyuyorum dedi. yanlış yağ niye koyuyorsun dedim, yanlış değil dedi bana senin şanzımanın TQ95in bir alt şanzımanı ve onun yağıda dexron 2 dedi. en iyisi senin dediğin gibi bi kaç servise arayıp sorim bakim ne dicekler ama hepsi farklı sölicektir eminim :D

[SIZE=78%]servislerin hiçbiri bilmiyor ya :D ankarada ultra süper bir şanzıman ustası buldum onunla konuştum, dexron 2 yi eskiden kullanıyorduk çünkü dexron 3 bulamıyorduk dedi, sen dexron 3 kullan dedi birde şanzıman katkısı söyledi fiyatı uygun bişeymiş gönderin hesabınıza gönderim parasını dedim, gerek yok adresi ver gönderim ben sana kargosunu ödersin yeter dedi :smiley: birde yurtdışından bir sıvı getirmiş radyatöre bağlı suyun geçtiği heryeri tertemiz yapıyormuş adıda rydlyme :smiley: internette donanımhaber de herkese yardımcı oluyor kamil bey diye bir usta ankadaymış yeride [/SIZE]

cakalmehmet' Alıntı:
[SIZE=78%]servislerin hiçbiri bilmiyor ya :D ankarada ultra süper bir şanzıman ustası buldum onunla konuştum, dexron 2 yi eskiden kullanıyorduk çünkü dexron 3 bulamıyorduk dedi, sen dexron 3 kullan dedi birde şanzıman katkısı söyledi fiyatı uygun bişeymiş gönderin hesabınıza gönderim parasını dedim, gerek yok adresi ver gönderim ben sana kargosunu ödersin yeter dedi :smiley: birde yurtdışından bir sıvı getirmiş radyatöre bağlı suyun geçtiği heryeri tertemiz yapıyormuş adıda rydlyme :smiley: internette donanımhaber de herkese yardımcı oluyor kamil bey diye bir usta ankadaymış yeride [/SIZE]

dex 2 yerine dex 3 kullanılmaz, katık hiç tavsiye etmem biri sentetik yağ diğeri yarı sentetik yağ biri yarı hidrolik yarı elektronik şanzıman için diğeri elektronik şanzıman için dex 4 -5 tripronik vs şanzımanlar için bu tip şanzımanlar hakkında bilgim yok,
yanlış yağ şanzımanı yer.
radyatörde antifiriz varsa ve devamlı olarak bulunuyorsa temizliğe gerek yok bütün temizleyiciler aşındırıcıdır unutma

Ufak bir açıklama yapıym

1 araçta yığılma boguluyor gibi davranma varsa : lamda sensörü katalitik konvektörden kontrole başlayın
2 araçta vites büyültme küçültme sorunları varsa : kontrole yağ ve selenoidlerden başlayın
3 araç vitesi geç dolduruyorsa çarpma sesi varsa yağ kontrolü
4 her 5-6 sene yada 50 - 60 binde yağı değiştirin (kullanmaya yada yağ durumuna göre koku koyu renk vs ) mümkünse şanzıman hatta motor takozlarınıda değiştirin sarsıntı azalır
5 dur kalk trafikte 1 - 1,5 dakikadan fazla bekliyorsanız vitesi n ye atın yağı korur
dex 1 -2 -3 ..... 5-6 yağın kalitesini göstermez hangi model ve sisteme uygun şanzımanda kullanılacağını gösterir,
6 elektronik otomatik şanzımanların soğukken ecu ya müdahale edip motoru rölantide tutacağını veya ateşlemeye enjektörlere rötar yaptıracağını bundan dolayı aracın sizin istediğinize göre gitmeyeceğini ( ısınana kadar ) unutmayı bu arıza değildir
7 şanzıman geç doldurmaya başladıysa ve başka bir eksik arıza yoksa, ufak ufak hazırlanın her an viteste iken boşa atılmış gibi davranmaya başlar şanzıman indirirsiniz,
8 eğer hiç bir şey arızalı değilse şanzımanın emisyon sistemini kontrol edin,araçta motor bloğu emisyonu eğzos emisyonu besleme emisyonu ve otomatik şanzıman emisyonu vardır, lpg kullanan araçların besleme emisyonuna etkisi hakkında bilgim yok,

bazı şanzımanlar özellikle 4*4 ler farklı yağ kullanılmak üzere üretilmiştir, o yağın muadili konulmalıdır
350 HP gm motora 20 50 motor yağı konurken ;D ;D
1993 model doğan slx de selenia motor yağı kullanılması ve yinede -0 - aracın yağ eksiltmesi gibi ;D
selenia yüksek performans araçlarında kullanılan bir yağdır posche gibi ;D 1993 yılına göre yazdım.

aklıma gelenler şimdilik bunlar

Ben yanlış geldim galiba, en son gezi muhabbeti oluyordu, noldu burada yaw ;D ;D

otomatik şanzıman sıkıntısı olanlar yağ bulamayanlar buraya ;D

Selim önümüzdeki salı yada çarşamba gemlik'e gitmem lazım ordanda karaağaç ayvalık yapıym, denize falan giriym diyorum yazlığın bahçesi durumu falanda ilgilenicem, tek gidiyorum gelirsen beraber gideriz, 15 gün kalmayı düşünüyorum hanım izin verirse, al sana gezi muhabbeti ;D

ömer abi musso ustasına gittim anlattım durumu yağı ve filtreyi değiştirelim dedim, tamam dedi :D kaputun altında plakette yazıyormuş zaten gösterdi bana dexron 2 orjinali ama o bile dexron 3 koy dedi :D sentetikliği şanzımanı sarması filan daha iyiymiş öle diyor :D bende bi çapari yaptim bunların tamir kitleri 800 liraymış kralı, nasıl 2.5 milyar oluyor dedim. Bu arabanın ki özel bir mercedes şanzımanı dedi, tamamen mercedes değilmiş, güçlendirme yapılmış içinde bir kaç parça değişmiş özel konfigure edilmiş, bunun tamir kitide 1.5 milyarmış :D ne hikmetse bütün şanzıman tamir kitleri 1.5 milyar :D üstüne aldığı 1000 lirada işçilik+yağ+yağ filtresiymiş. şimdi ben daha 1 ay önce buna arka defransiyeli yaptırdım, kalkışlarda takırt diye ses geliyordu çok önemli bu dedi verdik parasını yaptı, 1 2 gündür arkadan gene kalkışlarda takırt diye gelmeye başladı :D nası iştir bu anlamadım ya

cakalmehmet' Alıntı:
ömer abi musso ustasına gittim anlattım durumu yağı ve filtreyi değiştirelim dedim, tamam dedi :D kaputun altında plakette yazıyormuş zaten gösterdi bana dexron 2 orjinali ama o bile dexron 3 koy dedi :D sentetikliği şanzımanı sarması filan daha iyiymiş öle diyor :D bende bi çapari yaptim bunların tamir kitleri 800 liraymış kralı, nasıl 2.5 milyar oluyor dedim. Bu arabanın ki özel bir mercedes şanzımanı dedi, tamamen mercedes değilmiş, güçlendirme yapılmış içinde bir kaç parça değişmiş özel konfigure edilmiş, bunun tamir kitide 1.5 milyarmış :D ne hikmetse bütün şanzıman tamir kitleri 1.5 milyar :D üstüne aldığı 1000 lirada işçilik+yağ+yağ filtresiymiş. şimdi ben daha 1 ay önce buna arka defransiyeli yaptırdım, kalkışlarda takırt diye ses geliyordu çok önemli bu dedi verdik parasını yaptı, 1 2 gündür arkadan gene kalkışlarda takırt diye gelmeye başladı :D nası iştir bu anlamadım ya

1 senin araban kaç model ?
2 ben eski kafalıyım şanzıman dex 2 ise dex 2 koyarım ama kafama takılan TQ kodu bu kodlu yağ Türkiyede var dex 3 olarak ve atf olarak http://www.uysalshop.com/index.php?route=product/category&path=20 listeyi incele istersen konuş kararını verirsin,
3 ben hep orjinal parça vs. kullanmayı tercih ederim ben yanlış olur zarar veririm düşüncesi ile şunu yap diyemiyorum, ama diyen ustalar için sorun yok olduysa oldu olmadı şanzıman iner,
4 arka diff. durumuna gelince yine yagına baktır şaft istavrozu bilye keçe kontrolü yaptır, şaft flanşı mahrutiye baglanırken pul konuduğunu gör ve somun boşluğu alınana kadar sıkılır güç uygulanıp iyice yük bindirilerek sıkılmaz, eğer diff. LSD kilit varsa yağı özeldir 90 numara makina yağı ile olmaz, giderken hızlanırken ugultu varsa ayna mahruti gitmiş demektir, aklıma gelenler bunlar
yağı değiştirdiysen boşuna yazdım ama olsun senin şanzımanı normal oto. şanzımanı olarak düşünme iş makinası şanzımanı olarak düşün.

2 ben eski kafalıyım şanzıman dex 2 ise dex 2 koyarım ama kafama takılan TQ kodu bu kodlu yağ Türkiyede var dex 3 olarak ve atf olarak http://www.uysalshop.com/index.php?route=product/category&path=20 listeyi incele istersen konuş kararını verirsin,
3 ben hep orjinal parça vs. kullanmayı tercih ederim ben yanlış olur zarar veririm düşüncesi ile şunu yap diyemiyorum, ama diyen ustalar için sorun yok olduysa oldu olmadı şanzıman iner,
4 arka diff. durumuna gelince yine yagına baktır şaft istavrozu bilye keçe kontrolü yaptır, şaft flanşı mahrutiye baglanırken pul konuduğunu gör ve somun boşluğu alınana kadar sıkılır güç uygulanıp iyice yük bindirilerek sıkılmaz, eğer diff. LSD kilit varsa yağı özeldir 90 numara makina yağı ile olmaz, giderken hızlanırken ugultu varsa ayna mahruti gitmiş demektir, aklıma gelenler bunlar
yağı değiştirdiysen boşuna yazdım ama olsun senin şanzımanı normal oto. şanzımanı olarak düşünme iş makinası şanzımanı olarak düşün.

valla abi senide baya uğraştırdım çok teşekkür ederim herşey için :smiley: yarın bi gidip başına ekşicem bu arkadan gelen ses için yağınıda değiştiricem bakalım ne olucak [/td][/tr][/table]

cakalmehmet' Alıntı:

valla abi senide baya uğraştırdım çok teşekkür ederim herşey için :smiley: yarın bi gidip başına ekşicem bu arkadan gelen ses için yağınıda değiştiricem bakalım ne olucak [/td][/tr][/table]

yaw dur burda görmeden motoru falan dinlemeden yazıyorum, yağı değiştirme hemen büyük ihtimal şaft istavrozu bozuk o değişecek

yaw dur burda görmeden motoru falan dinlemeden yazıyorum, yağı değiştirme hemen büyük ihtimal şaft istavrozu bozuk o değişecek

daha 1 ay oldu yaptıralı ne değişicekse değiştirticem, dünya para aldı benden onun için bir daha para vermem ona :D[/td][/tr][/table]

hadi hayırlısı ;D
İnşallah olay çözülür diama orjinal parça taktırmaya çalış bence

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,919
Kayıtlı Üye Sayımız
166,700
Kaydolan Son Üyemiz
olcayozan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR