cakalmehmet
Ana Kamp
Ynt: 31.03.2012 İncirboğazı Gezimizin Görselleri
[table][tr][td]BOZO' Alıntı:İnşallah çözülür
otomatik şanzımanın içindeki yağ makina ile çekiliyor yoksa içinde bir miktar kalıyor ama bu makina her serviste varmı bilmiyorum ben görmedim.
senin yağı ben bu gün serviste sordum, benim yan basamağı düzeltmeye gitmiştim, maalesef senin yağ yok,
zaten biliyorlardır ama bende yazıym 1986 1998 model aralığı dexron 2 E (elektronik ) ATF 2 yani şanzıman hem elektronik hem hidrolik
98 den sonraki tamamen elektronik şanzımanlar için dexron 3G standartı yani ATF 3 kullanılır ATF 4 yada ATF 5 bunlar yeni çıkan kılmatik tüymatik 6 ileri 7 geri triptironic ;D vs. şanzımanlar için, niye yazdım şanzımana uygun standart yağı koymazsan şanzımanı peynir ekmek gibi yersin ayrıca bazı uyanıklar bak bu 5 nesil yag daha iyi diye yağı çakıyor ama senin şanzıman 2 yada 3 nesil olduğu için mahvoluyor. aman model yılı çok önemli eğer 2000 yılında 2001 modeli aldıysan ve 1 yeni nesil şanzıman konduysa sende 1 önceki şanzımana uygun yağ koyarsan şanzıman perişan olur,
sonucu bekliyorum kolay gelsin
abi benim şanzıman dexron 2 imiş şuanda ama biz gittik servise dexron 5 koyucaklardıo zaman ben dexron 5 koydurmiyim gene dexron 2 koydurim
[/td][/tr][/table]